Dodaj do ulubionych

kołatanie serca

02.06.06, 17:24
dziewczyny czy czasami odczuwacie kołatanie serca, bardzo nieprzyjemne
uczucie. I puls wtedy koło setki.Nie wiem co się dzieje?
Obserwuj wątek
    • warkoczanka Re: kołatanie serca 02.06.06, 18:04
      Mam podobne objawy. Mam również od kilku lat stwierdzone wypadanie płatka
      mitralnego w zastawce trójdzielnej-podobno tysiące ludzi tak ma i to nic
      takiego. Z powodu kołatania serca, w 18 tyg ciąży, dostałam skierowanie na EKG-
      wyszło prawidłowe. Podobno w ciąży tak może być bo serducha mamy bardziej
      obciążone ale jednocześnie w ciąży wychodzą czasem różne problemy ( choroby?)o
      których do tej pory nie miałyśmy pojęcia. Postaraj się o skierowanie na EKG.
    • zmrocznik Re: kołatanie serca 02.06.06, 18:20
      U mojej bratowej w czwartym miesiącu ciąży podczas rutynowego badania lekarz
      wykrył szmery w sercu, miała robione echo i okazało się, że u kobiet w ciąży
      tak się może zdarzyć. NIe martw się, ale badania zrób, dla spokoju. POzdrawiam
    • logite Re: kołatanie serca 02.06.06, 18:30
      Ja z tego powodu byłam u kardiologa, przy czym puls mam nawet w okolicach
      120/min. . Okazało się, że serducho zdrowe, a ten puls przyspieszony jest przez
      to, że w ciąży ma się tzw. ciśnienie hiperkinetyczne i serce musi przepompować
      większą ilość krwi. Trzeba dużo odpoczywać, nie denerwować się a podobno do
      120/min. to norma. U mnie ten przyspieszony puls to też kwestia małej nerwicy,
      ale pijam sobie melisę i walerianę, tak jak mi kazał lekarz i jakoś się ono
      uspokaja. Najważniejsze to się nie nakręcać, że coś jest nie w porządku. A żeby
      się uspokoić zrób sobie EKG, na pewno wyjdzie ok. Pozdrawiam.
    • edyta9936 Re: kołatanie serca 02.06.06, 18:36
      Ewciak9 nie martw się.....daj spokój z EKG.....ja tak spanikowałam na początku
      ciąży, potrafiło mnie moje serducho obudzić w środku nocy.....Mój gin.
      powiedział że to normalne w ciąży. Tarza jestem w 35 tyg. ciąży, nawet się
      uspokoiło.....ale kazał mi łykać magnez i wit. B6....a i na moje skurcze łydek
      też to pomogło.....Pozdrawiam.Pa
      • ewciak9 Re: kołatanie serca 02.06.06, 19:46
        Dziewczyny dzięki serdeczne Ze odpowiedziałyście ,myślę że u mnie to trochę na
        tle nerwowym bo w ciąży jakoś ciężko mi nad tymi nerwami zapanować.
        • moniaj77 Re: kołatanie serca 02.06.06, 19:54
          ja też miałam kołotanie serca jakieś dwa miesiące temu, trwało to 10 min puls
          156 a ciśnienie 87/51. teraz jestem w 37 tc i więcej mi się to nie powtórzyło.
          A puls w okolicach 90 do 110 mam cały czas to normalne w ciąży, serce jest
          bardziej obciążone
    • kill.emall Re: kołatanie serca 18.03.15, 18:53
      Ja mam takie coś w III trymestrze, biorę dużo magnezu - zalecenie lekarza. Ale ja mam wrodzoną wadę serca, uprzedzano mnie, że tak może być. Na codzień nie daje objawów poza niskim ciśnieniem, ale daje przy wysiłku i własnie w ciąży.
      • leann32 Re: kołatanie serca 22.03.15, 22:25
        Mnie dobijalo tetno do 220. Np w czasie snu albo przy sniadaniu co konczylo sie zawsze na IP i czasem silne leki przez pare godzin nie byly w stanie wyciszyc tego tetna. Mialam to w obu ciaZach a po tylko raz. Najrorszy byl atak w 32 tc myslalam ze mi cc beda robic bo balam sie co Z serduszkiem dziecka i to bylo najdZiwniejsze bo ja ju odlatywalam z tetnem 225 a dZiecko mialo na ktg zapis w normie, miedzy 120-130. Leki na moje serce w kroplowce rowniez kompletnie nie dzialaly na dziecko ktore mialo ciagle takie same wyniki. Takze do kardiologa a potem glowa do gory ale pilnuj tego. Z sercem nie ma zartow.
        • marygirl Re: kołatanie serca 23.03.15, 09:24
          Ja tez mialam kolatanie i puls ok 100,lekarz mowil ze to normalne w ciazy,po porodzie zero takich epizodow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka