aniaph 23.05.06, 11:55 Mam pytanie dotyczace kremu na cellulitis. Czy wiecie dlaczego tak naprawde nie mozna go uzywac w czasie ciazy? Jakie moga byc skutki? Czy chodzi tu o zawarta w nim kofeine? Dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patipomoz Re: Pytanie o krem na cellulitis 23.05.06, 12:07 po pierwsze kofeina, po drugie używając kremu na cellulitis, twoje naczyńka stają się bardziej podatne na pękanie, a w ciązy i tak pękają bardziej, więc dlatego głownie kremów tych używać się nie powinno. ja całą ciążę smarowałam brzuch i uda Mustelą na rozstępy i działała super. najlepiej stosować kosmetyki dla kobiet w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
hekate_mw Re: Pytanie o krem na cellulitis 23.05.06, 12:15 ja też słyszałam że nie można kremów które miedzy innymi mają kofeinę. Ale poszłam do mojej lekarz i zapytałam czy mogę stosować kremy na rozstępy i cellulit na których nie ma napisane,że są przeznaoczone dla kobiet w ciąży albo że moge je bezpiecznie stosować (EXTREME SLIM 3D, Lirene itp). Przeczytała skład i powiedziała, że pomimo iż zawierają kofeinę, to musiała bym się często gęsto smarować tym po kilkanaście razy dziennie żeby dzidzi zaszkodziły. 1 raz lub 2 razy dziennie spokojnie mogę stosować. A krem na cellulit używam na pupę i na uda caly czas kontynuując kurację długoletnią sprzed ciąży. Dzidzia rośnie zdrowa, oby tak dalej (30tc) ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaph Re: Pytanie o krem na cellulitis 23.05.06, 14:15 Dzieki za odpowiedzi. Wlasnie chodzilo mi o ta kofeine, w jaki sposob ona moze zle wplynac? Moze wlasnie chodzi o te pekajace naczynka. Waham sie caly czas czy go stosowab czy nie, a moj ginekolog to facet i nie wiem czy bedzie cos wiedzial na ten temat. No ale zapytam sie go na nastepnej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś