Dodaj do ulubionych

Pytanie o krem na cellulitis

23.05.06, 11:55
Mam pytanie dotyczace kremu na cellulitis. Czy wiecie dlaczego tak naprawde
nie mozna go uzywac w czasie ciazy? Jakie moga byc skutki? Czy chodzi tu o
zawarta w nim kofeine? Dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • patipomoz Re: Pytanie o krem na cellulitis 23.05.06, 12:07
      po pierwsze kofeina, po drugie używając kremu na cellulitis, twoje naczyńka
      stają się bardziej podatne na pękanie, a w ciązy i tak pękają bardziej, więc
      dlatego głownie kremów tych używać się nie powinno. ja całą ciążę smarowałam
      brzuch i uda Mustelą na rozstępy i działała super. najlepiej stosować kosmetyki
      dla kobiet w ciąży.
    • hekate_mw Re: Pytanie o krem na cellulitis 23.05.06, 12:15
      ja też słyszałam że nie można kremów które miedzy innymi mają kofeinę. Ale
      poszłam do mojej lekarz i zapytałam czy mogę stosować kremy na rozstępy i
      cellulit na których nie ma napisane,że są przeznaoczone dla kobiet w ciąży albo
      że moge je bezpiecznie stosować (EXTREME SLIM 3D, Lirene itp). Przeczytała
      skład i powiedziała, że pomimo iż zawierają kofeinę, to musiała bym się często
      gęsto smarować tym po kilkanaście razy dziennie żeby dzidzi zaszkodziły. 1 raz
      lub 2 razy dziennie spokojnie mogę stosować. A krem na cellulit używam na pupę
      i na uda caly czas kontynuując kurację długoletnią sprzed ciąży.
      Dzidzia rośnie zdrowa, oby tak dalej (30tc) smile)
    • aniaph Re: Pytanie o krem na cellulitis 23.05.06, 14:15
      Dzieki za odpowiedzi. Wlasnie chodzilo mi o ta kofeine, w jaki sposob ona moze
      zle wplynac? Moze wlasnie chodzi o te pekajace naczynka. Waham sie caly czas
      czy go stosowab czy nie, a moj ginekolog to facet i nie wiem czy bedzie cos
      wiedzial na ten temat. No ale zapytam sie go na nastepnej wizycie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka