Dodaj do ulubionych

lewatywa w ciąży

23.06.06, 20:04
Witam
Jestem w 29 tyg. ciąży i mam wielkie problemy z wypróżnianiem się, dlatego
zrobiłam sobie lewatywę, ale teraz się obawiam, czy to może zaszkodzić
dziecku. Proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • miilia Re: lewatywa w ciąży 23.06.06, 20:32
      Jeśli robiłaś ją delikatnie to nic nie powinno się stać. A na zaparcia to mi
      pomaga kawa z mlekiem tylko że na pusty żołądek.
      Pozdrawiam
      • ppaula2 Re: lewatywa w ciąży 23.06.06, 21:03
        A mnie pomogły czopki glicerynowe
    • kamelia14 Re: lewatywa w ciąży 23.06.06, 21:08
      a mi moja gin przepisała środek o nazwie Normalac-dla mnie bomba. Działa bardzo
      delikatnie -na ulotce pisze że jest również dla niemowląt.
      • capribb Re: lewatywa w ciąży 23.06.06, 21:50
        Nie radze robic lewatywy w ciazy.
        Jesli juz zrobilas to obserwuj czy nie ma niepokojacych objawow. Mam nadzieje,
        ze wszystko bedzie ok. Nie martw sie.
        Polecam otreby owsiane- kilka lyzek dodac do jogurtu i jesc regularnie- moze
        pomoze.
        • kami75 Re: lewatywa w ciąży 23.06.06, 22:04
          w ciazy nie wolno robic lewatyw! tak pisza w ksiazkach od metod naturalnych. ja
          gdy sie zawsze oczyszczalam (przed ciaza) to robilam sobie lewatywy ale teraz
          mimo zaparc nie. trzeba radzic sobie inaczej. na mnie akurat nic nie dziala.
          tzn dziala, jak potrzymam troche siusiu, kilka minut poprzebieram nogami, to ze
          mnie splywa....
    • malgosiek2 Re: lewatywa w ciąży 24.06.06, 10:50
      W ciąży nie robi się lewatywy dlatego iż może wzbudzić akcję porodową-
      pojawienie sie skurczy.
      Ta metoda jest dobra ale na wywołanie porodu.
      Lepiej zastosuj czopki gliderynowe syropy do picia lub Colon C też można w
      ciąży.
      pzdr.gosia
    • soggg Re: lewatywa w ciąży 03.04.15, 00:15
      Wystarczy jedno kiwi dziennie na czczo - proste, a jakie skuteczne. Wiem to od mojej babci, a i sama stosuję regularnie w ciąży smile nie warto łykać żadnych tabletek i zapychać się śliwkami czy otrębami. Kiwi jest i zdrowe i smaczne i skuteczne smile
      • fafyfa Re: lewatywa w ciąży 03.04.15, 14:55
        Na kazdego dziala co innego. Lewatywa to raczej nie za dobre rozwiazanie. Ja uzywalam tak jak dziewczyny powyzej kawy a jak bylo juz bardzo zle to czopki glicerynowe. One sa tylko mechanicznym srodkiem ktore pobudzaja jelita do dzialania. Nie szkodza dziecku. Sa w rozmarze doroslym i dzieciecym. Mi starczaly te drugie.
    • angeka2 Re: lewatywa w ciąży 07.04.15, 09:22
      Lewatywa może przyspieszyć poród. Ja robiłam w terminie porodu z polecenia położnej, żeby zastartować akcję (nie pomogło, ale nigdy nic nie wiadomo).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka