Dodaj do ulubionych

Kiedy test??

22.05.06, 19:19
Mam pytanie kiedy moge zrobic test??Ostatni okres mialam 22 kwietnia tylko ze
wlasnie problem polega na tym ze zawsze mialam okres co 30 dni teraz w marcu
dostalam co 24(bo intensywnie cwiczylam po dlugiej przerwie)w kwietniu co
36.A teraz wlasnie nie wiem jak bedziesadJesli mialabym znowu co 30 dni to juz
powinnam dostac wczoraj czyli 21maja a nie dostalam.Mam nadzieje ze mi
pomozecie
Obserwuj wątek
    • sofi84 Re: Kiedy test?? 22.05.06, 19:48
      test można śmiało zrobić w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki czyli
      spokojnie możesz się ubrac i iść do apteki smile mi wyszedł pozytywnywink
      • sofi84 Re: Kiedy test?? 25.05.06, 00:10
        smile
    • magdalenas10 Re: Kiedy test?? 22.05.06, 19:51
      test wg tego ci jest napisane na opakowaniu wychodzi po 6 dniach od
      prawdopodobnego zapłodnienia.mi jednak nie wyszedł po 6 dniach,a własnie mniej
      wiecej w terminie miesiaczki.tez miałam nieregularne cykle i nie wiedziałam
      kiedy naj;lepiej go zrobic.mysle że najlepiej ok 12 dni po dniach płodnych.a
      najlepiej jak pojdziesz do laboratorium na badanie krwi na hormon Beta Hcg.to
      ten sam hormon, ktory wykrywa test ciazowy, tyle że w laboratorium podadza
      dokłądne stezenie, i na 100% będziesz wiedziec.czesto testy przy małym stezeniu
      go nie wykrywają.
    • misia.1985 Re: Kiedy test?? 22.05.06, 19:56
      ja test zrobiłam po 4 dniach od spodziewanej miesiączki i wyszła mi bladziutka
      druga kreseczka (prawie jej nie było widać), więc jeszcze poczekałam i zrobiłam
      test na beta hcg smile wtedy już wiedziałam na pewno smile powodzenia!!!
    • plec zwróć uwagę na 22.05.06, 21:30
      Przed wykonaniem testu ciążowego sprawdzić jego czułość, która jest wyrażona w
      IU/l. Jeżeli wrażliwość testu:

