ola984 29.05.06, 11:57 witam czy ktoś bierze cordafen, jak sie po nim czujecie i jak to wpływa na maleństwo bo niby lekarze mówią że nie ma problemu a ulotka sobie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idealni Re: cordafen 29.05.06, 12:17 ja brałam przez prawie 3 tygodnie do końca 36tc (moj termin 14 czerwiec). Prawdę mówiąc nie wiem jak wpływa na maleństwo, zaufałam lekarzowi. Nie czułam się po tym dobrze, tzn. nogi mi puchły i robiły się strasznie czerwone, twarz czasami też. Jak odstawiłam ten lek to jak ręką odjął od razu lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: cordafen 29.05.06, 13:14 ja nie brałam, ale mój mąż to brał na obnizenie cisnienia i niezbyt dobrze sie czul, poszedl do innego lekarza a ten powiedzial ze to lek starej generacji i juz sie od niego odchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: cordafen 29.05.06, 13:21 W położnictwie robi"karierę"ale ja wolałam sprawdzony lek tokolityczny czyli Fenoterol lub Salbutamol. Mam dość niskie ciśnienie,a ten lek jeszcze bardziej by obniżył przez co znacznie gorzej się bym czuła. Koleżanka lek.ogólny też się zdziwiła iż taki stary lek jest wykorzystywany w zagrażającym porodzie przedwczesnym. Stosowany jest ze względu na działanie beta2-symptykomimetyczne. Co prawda Fenoterol też nie należy do nowoczesnych leków i ma też działania uboczne. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: cordafen 29.05.06, 13:25 lykam od 18tc nogi jak balony rece spuchniete ale lekarz wie co robi a w brzuszku sa dwa cudaczki wszystko to dlanich ja od dzis zaczelam lykac 4x2 bo cos mnie brzuszek pobolewa Odpowiedz Link Zgłoś
majcia2005 Re: cordafen 29.05.06, 13:29 Ja też przyjmowałam cordafen w ciąży, ze wzgledu na przedwczesne skurcze, któe pojawiły się koło 30 tygodnia.. Niestety bardzo źle znosiłam ten lek. Byłam ospała, robiło mi się niedobrze,miałam zawroty głowy, duszności, nie mogłam normlanie funkcjonować i dlatego go odstawiłam... Moja ginekolog przypisała mi na zastępstwo fenoterol.., na szczęście skurcze się wyciszyły i nie musiałam już brać żadnego z lekarstw, a po prostu więcej leżeć i odpoczywać. Ginekolog zapewniała mnie że Cordafen jest w 100% bezpieczny dla dziecka i aby nie sugerować się informacjami na ulotce.. Odpowiedz Link Zgłoś
ola984 Re: cordafen 29.05.06, 14:28 dziekuję za wszelkie informacje trochę mnie to uspokoiło że głównie nie szkodzi maleństwu Odpowiedz Link Zgłoś