hanka2501 24.05.06, 17:23 Jak wygląda u Was sprawa prania pościeli, prześcieradełka i np. rożka? Pierzecie to także?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabiptysia Re: Pranie 24.05.06, 17:28 Nawet jesli jest ladnie zapakawane to i tak zawsze wszystko piore zanim zaloze synkowi. Dotyczy to rowniez poscieli, przescieradelek i rozka. Odpowiedz Link Zgłoś
agless Re: Pranie 24.05.06, 17:38 Wlasnie wyjelam z pralki rozek, kocyk i posciel Odpowiedz Link Zgłoś
erudy Re: Pranie 24.05.06, 17:39 Ja prałam wszystko, z czym skóra dziecka miała mieć kontakt. Robiłam tak nie z nadwrażliwości, ale dlatego, że moja mama pracowała kiedyś w firmie szyjącej odzież i wiem jak to wygląda (wszędzie kurz, belki z materiałem przechowywane w brudnych miejscach typu piwnica, kobiety palące papierosy, itp.) Dla siebie też piorę nowe rzeczy zanim je założę(najczęściej bieliznę, z bluzkami czy spodniami nie przesadzam - no chyba że śmierdzą papierosami Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: Pranie 24.05.06, 20:18 Ja piore absolutnie wszystko. Stwierdzam nawet że taki nowy rożek czy prześcieradełko bardziej śmierdzi "nowością" czyli jakąś chemią, czy farbami do tkanin, niż nowe ubranka które też zaleca się prać i prasować. Polecam mleczko Lovela, ubranka cudnie po nim pachną (ale powinno się go moim zdaniem dawać mniej niż zalecają na butelce) Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Rożek w praniu 24.05.06, 22:28 Nie ma z nim problemu? Czy moze zdejmujecie jakoś wierzchnią warstwę (jest tam jakaś "poszewka"?)? Czy od tak, cały do pralki? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Rożek w praniu 24.05.06, 22:39 Jeśli rożek jest z usztywnieniem z kokosa, to oczywiście usztywnienie trzeba wyjąć, aga Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: Rożek w praniu 25.05.06, 00:08 Ja mam taki najprostszy rożek bez usztywnienia, wyprałam go w całości i nic sie nie stało. Potem oczywiście trzeba z lekka przeprasować Odpowiedz Link Zgłoś