* jest mniejsza od 500 IU/l to jest on dodatni od 10-go dnia od zapłodnienia
      * wynosi 500-800 IU/l to jest on dodatni od drugiego tygodnia po zapłodnieniu
      * wynosi 1000 IU/l to jest on dodatni dopiero od 3-go tygodnia po zapłodnieniu
      • betti23 Re: zwróć uwagę na 22.05.06, 23:11
        ja tez zrobilam 4 dni po niedoslzym okresie-2 blada kreska,,w ten sam dzien
        beta z krwi i piekne 590,32um/lsmile teraz to juz mam 7 tc
        • kamila_21 Re: zwróć uwagę na 23.05.06, 09:47
          Ja test zrobiłam jak miesiączka spóźniała mi sie 6 dni id miałam juz bardzo
          widoczne 2 kreski.Dla pewności na drugi dzień wykonałam kolejny, ten sam
          rezultat smile teraz mamy 15 tydz smile Na pewno mozesz juz zrobic test, powodzenia!
    • filipinka25 Re: Kiedy test?? 23.05.06, 15:47
      Ja robiłam 8 dni po stosunku (bobo -test - wg instrukcji wykrywa 6 dniową
      ciążę) i nic mi nie wyszło. Teraz poczekam jeszcze do dnia spodziewanej
      miesiączki i mam nadzieję, że jednak pojawi się ta druga kreseczka...
      • lariks Re: Kiedy test?? 24.05.06, 06:03
        hej, ja tez czekam na @, a bardziej na jego brak. jednak nie mialam jeszcze odwagi zrobic testu. mam
        nadzieje ze jestem w ciazy. z moich obliczen wynika ze wczoraj mialam miec @. dwa dni temu mialam
        bole brzucha jak na @. mam jednak nadzieje ze to dzidzius sie zagniezdza. poczekam jeszcze dwa dni i
        zrobie test.
        powodzenia Wam zycze i sobie rowniez
        • prazanka Re: Kiedy test?? 24.05.06, 11:39
          lariks to ja ma identycznie to samo.. tez wg obliczen wczoraj powinnam mieć @
          i też jeszcze ze 2 dni temu mialam bole na to wskazujace, jednak @ sie nie
          pojawia.. biegam co chwile to toalety i sprawdzam i modle sie zeby to jednak
          nie przyszlo smile
          • lariks Re: Kiedy test?? 24.05.06, 21:13
            prazanka, kupilam dzisiaj test i jutro chyba juz zrobie, bo inaczej zwariuje. chodze i tylko o tym mysle,
            tez oczywiscie toaleta co pol godziny. no i marnuje czas czytajac komentarze na forum o ciazy. tak bym
            chciala byc w ciazy.pozdrawiamsmile
    • aska2444 Re: Kiedy test?? 24.05.06, 07:04
      Ja niestety dostalam okressad
      • lid-za Re: Kiedy test?? 24.05.06, 07:37
        Ja w ciąży miałam jeszcze jeden okres smile
        A byliśmy już w 3 tc. wtedy....
    • aska2444 Re: Kiedy test?? 24.05.06, 14:58
      ten moj okres w tym miesiacu taki dziwny jest;/ta krew taka jasna jest.I wogole
      nie jest tak obfity jak zawsze.Bo kiedys to podpaske zmienialam 5-7 razy
      dziennie a dzisiaj zmienilam tylko raz i nawet to nie bylo konieczne bo bylo
      tego skapo.Co myslicie??
      • lariks Re: Kiedy test?? 24.05.06, 21:16
        hej aska2444 ja bym zrobila test na twoim miejscu. powodzenia
    • lariks Re: Kiedy test?? 25.05.06, 10:50
      hej ja zrobilam jeden dzien po spodziewanej @ no i mam slaba druga kreche. w
      soobote jeszcze powtorze. pozdrawiam.
      • kruszynam Re: Kiedy test?? 25.05.06, 12:21
        a ja myślałam, że tylko ja mam takie schizy... 2 dni temu miałam płodne dni i
        już kupiłam test i odliczam, zeby go zrobić... i tez myśle i zachowuję sie
        jakbym była w ciązy, więc jak mi sie choc o godzinę spóźni @ to pewnie zaraz
        polecę zrobic test... a do tej pory to miałam @ jak w zegarku, danego dnia o 13
        godzinie jak poszłam do toalety to już był...trzymajcie kciuki, zdam relację za
        6 dni...
        • czekooladka Re: ASKA2444 25.05.06, 14:12
          Ta jasna krew to może byc krwawienie impantacyjne-jeden z objawów ciąży. Cytat
          z forum netwesele:Zjawisku implantacji (jajo płodowe umiejscawia się w glębi
          błony śluzowej wyściełającej macicę) towarzyszy to w zależności od źródeł u
          około 5-20% kobiet plamienie implantacyjne czasami dość intensywne, że kobiety
          uznają że miały bardzo krótką miesiączkę. Plamienie jest koloru jasnoczerwonego
          bądĽ beżowego (ale to rzadko) i jest krótkotrwałe 1-2 dni, towarzyszy mu
          charakterystyczny spadek na wykresie i ponieważ następuje skok hormonów w ciągu
          1-3 dni po plamieniu implantacyjnym na wykresie temperatura rośnie.
          Zjawisko plamienia jest niezbadane do końca, najprostszym testem czy to
          implantacja jest wykonania testu ciążowego 2-3 dni po plamieniu powinien być
          już pozytywny. Jeżeli plamienia nie są czerwone, ale brązowe mogą świadczyć o
          za niskim progesteronie. Plamienia też mogą się pojawić po stosunku lub badaniu
          ginekologicznym.
          TESTUJ I NAPISZ CO WYSZŁO!!! smile)
          • aska2444 Re: ASKA2444 25.05.06, 14:48
            czekoladko dzisiaj mam jeszcze okres jest tego mal bardzo malo bo zawsze w 3
            dni mialam tego mnustwo naprawde tak ja w 2 dniu ze 5-6 podpasek szlo a dzisiaj
            znow od rana tylko 1 i nawet jej teraz nie musze zmieniac bo jest tego
            b.malo.Nie wiem co robic.Jesli okres bedzie trwal normalnie to nie ma po co
            robic testu prawda??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka