Dodaj do ulubionych

zrodla wiedzy

31.05.06, 09:03
moze troche naiwnie spytam te dziewczyny, ktore sa w pierwszej ciazy, ale
skad wiecie jaki wozek wybrac, co to jest w ogole wyprawka, jakie sa
potrzebne ciuszki, jak dbac o siebie itd. przygotowaly was mamy? kolezanki?
srodowisko? czy musialyscie sie wszystkiego same dowiedziec?
tak sie zaczelam zastanawiac po przeczytaniu watku o wozkach, na forum
listopadowek, gdzie z reszta zalozylam taki watek.
przyznam sie, ze pewnie sprawie kupna wozka zwale na meza (jak przy kupnie
zelazka), i to on szczesliwy bedzie porownywal parametry techniczne wink bo w
zasadzie jedyna rzecza, ktora mi sie rzuca w oczy to tylko estetyka. co
jeszcze jest wazne przy kupnie rzeczy dla maluszka?
Obserwuj wątek
    • kamila_21 Re: zrodla wiedzy 31.05.06, 09:07
      ja niestety kupiłam kilka książek, dostałam jeszcze parę od położnej i
      wszystkiego ucze się sama.Dieta,ćwiczenia, no i poźniej wyprawka, pielęgnacja
      noworodka itd...mieszkam za granicą, mam tu tylko mojego kochanego a z mama
      tylko na telefon sad ale tez mi troche pomaga! Nie martw się, każda kobieta
      rodzi kiedyś pierwszy raz i tez nie ma pojęcia! To ponoc przychodzi samo jak
      tylko rodzi się maleństwo.Wierzę ze będzie ok!Pozdrawiam!!Masz termin na
      listopad?ja mam na 12.11
      • janiolka Re: zrodla wiedzy 01.06.06, 18:41
        tak, mam termin na 30 listopada
    • muchacz Re: zrodla wiedzy 31.05.06, 09:23
      Cześć. Przyznam się szczerze, że na początku byłam strasznie przestraszona, ale
      teraz powoli sie uspokajam (mam nadzieję, że tak będzie do samego końca). Ja
      zaczęłam od gazet i od początku ciąży mam już sporą kolekcję. Jedyna książka
      przez jaką przebrnęłam z przyjemnością to "Język niemowląt" Tracy Hogg. Akurat
      tak się złożyło, że w styczniu moja siostra urodziła dziecko, więc pojechałam
      do niej na trzydniowy kurs i skrupulatnie robiłam notatkismileTeraz zapisałam się
      do szkoły rodzenia, ale z powodu unieruchomienia w łóżku nie wiem czy będę
      mogła uczestniczyć w zajęciach. Jednym słowem staram się dobrze przygotować do
      narodzin synka, ale wiem, że i tak wszystko wyjdzie w praniusmileTermin mam na 23
      sierpnia i już nie mogę się doczekać.Trzymajcie sie.
    • muchacz Re: zrodla wiedzy 31.05.06, 09:24
      Zapomniałam dodać, że nadal nie wybrałam wózka. Nie mam pojęcia, który kupić, a
      każdy mówi inaczej.
      • ola984 Re: zrodla wiedzy 31.05.06, 09:41
        witaj ! to też moje pierwsze maleństwo kupuje gazety mam ze trzy książki internet. Niestety raczej sama musze zdobywac wiedzę mama rodziła 28 lat temu kiedy to tetra była super teraz jest wiele udogodnień. A co do wózka to chyba każda ma problem a niech faceci wybiorą najlepszy technicznie a my poszalejmy z kolorkiem. Ubranka dla dzieci no cóż piszą o bawelnie i temp prania 60 stopni. I dla malucha jak najbardziej rozpinane żeby nie było problemu z ubraniem. Ja mam termin na 17 lipca ale już mi ciężko i dopiero kompletuje wyprawkę. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka