mouha 28.05.06, 23:47 witam jestem w 36 tygodniu ciazy i od jakiegos czasu mam strasznie nieprzyjemny bol kosci lonowej - tak jak bym sobie ja obtukla, boli przy chodzeniu. Czy moze tez tak macie? Pozdrawiam mamy czerwcowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiola_wd Re: BOL kosci lonowej 29.05.06, 00:07 Też tak miałam ( urodziłam 2 m-ce temu) U mnie ten ból utrzymywał się jeszcze przez 2 tygodnie po porodzie. Najpierw kości muszą się rozejść, żeby zmieścić dzidziusia a potem wracają na miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: BOL kosci lonowej 29.05.06, 09:39 Ja jestem w 37 tygodniu (termin 17.06) i taki ból mam od ponad miesiąca - z tego co wiem to całkowicie normalne. Gdyby ból był całkiem nie do zniesienia to już może być niepokojące bo kości mogą się za bardzo rozejść i potem się same nie schodzą po porodzie (robi sie to operacyjnie) Odpowiedz Link Zgłoś
govanka Re: BOL kosci lonowej 29.05.06, 11:22 Ja miałam to samo (urodziłam pół roku temu), tyle że od mniej więcej połowy ciąży. U mnie było to związane z odwapnieniem kości (maluszek wyciągał mi wapń, żeby zbudowac swoje kostki). Proponuję powiedzieć o tym lekarzowi, jeżeli ból jest bardzo duży i związany nie tylko z rozchodzeniem sie kości, ale także z odwapnieniem, to przepisze wam leki - mi po tych lekach (niestety nie pamiętam juz, jak sie nazywały) bardzo ból zelżał i w końcu mogłam normalnie funkcjonować. Leki bierze sie jeszcze przez okres karmienia, bo wtedy również jest duże zapotrzebowanie na wapń. Odpowiedz Link Zgłoś