05.07.06, 10:21
cześć dziewczyny, mam pytanie: lekko plamiłam, dostałam duphaston i nospe. Po
jakim czasie powinny zniknąć plamienia ??
Obserwuj wątek
    • iwkabieniek Re: Duphaston 05.07.06, 11:16
      Ja też plamiłam i też dostałam duphoston. Skończyłam po paru dniach 2-3 ale
      leżałam w domku i żadnego wysiłku przez jakieś dwa tygodnie. Ciąża rozwijała
      sie bardzo prawidłowo, wróciłam do pracy do 8 m-ca. Urodziłam (naturalnie)
      Chłopczyka. 3760, 55 cm i 10 pkt.
      • dosica Re: Duphaston 05.07.06, 11:58
        no ja póki co leżeć nie muszę, ale sie oszczędzam i jestem ciekawa własnie ile
        dni mogą byc jeszcze plamienia, dodam, że sa juz duzo mniejsze.
    • oltka Re: Duphaston 05.07.06, 12:07
      Witam. Jestem w 27 tc iod 3 tygodnia, az do zakończenia 3 misiąca bralam
      Duphaston, w coraz to mniejszych dawkach. Na dień dzisisiejszy moja córcia
      rozwija się prawidlowo, a ja przestalam plamic po 4 dniach, ale to wszystko
      zależy od organizmu. Wiem jedno, musisz teraz poprostu sie nie przemęczac i nie
      denerwować, a napewno bdzie dobrze..Pozdrawiam Ola i Martynkasmile
      • dosica Re: Duphaston 05.07.06, 12:43
        dzięki dzięki. Ja narazie biorę duphaston 1 x dziennie, mam nadzieję, że
        pomoże wink
    • bambolada Re: Duphaston 05.07.06, 15:51
      ja biore duphaston chyba z braku doswiadczenia lekarza, nie mialam zadnych
      plamien i zadnych dolegliwosci a zaczelam brac od 5 tygodnia co tak na prawde
      byl dopiero 3 tydzien i oczekiwal ze jzu sie pojawi akcja serca!!
      nie bylo bo bylo wczesnie jeszcze.!!.i tak oto tym sposobem faszeruje sie
      duphastonem 3 razy dziennie po 1 tabletce jestem teraz w 13 tygodniu i mam brac
      do 16 bo nagle odstawienie grozi powiklaniami....a swoja droga to lek jest
      cholernie drogi.........no ale coz czego sie nie robi dla dziecka skoro niby
      lekasz tak kazal...
      • joanna1012 Re: Duphaston 05.07.06, 20:33
        Pewnie mu wakacja firma farmaceutyczna uzależniła od ilości recept! Ja gdyby mi
        czasu i cierpliwości starczyło to z każdym zapisanym lekiem chodziłabym do 5
        różnych gin. Tylko, że przy 5 różnych diagnozach dopiero fioła można dostać sad

• heban11 Re: Duphaston 06.07.06, 16:10
          Cześć Dziewczyny,piszę na forum po raz pierwszy. Wg ostatniej @ to koniec 9tc,
          ale wg dnia owulacji to koniec 6tc.

Biorę Duphaston 3 razy dziennie i luteine 2 razy dziennie dopochwowo. W 3
          tygodniu od zapłodnienia miałam brązowe plamienia - leżałam w szpitalu -
          podobno jakiś krwistek. Teraz nie plamie ale mam zapalenie pochwy i stosuje
          jeszcze na noc globulki Macmiror.
          Czy słyszałyście, żeby brać Duphason razem z Luteiną? Czy to nie zaszkodzi
          dziecku? Troche mnie niepokoi ilość leków którą muszę zażywać.
          • roza271 Re: Duphaston 06.07.06, 16:34
            Cześć ja do 18 tygodnia zażywałam 3x1 duphaston i 3x1 luteine , też się tym
            zamartwiałam ale jak mus to mus. Teraz jestem w 20 tygodniu i nie zażywam nic
            oprócz witamin i clexane. Musimy wierzyć, że ten zestaw nie tylko nie
            zaszkodził dzidzi ale jej pomógł przeżyć.
            • heban11 Re: Duphaston 06.07.06, 16:41
              roza271 troche mnie uspokoiłaś, bo mieszkam w średniej wielkości mieście i
              niezbyt wierzę w dokształcenie lekarzy. nie chciałabym być po prostu
              przedmiotem eksperymentu.
              Miejmy nadzieję, że nasze dzidzie będą zdrowiutkie. One są teraz najważniejsze.
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka