Dodaj do ulubionych

płeć dziecka a kształt brzucha

12.05.06, 15:39
czy słyszałyście coś na ten temat że jeśli ma się brzuch spiczasty albo
okrągły to można przewidywać płeć dziecka po tym właśnie kształcie?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 16:38
      w obu moich ciążach twierdzono, że mam brzuch na dziewczynkę. Mam dwóch
      synków... smile
    • jarzabka Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 17:34
      No a ja mam brzuszek zwezajacy sie ku czubkowi, odstajacy jak pileczka z tylu
      nie widac...Na 100 osob 99 mowilo,ze chlopiec i bedzie chlopiecsmile)
      Pozdrawiamsmile
    • malgosiek2 Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 17:38
      Kolejny przesąd.Włóż to między bajki
      Kształt brzucha ma się nijak do płci dziecka.
      pzdr.Gosia
    • dodkowska dziewczynka a chłopiec 12.05.06, 17:40
      jesli jest dziewczynka kształt brzucha jest tak. jakby rozłożony na brzychu a
      jak chłopiec poprostu wystajacy ja mam dziewczynke i mam rozłożysty tak samo
      moja kolezanka
      • malgosiek2 Re: dziewczynka a chłopiec 12.05.06, 17:43
        Qrczę Wy wierzycie w te przesądy.
        A jak ktoś jest bardzo otyły lub ma zwężoną miednicę to wtedy kształt brzuch
        jest podobny.
        Dziewczyny mamy XXI wiek!!!!
        Pzdr.Gosia
    • sheer.chance Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 17:45
      Slyszalysmysmile ma sie nijak do rzeczywistosci. Ksztalt brzucha moze zalezec od
      tego jak dziecko sie w nim ulozy, ale nie od jego plci. Mialam cala
      ciaze 'szpiczasty' brzuch- ponoc 'na chlopca'... hmmm, moja corka ma juz 3
      miesiacewink Pozdrawiam
    • mooonia2 Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 17:45
      ja z synami mialam okragly a teraz z corcia szpiczasty jak nic ale czy t od tego
      zalezy to nie powiedzialabym raczej od budowy kobiety i od tego jak dziecko lezy..
      • oola79 Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 20:58
        Hej ja od samego początku miałam brzuch wysoko i taki do przodu,spia
        czasty,wszyscy znajomi mówili mi że to będzie chłopak,i faktycznie sprawdziło
        się,będe miała synka.
    • robin2510 Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 20:31
      Rzeczywiście nie należy wierzyć w taki mit jak kształt brzucha a płeć dziecka,
      ale powiem wam jedno, moja babcia jeszcze nigdy serio!!! nigdy nie pomylła sie
      co do płci dziecka, które to właśnie "odczytuje " z kształtu brzucha (i podobno
      nie tylko). Możecie wierzyć lub nie ale to prawda. Mi powiedziała w 3 m-cu że
      będzie córka. Potem jak brzuch wyskoczył- miałam brzuch nisko i do przodu, z
      wyglądu przypominał jak bym piłkę połknęła, do tego cera super, włosy to samo,
      i na prawdę bardzo dobrze wyglądałam, wszyscy mówili że na 1000% chłopak- to
      moja babcia już na bank upierała sie ze dziewczynka, I powedziała tak: że jak
      brzuch jest"nisko"-to dziewczynka, a jak "wysoko"-to chłopak. Późniejsze usg
      potwierdziło moją Kinię. Nie bardzo w takie rzeczy wierzę, ale byłam światkiem
      nie jednej wypowiedzi babci na temat płci dziecka u róznych znajomych - zawsze
      się sprawdzało. Pozdrowionka wink
      • 22.06.minia Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 20:43
        dzięki dziewczyny ja mam brzuch w takim wypadku na chłopca a co będzie to
        zobaczymy...bo niby żyjemy w cywilizowanym świecie ale warto przekazywać sobie
        "mądrości" naszych przodków po aby nie zanikly.pozdrawiamy
    • mathiola Re: płeć dziecka a kształt brzucha 12.05.06, 20:53
      Kobiety w przychodni, przed usg wlasnie w ten sposob sie sondowaly, przez co
      smiech mnie ogarnial. Szczegolnie jedna, taka prowodyrka, przepowiadala
      wszystkim dziewczynom jaka plec nosza w srodku, bo "ona jeszcze nigdy sie nie
      pomylila". Ja mialam miec dziewczynke, bo plaski i szeroki. W poprzedniej ciazy
      mialam identyczny, a urodzilam chlopca. W tej nosze blizniaki. Smieszne, nie?
      Mam mocna budowe ciala i moj brzuch nie jest bardzo brzuchaty, tylko taki
      wlasnie bardziej szeroki i plaski. To moja uroda nie madrosc ludowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka