Dodaj do ulubionych

Jak rosną brzuszki?

05.07.06, 13:20
Witam wszystkie przyszłe mamusie. Jestem ciekawa kiedy zaczął Wam rosnąć
brzuszek? Ja jestem w 10 tyg ciąży i w ciągu ostatniego tygodnia nie wiadomo
skąd wyskoczył brzuchol. Zastanawiam się czy to możliwe, przytyłam tylko 1 kg,
ale biust mi się znacząco powiększył i pewnie swoje też waży. Mierzyłam się w
pasie: 80 cm! A było 68. Ciekawe czy z Wami jest podobnie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 24lena rosna szybko :) 05.07.06, 13:34
      czesc ja to juz 35 tydzien...brzucho z 68 cm na 104...a rosnac zaczel pod
      koniec 3 miesiaca...o dziwo przytylam jakies 7 kg czyli niezle...teraz wiem,bo
      martwilam sie ze za malo smile jeszcze 5 tyg o ile Igorkowi sie niepospieszy i
      bedziemy razem...
      Trzymaj sie i poglaszcz ode mnie brzusio...
      Lena
      • a.filipowska Re: rosna szybko :) 05.07.06, 17:06
        Dzięki Leno,
        Faktycznie 7 kg to niewiele, sama bym sobie tyle na koniec życzyła. Trzymam
        kciuki żeby Igorek przyszedł na świat w terminie, choć pewnie dobrze mu w
        brzuszku u mamy.
        Pozdrawiam serdecznie,
        Anita
    • run_away83 Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 14:52
      no ja jestem w 18 tygodniu i mam już niezły bębenek. tak około 8 tc przestałam
      się już mieścić w jakiekolwiek spodnie, a teraz to na pierwszy rzut oka widać
      że jestem w ciąży, tylko mój Tata jeszcze nic nie zauważył wink brzuszek jest
      okrąglutki jak mała piłeczka i ma w najszerszym miejscu ok 90 cm (miałam jakiś
      68-70), a przytyłam na razie ok 4-5 kg (nie wiem ile dokładnie ważyłam przed
      ciążą).
      • rennya Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 17:27
        Brzuszki rosną różnie: ja już kawał czasu nie mieszczę się w zwykłe
        spodnie/spódnice, od dawna stosuję tylko ciążowe (18 tc), ale - co śmieszne -
        znajoma dziś do mnie powiedziała: coś ci się przytyło, a nie myślisz nic o
        dziecku? A ja na to: a myślisz, że co w tym dużym brzusiu siedzi?smilesmilesmile
        Do run_away83 - masz termin na grudzień? A nie zaglądasz na forum Grudzień 2006?
        • a.filipowska Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 20:47
          Rennyu, ja mam termin na koniec stycznia dopiero. A z tym brzuszkiem to jest
          śmiesznie, bo ja wiem że on jest ciążowy, ale wydaje mi się że inni mogą myśleć
          że po prostu przytyłam i już nie mogę się doczekac kiedy naprawdę urośnie.
          Pozdrawiam
          • rennya Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 21:24
            Ludzie nic wyczucia nie mają - jakieś 3 tyg temu pani w sklepie z odzieżą
            ciążową powiedziała: ale u pani nic jeszce nie widać! A mnie już ok 5 cm w
            obwodzie przybyło i nic na mnie nie wchodziło! To dopiero brak zrozumienia - no
            przecież kobieta nie w ciąży nie robiłaby zakupów w sklepie dla kobiet w ciążysmile
        • run_away83 Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 21:07
          do rennya - a można prosi linka do tego forum? smile
          • rennya Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 21:21
            do run_away:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38981
            Mam nadzieję, że dobrze skopiowałamsmile
    • cathy1976 Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 15:27
      moj juz byl w 10 tygodniu smile maly, ale przestalam wlazic w swoje przedciazaowe
      ciuszki!
      • joanna1012 Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 17:06
        A ja kończę 14 tydzień i brzuch jest ale raczej wygląda jakbym zjadła ogromny
        obiad! Taki brzusio łakomczusio. Chyba wolałabym żeby wyglądał bardziej ciążowo
        bo to wtedy z dumą do góry, a teraz to wyglądam na łakomczucha smile
    • tiuia Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 17:07
      Mi wyskoczyl ok 4 miesiąca dopiero. Ale teraz rosnie w dosc duzym tempie.
      Prawdopodobnie to szybkie tempo rosniecia wspaniale wplynie na rozstępy -
      wlasnie zaczely mi sie pojawiac;/
    • anulka235 Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 17:40
      ja jestem w 32 tc i w pasie mam 100 cm miałam 60 przytyłam 11 kg a brzusio
      zaczął być widoczny w trzecim miesiącu smile
    • mika9912 Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 17:48
      witam ja miałam podobnie brzuszek miałam już w 9 tyg ciąży rósł intensywnie do
      około 7 miesiąca i taki juz pozostał do teraz a jestem już w 9 miesiącu mam ok
      107cm w talii pozdrawiam
      • zuzka78 Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 21:02
        Ja jestem w 16 tygodniu, chodzę jeszcze w większości swoich ubrań sprzed ciąży -
        przytyłam 3 kg, a w pasie przybyło mi 6 cm. Nie wyglądam na ciążę, wszyscy
        pytają, dlaczego tak przytyłam na lato smile)) Chciałabym, żeby mój brzuch miał
        już rozmiary, przy których nie budziłby wątpliwości, skąd się wziął wink
    • issy33 Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 21:01
      Na forum Styczen 2007 znajdziesz tez galerie brzuszkow smile (na razie jeszcze
      calkiem nieduzą wink)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39389
      • wiki224 Re: Jak rosną brzuszki? 05.07.06, 21:40
        Ja 28tc w najbardziej wystającym punkcie mam 90 było 67 z tym że mi tylko
        brzusio rośnie od 4 miesiąca (wcześniej go nie było) i włażę prawie we
        wszystkie ciuszki które kączą się na biodrach bo wyżej to już brzusio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka