22.06.minia 12.05.06, 15:39 czy słyszałyście coś na ten temat że jeśli ma się brzuch spiczasty albo okrągły to można przewidywać płeć dziecka po tym właśnie kształcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 16:38 w obu moich ciążach twierdzono, że mam brzuch na dziewczynkę. Mam dwóch synków... Odpowiedz Link Zgłoś
jarzabka Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 17:34 No a ja mam brzuszek zwezajacy sie ku czubkowi, odstajacy jak pileczka z tylu nie widac...Na 100 osob 99 mowilo,ze chlopiec i bedzie chlopiec) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 17:38 Kolejny przesąd.Włóż to między bajki Kształt brzucha ma się nijak do płci dziecka. pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska dziewczynka a chłopiec 12.05.06, 17:40 jesli jest dziewczynka kształt brzucha jest tak. jakby rozłożony na brzychu a jak chłopiec poprostu wystajacy ja mam dziewczynke i mam rozłożysty tak samo moja kolezanka Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: dziewczynka a chłopiec 12.05.06, 17:43 Qrczę Wy wierzycie w te przesądy. A jak ktoś jest bardzo otyły lub ma zwężoną miednicę to wtedy kształt brzuch jest podobny. Dziewczyny mamy XXI wiek!!!! Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
sheer.chance Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 17:45 Slyszalysmy ma sie nijak do rzeczywistosci. Ksztalt brzucha moze zalezec od tego jak dziecko sie w nim ulozy, ale nie od jego plci. Mialam cala ciaze 'szpiczasty' brzuch- ponoc 'na chlopca'... hmmm, moja corka ma juz 3 miesiace Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mooonia2 Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 17:45 ja z synami mialam okragly a teraz z corcia szpiczasty jak nic ale czy t od tego zalezy to nie powiedzialabym raczej od budowy kobiety i od tego jak dziecko lezy.. Odpowiedz Link Zgłoś
oola79 Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 20:58 Hej ja od samego początku miałam brzuch wysoko i taki do przodu,spia czasty,wszyscy znajomi mówili mi że to będzie chłopak,i faktycznie sprawdziło się,będe miała synka. Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 20:31 Rzeczywiście nie należy wierzyć w taki mit jak kształt brzucha a płeć dziecka, ale powiem wam jedno, moja babcia jeszcze nigdy serio!!! nigdy nie pomylła sie co do płci dziecka, które to właśnie "odczytuje " z kształtu brzucha (i podobno nie tylko). Możecie wierzyć lub nie ale to prawda. Mi powiedziała w 3 m-cu że będzie córka. Potem jak brzuch wyskoczył- miałam brzuch nisko i do przodu, z wyglądu przypominał jak bym piłkę połknęła, do tego cera super, włosy to samo, i na prawdę bardzo dobrze wyglądałam, wszyscy mówili że na 1000% chłopak- to moja babcia już na bank upierała sie ze dziewczynka, I powedziała tak: że jak brzuch jest"nisko"-to dziewczynka, a jak "wysoko"-to chłopak. Późniejsze usg potwierdziło moją Kinię. Nie bardzo w takie rzeczy wierzę, ale byłam światkiem nie jednej wypowiedzi babci na temat płci dziecka u róznych znajomych - zawsze się sprawdzało. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
22.06.minia Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 20:43 dzięki dziewczyny ja mam brzuch w takim wypadku na chłopca a co będzie to zobaczymy...bo niby żyjemy w cywilizowanym świecie ale warto przekazywać sobie "mądrości" naszych przodków po aby nie zanikly.pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 20:53 Kobiety w przychodni, przed usg wlasnie w ten sposob sie sondowaly, przez co smiech mnie ogarnial. Szczegolnie jedna, taka prowodyrka, przepowiadala wszystkim dziewczynom jaka plec nosza w srodku, bo "ona jeszcze nigdy sie nie pomylila". Ja mialam miec dziewczynke, bo plaski i szeroki. W poprzedniej ciazy mialam identyczny, a urodzilam chlopca. W tej nosze blizniaki. Smieszne, nie? Mam mocna budowe ciala i moj brzuch nie jest bardzo brzuchaty, tylko taki wlasnie bardziej szeroki i plaski. To moja uroda nie madrosc ludowa. Odpowiedz Link Zgłoś