Dodaj do ulubionych

Cesarka-boli potem?

08.06.06, 15:27
witam......
jestem w 20 tyg ciazy,dowiedzialam sie od mojego lekarza,że konieczna jest
cesarka,wlasciwie ostatnie slowo mam ja ponieważ mam znaczną wade wzroku i
gdybym zdecydowala sie na naturalny poród-osłabienie wzroku gwarantowane!!!
więc nie chce ryzykować..wybieram cesarkę,zastanawiam się nad rodzajem
narkozy..napiszcie jakie to uczucie jesli mialyscie cesarskie cięcie,czy
potem po porodzie organizm dlugo dochodzi do siebie?pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • frodolin Re: Cesarka-boli potem? 08.06.06, 15:36
      jestem mieśąć po cc. zabieg miałam wykonany w znieczuleniu podpajęczym, po tym
      znieczuleniu trzeba leżeć płasko przez 12 godzin po tym czasie wstałam poszłam
      się wykąpać a potem ruszłam zobaczyć się z zmoim szkrabem (leżałana oddzielnym
      oddziale). napewno trochę bolało, ale zawsze możesz poprosić o środek przeciw
      bólowy, po trzech dobach już nie potrzebowałam żadnych leków. ale wstać trzeba
      jak najwcześniej bo jak porobią się zrosty to koniec i radzę chodzić w pozycji
      wyprostowanej, pozdrawiam
    • earl.grey Re: Cesarka-boli potem? 08.06.06, 15:54
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=609&w=39115816&wv.x=2&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13344&w=39052468&wv.x=2&a=39163238
      i w ogóle polecam forum Cesarskie Cięcie
      • naati Re: Cesarka-boli potem? 08.06.06, 18:47
        ja jestem miesiąc i tydzien po cc, od 1,5 tyg. biegam, brzuszki robie od 2
        tyg,smile)) polecam tez jak najwczesniej chodzic wyprostowanej i jak najwczesniej
        wstac mimo bólu...ogólnie w swojej normalnej formie byłam po 3 tyg
        • karolah2 Re: Cesarka-boli potem? 08.06.06, 19:26
          Ja jestem 3,5 tygodnia po cc.teraz juz czuję się znacznie lepiej.Co moge Ci
          polecić? wstać szybciutko i mimo bólu chodzić.Ja kilka razy w nocy wstawałam
          specjalnie żeby zrobić rundkę po korytarzu,bo jak za długo polezałam to było mi
          jeszcze ciężej wstać i chodzić. Na pewno jest ciężkie pierwsze wstanie po
          zabiegu.Ja miałam cięcie o 19:30 ,a pierwszy raz próbowałam wstać następnego
          dnia około godziny 11.Bylo ciężko! dwie dziewczyny trzymały mnie za ręce , a
          trzecia pchała do przodu plecami.Jak wstałam to myślałam,ze zemdleję,
          zwymiotuję,posiusiam sie i skupkam.Nie dałam rady.Dwie godziny później w oknie
          ujrzałam mojego ukochanego i rodzinę, którzy czekali na mnie i na Amelcie.To
          była motywacja dla mnie! zawsze chciałam wszystkim pokazać moje dziecko jadąc
          wózeczkiem.PO cięciu jest tak,ze jak nie wstaniesz to nie ma odwiedzin!więc
          zobaczyli by tylko Amelcie.Poprosiłam połozna o zastrzyk mimo,ze wcześniej nie
          chciałam żadnego, bo dość byłam faszerowana wczesniej kroplówkami i
          zastrzykami.POczekałam chwile i troszkę zaczał działać.POłożna pomogła mi
          wstać.Było lepiej niż za pierwszym razem,ale również cięzko.Widziałam
          ukochanego w oknie, który widział jak się trzęsłam i mówił tylko ,ze mam sie
          położyć!martwił się! ale nie było na mnie mocnych! wstałam, sama się wykąpałam
          i tak jak zawsze marzyłam to ja przedstawiłam wszystkim moją Amelcię!big_grin
          naprawde radzę wstawac jak najczęsciej i chodzic wyprostowana! szybciej wrócisz
          do siebie! podrawiamy serdecznie i pozdrowienia!smile
    • olas19751 Re: Cesarka-boli potem? 08.06.06, 19:28
      Jedno dziecko urodziłam przez cesarkę, drugie normalnie. Gdybym mogła wybierać -
      wybrałabym cesarkę. Szybko wstałam, zagoiłam się, po tygodniu wtaszczyłam wózek
      z bąblem na trzecie piętro - w sumie jakieś 18 kg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka