Dodaj do ulubionych

Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża?

07.07.06, 19:50
Jestem w 31 dniu cyklu i staramy się o dziecko. Czy możliwe, że mimo ujemnych
testów ciążowych, żebym byłą jednak w ciąży skoro miesiączka się opóźnia? czy
ktoś miał taki przypadek?
Obserwuj wątek
    • barbara79 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.07.06, 20:01
      tak, robiłam test w 31 dni cyklu-negat, w 40 dniu -pozytyw, cykl mi się
      przesunął o 10 dni. Gin powiedziała, że może wyjść negatywny gdy się dużo pije i
      mocz jest rozcieńczony.
      • susannamotylek Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.07.06, 20:05
        ja miałam negatywny w 35 dniu cyklu, ale moje @ są zazwyczaj nieregularne,
        pozytywny wyszedł mi dopiero w miesiąc po terminie. byłam strasznie zaskoczona,
        ale gin potwierdził.
        • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.07.06, 20:12
          Nie no, przy nieregularnych miesiączkach to nie dziwi, ale ja zwykle mam
          regularne i jajeczkowanie 14-17 dzień cyklu. Więc ciąża jest możliwa, tylko ten
          test ujemny, mnie dziwi...
          • karolina218 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 06.08.06, 21:42
            dziewczyny ja mam ten sam problem robilam wczoraj tes ciazowy jestem w 31tc
            test wyszedl ujemny robilam go z moczu!!moze tak byc???
            moze powinnam zrobic BHCG?? moje cykle tez sa zawsze regularne okres mi sie
            spoznia juz 5 dni !!

pozdrawiam
      • alicja513 Do barbary79 07.07.06, 20:10
        Czy jeśli robiłąm test rano, zaraz po obudzeniu, też może być mocz rozcieńczony,
        taki po nocy?
        Urodziłaś chłopca, czy dziewczynkę? Bo tak pomyślałam, ze może na dziewczynkę i
        naczej się reaguje "hormonalnie" niż na chłopca smile
      • susannamotylek Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.07.06, 20:13
        płec chyba nie ma tu znaczenia. ja jeszcze nie urodziłam, ale mam w brzuszku
        dziewczynkę.
      • agulka1001 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 09.07.06, 09:41
        tak,tak,tez tak mialam!w 35dc negatywny,w 42 pozytywny!pilam wode jak smok!
        • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 09.07.06, 14:58
          No ja przy pierwszym dziecku też spijałam soczki- głównie pomarańczowy mi
          podchodził, w późniejszej fazie cola-jak smoczyca. Ale teraz to nie wiem, czy
          dużo piję bo ciepło, czy bo ciąża smile
          Test wyszedł mi wtedy zdecydowanie pozytywny, ale nie pamiętam ile dni po
          planowanej miesiączce.
      • fufcia26 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 03.10.06, 12:10
        u mnie juz po testowaniu, ciazowy ujemny wyszedl, niestety
        kretynskiej@@@ nadal brak, jutro i tak ide do gina,i powiem mu w czym siedzi
        problem, robilam badania i okazalo sie ze mam tylko progesteronu za malo a
        reszta hormonow w normie, to czemu okresu zasranego nie ma?? czego mnie te
        sutki debilne bola??olewam sprawe i cale starania, mam dosc serecznie, wiem ze
        niektore z was staraja sie po rok czasu i nic albo juz cos wyszlo, ale mnie sie
        juz nie chce sprawdzac sluzu i tylko czekac przyjdzie franca czy nie przyjdzie
        franca, MAM DOSC,
    • melefretete Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.07.06, 20:58
      ja robilam dwa testy i wyszly negatywnie i dopiero trzeci pozytywnie...a
      robilam je juz po spoznionym okresie
      • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.07.06, 21:02
        Jakich testów używałyście?
        • susannamotylek Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.07.06, 22:29
          Ja takiego standardowego, na opakowaniu jest zdjęcie blondynki z dzidzią. Ta
          blondynka jest aktorką i gra w "rodzinie zastępczej" najstarszą córkę.
          • invicta1 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.07.06, 23:05
            susannamotylek napisała:

> Ja takiego standardowego, na opakowaniu jest zdjęcie blondynki z dzidzią. Ta
            > blondynka jest aktorką i gra w "rodzinie zastępczej" najstarszą córkę.

to moze wynik też wyszedł "zastepczy"?smile))
            • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 08.07.06, 10:26
              Witam, ja robiłam test ciążowy jakies 5 dni temu (neg) - taki w różowym pudełku,
              z małym dzieckiem na obrazku. W środku jest dołączany pojemnik na mocz...
              obecnie jestem w 30 dniu cyklu i brak okresu,(trzymam kciuki żeby sie nie
              pojawił) za kilka dni mam zamiar zrobic test beta..smile.
    • intuicja77 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 08.07.06, 11:47
      mój miesięczny negatywny test właśnie śpi w łóżeczku smile
      Robiłam dwa testy , oba rano , w 30dc - oba negatywne.
      Po 5 dniach nastepny - pozytywny.
      Powodzenia!
    • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 09.07.06, 00:12
      Mam dziś 32 dzień i nic. Napiszcie proszę, czy miałyście jakieś objawy ciążowe,
      przy tych negatywnych testach. Przy pierwszym dziecku od razu wyszedł mi
      pozytywny test, jak tylko okres opóźnił się o kilka dni i uważam ten test za
      wiarygodny. Teraz zdecydownie pokazuje, że nie jestem w ciąży, ale może jakoś
      mój organizm inaczej hormonalnie reaguje przy drugim dziecku.
      • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 09.07.06, 09:22
        Ja podobnie jak Ty jestem w 32 tc. I nadal bez @... Nie chce sie nastawiać ale
        ciężko o tym nie myśleć (że moge być w ciąży) gdy się bardzo tego chce... Moje
        jakieś dziwne odczucia co do organizmu to bardzo częste mdłości, od byle czego -
        najbardziej alkohol, dym z papierosów - chociaz jestem niepaląca i do niedawna
        wogóle mi nie przeszkadzał.. Ból piersi, co prawda miewałam bóle przed @ ale
        były inne - w połowie cyklu i mijały zawsze dzień lub dwa przed spodziewanym
        terminem @ a teraz bolą mnie troche inaczej no i cały czas. No i zrobiły się
        ogromne, twarde. Często też wymiotuje, np mam ochote cos zjeść - zjem to ale nie
        podpasuje mi jednak smak czy zapach i .. smile jeszcze poczekam kilka dni i albo
        ginek albo jakis teścik.. smile
        • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 09.07.06, 14:43
          U mnie też nadal nic. Nie wiadomo, jak się pychicznie nastawić, ciąża, czy nie?
          Skrajnie kiedyś miałam po ok. 40 dniach @, ale wtedy nie starałąm się o dziecko.
          No ciekawe ...
          Ja już dwa razy robiłam test (wiarygodny i czuły) i niby nie ciąża. W przyszłym
          tygodniu już raczej pójdę do lekarza.
        • alicja513 Do Kala 1985 09.07.06, 14:45
          Napisz, co u Ciebie, jakie wiadomości, jak coś się wyjaśni po teście lub
          lekarzu. Najgorsza ta niepewność.
          • kala1985 Re: Do Kala 1985 09.07.06, 21:54
            Napisze, mam nadzieje ze to o czym marzesmile. Zależy mi na tym bo jak byłam w
            kwietniu na kontrolnej wizycie u ginka powiedzial ze wszystko jest ok, ale z
            rozmowy ze mną powiedzial tez że moge miec problemy z zajsciem... Ostatnio
            pękłam i powiedziałam o tym mamie (jakies 2 m-ce temu), wczesniej sie wstydzilam
            tego, mamusia wspomniala mi o tym babcinym sposobie bo Ona też z niego
            skorzystała, no i pomimo iż to nie higieniczne nie ruszlalam sie z lozka całą
            nocsmile zrobilam tak przez dwa ostatnie cykle... Jutro ide po pracy po test i
            planuje powtórke we wtorek.. A potem ginek... Myślę ze będę u niego najpozniej w
            poniedzialek za tydzien, chyba że @ sie zjawi..sad
          • kala1985 Re: Do Kala 1985 09.07.06, 21:55
            A wogóle jak sie czujesz?
            • alicja513 Re: Do Kala 1985 09.07.06, 22:28
              U mnie właściwie, bez większej różnicy między czasem przed @, a ciążą. Co jakiś
              czas pobolewa mnie brzuch i przestaje. Był moment jakby mnie "cisło" do dołu jak
              na okres, ale przeszło i teraz to są raczej takie chwilowe, przemijające bóle
              brzucha. Poza tym co jakiś czas swędzenie piersi, właściwie nic szczególnego. No
              i latam w nocy conajmniej 1 raz z sikankiem, wcześniej tego nie było. Właściwie
              to byłoby moje drugie dziecko, więc powinnam odróżniać objawy smile Taki
              niewidzialny początek.
              A Ty jak? Czujesz jakieś zmiany? Coś szczególnego?
            • alicja513 Re: Do Kala 1985 09.07.06, 22:31
              A sory, przecież Ty już pisałaś o objawach. U Ciebie to tak bardziej wskazuje na
              ciążę niż u mnie. U mnie jakoś tak łagodnie to przebiega. No zobaczymy. Jak coś
              się wyjaśni też dam znać. W sumie rodziłybyśmy w tym samym mniej więcej terminie
              smile jak dobrze pójdzie.
              • kala1985 Re: 09.07.06, 22:38
                Oj chciałabym...smile
    • jopol5 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 09.07.06, 22:41
      W pierwszej ciąży do 8tc test wychodził mi negatywnie później już nie robiłam i
      w drugiej ciąży miałam to samo cykle mam 28 dniowe w 33 dniu zrobiłóam test bo
      podejżewałam że jest dzidziuś ale test (-) dopiero w 46 dniu cyklu zdałam
      pozytywnie test teraz to już 17 tc trzymam kciuki powodzenia.
      • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 10.07.06, 09:23
        jutro zrobie test ponownie, ale może skusze sie jeszcze dzis - bo chciałabym
        wiedzieć czy to dzidzius jest sprawcą mojego okropnego samopoczucia.
        Zastanawiam sie jak wysiedze w pracy do 15....
        • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 10.07.06, 18:55
          A ja wybieram się do lekarza w środę, o ile do tego czasu nie dostanę @
          oczy...wiście
          • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 10.07.06, 23:00
            Kupiłam test, ale zrobie go rano - troche sie bojesmile
    • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 11.07.06, 05:48
      Alicja mam dwie kreski... Jestem w szoku jeszcze... Jejku big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 11.07.06, 22:10
        Moje wielkie gratulacje szczęściero smile))
        A ja idę jutro do lekarza, ciekawe, co mi powie.
        • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 12.07.06, 05:47
          Dzięki, w piąte mam zamiar dostać się do mojego ginkasmile i wszystko potwierdzic.
          Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze bo chyba w wyniku kąpieli w jeziorze
          przeziębiłam sobie cos w okolicy krzyza. Mam nadzieje ze to dzidzi nie zaszkodzismile
    • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 13.07.06, 18:32
      Jestem po badaniu i diagnoza: na dwoje babka wróżyła, albo ciąża, albo nie, nie
      wiadomo. Raczej, ze nie, ale na usg jest coś co może być wczesną ciążą. Okresu
      nadal nie mam - 37 dzień. Mam zrobić test progesteronowy. tj jest brać 5 dni
      progesteron, a potem w ciągu tygodnia powinnam dostać okres, jak nie dostanę, to
      jest to ciąża.
      • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 13.07.06, 20:11
        Hmm, a ten zwykły test robiłaś? Ja ide jutro i boje sie że jednak nie będę w
        ciążysad Jak sie dowiem to napisze coś jutro albo pojutrze
        Pozdrawiamsmile
        • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 13.07.06, 20:13
          Ale mnie i testy wychodziły ujemne (przynajmniej te do 30 dnia cyklu), no i niby
          z badania lekarskiego też. Jedynie na usg była plamka, która mogłaby wskazywać
          na wczesną ciążę. Dziwnie, że tak wyjątkowo zatrzymał mi się okres, mimo, ze
          miałam regularnie dotychczas.
          • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 13.07.06, 20:36
            No naprawde dziwne. Trzymam kciuki żeby spełniło sie Twoje marzeniesmile i trzymaj
            za mnie jutro o 8:30 żeby sie nie okazało że mój test kłamał...smile
            • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 13.07.06, 20:47
              Kala, przecież miałaś dodatni test i te wszystkie objawy, dziwne, jakbyś nie
              była w ciąży.
              • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 13.07.06, 20:59
                tak myślisz? pocieszylas mnie troszke (moje gg jak co 5316256)
                • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 13.07.06, 21:17
                  ok, chętnie napiszę
                  • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 15.07.06, 08:09
                    Byłam wczoraj u mojego gina, zdenerwowałam się strasznie. Powiedziałam mu o
                    moich objawach. Zrobił mi usg... i powiedział że nie widzi dzidziusia, ale jest
                    coś "jakby ciąża się rozwijała".. nawet nie sprawdził ginekologicznie czy jestem
                    - zawiódł mnie... Kazał mi przyjść za tydzień - niech zapomni. Pojechałam do
                    innego miasta poszłam do innego gina - tamten mnie zbadał i powiedział że nie ma
                    sensu robić teraz usg bo ciąża może być za wczesna żeby zobaczyć cokolwiek na
                    usg.. Badanie potwierdziło że jestem w ciąży, powiedział że nie ma
                    nieprawidłowości i moge być spokojna. Biore witaminki i wybieram sie na 2 wizyte
                    23 sierpnia. Kurcze nie wiem jak wytrzymam ten miesiąc hi hi. A co u Ciebie?

Ps. Termin wyznaczyli mi na 16 marca smile
                    • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 15.07.06, 22:06
                      No to podobnie jak u mnie. Lekarz w badaniu ginekologicznym nic nie stwierdził,
                      a na usg, że jest coś, jakiś pęcherzyk (sama go widziałam), który mógłby
                      wskazywać na bardzo wczesną ciążę. Dzisiaj mija bodajże 39 dzień cylku, a okresu
                      nie widać. Poza tym nic szalonego się nie dzieje. Tylko jakby spodenki robiły
                      się zaciasne, jakoś przytyłam w bioderkach, brzuszku, ale to może nie tyle co z
                      ewentualnej ciąży, co raczej z braku chyba okresu.
                    • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 16.07.06, 08:52
                      Właśnie u mnie jest macica powiększona i rozpulchniona (czy jakoś tak). Kurde mi
                      też spada w nogach, na boczkach a brzuszek zostaje. No i te pierśi wczoraj
                      kupiłam już sobie staniki z miseczką D bo sie nie mieszcze juz w Cuncertain
                      • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 16.07.06, 22:08
                        Mnie się też wydaje, że chyba jednak jestem w ciąży, mimo tych negatywnych
                        testów i wątpliwości lekarza. Jeszcze we wtorek chyba powtórzę testy. Miesiączki
                        nie mam, to już 40 dzień cyklu. Pierwsze dziecko wyszło mi na teście ok. 45 dnia
                        cyklu. To był pierwszy test i od razu wykazał. Potem lekarz potwierdził bez
                        najmniejszej wątpliwości ciążę. Zastanawia mnie tylko co jakiś czas ból macicy,
                        jakby skurcze, które trzymają kilka minut. To się zdarza 2-3 razy dziennie. Nie
                        wiem, czy to macica się rozrasta, cy też raczej jest to powód do niepokoju. Co
                        ma być do będzie.
    • po_la1 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 16.07.06, 10:39
      Mi pierwszy test wyszedł pozytywnie. Po trzech dniach powtórzyłam i wyszedł
      negatywny. Zrobiłam test z krwi, podobno 100% pewności, wyszedł też negatywnie.
      Miesiączki nadal nie było. Poszłam do ginekologa. Na USG nie widział ciąży.
      Zaczęłam następnego dnia rano wymiotować. Wieczorem zrobiłam test z apteki, po
      10 sekundach pokazały się dwie różowe kreski. Ja czułam, że jestem w ciąży od
      samego początku. Poszłam znów do ginekologa, tym razem do innego i był bardzo
      zdziwiony tymi różnymi wynikami i tym, że poprzedni lekarz nie zobaczyl tak
      bardzo wyraznie widocznej ciąży. Jak widzisz nic nie daje pewności... nie warto
      ufać testom, tylko własnej intuicji.
      • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 16.07.06, 11:06
        Dzięki nie wiem jak Alicja ale mnie pocieszyłaś - ja czuje że jestem w ciążywink
      • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 16.07.06, 22:10
        Moim głównym objawem jest obecnie swędzeinie piersi i skurcze macicy kilka razy
        dziennie. Nie mdli, minie, nie wymiotuję, ale przy pierwszym dziecku też nie
        maiłam takich atrakcji. Czuję tylko, że spodenki robią się przyciasnę. Boję się,
        że w pracy wcześnie zauważą ...
    • aska2444 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 17.07.06, 08:07
      i co tam Alicjo??nadal nie masz okresu??jak sie czujesz??
    • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 17.07.06, 20:59
      Dzisiaj 41 dzień cyklu. Okresu nie mam, ale na ciążę już też się nie czuję, a
      nawet tak jabym miała dostać okres.
      • kasiab33 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 17.07.06, 21:29
        Cześć dziewczyny czytam Wasze wypowiedzi i sama zastanawiam sie czy nie jestem w
        ciazy dwa testy negatywne 31 dc ale mam mdlosci i strasznie jestem wyczulona na
        wszystkie zapachy co sadzicie?
        • agulka1001 Re: kasiab33 17.07.06, 21:32
          a jakie masz cykle?kiedy mogla byc owu?jeszcze nic nie jest przesądzone,moim
          zdaniem-za szybko zorbilas test!pozdroawiam!jakby co,to daj znac na forum Dla
          Starających sie!
          • kasiab33 Re: kasiab33 17.07.06, 21:37
            cykle 30 dniowe owu 30 czerwca dokładnie w 15 dc tak wyszło z kalkulatora na
            gazecie.pl
      • agulka1001 Re:alicja513 17.07.06, 21:32
        a robilas test??
        • alicja513 Re:alicja513 17.07.06, 22:55
          Tak dwa. Ostatni w 30 dniu (teraz mam 41)-czyli dość dawno- i obydwa ujemne.
          Chciałam dziś kupiś, ale wydawało mi się, ze zbiera mnie na miesiączkę, a tu
          znów nic, chyba jednak zrobię ten test, bo już mnie zaczyna drażnić ta zabawa w
          kotka i myszkę.
          • agulka1001 Re:alicja513 18.07.06, 00:06
            w poprzedniej ciazy w 35dc-negatywny,w 42-pozytywny (cykle 35dni)
    • elza78 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 17.07.06, 23:19
      zrob bete z krwi bedziesz miala pewnosc...
    • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 19.07.06, 16:33
      Test w 43 dniu wyszedł mio jednak pozytywnie. Wychodzi, że to jednak ciąża.
      • agulka1001 Re: alicja! 19.07.06, 18:08
        no to gratuluje!a jednak!kiedy pedzisz do lekarza??
    • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 19.07.06, 18:54
      Teraz pojadę na urlop, a skoro test wykrył ciążę, to już lekarz nic więcej nie
      powie, tak jak ostatnio, tym bardziej, ze brzuszek mam miękki, a nie jak przy
      pierwszym dziecku twardy, jakby z twardą piłką w środku.
      • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 30.07.06, 17:58
        Moja ciąża potwierdzona w 200%. Byłam w szpitalu i miałam zrobione usg,
        serduszko bije cudowniesmile
        • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 06.08.06, 21:38
          To jesteś szczęśliwa. Jakie to wspaniałe uczucie, zobaczyć, że taka istotka
          naprawdę w środku sobie żyje.
    • gracjacja Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.08.06, 12:41
      czesc dziewczyny...

mam pytanie...zrobiłam test w 24dniu cyklu(czyli 2 dni temu), test wyszedl
      negatywny, czy nie za szybko zrobilam?zaznacze, ze cykle mam bardzo
      nieregularne. Piersi bolą mnie niesamowicie(kiedys kiedys tak mnie bolaly jak
      bralam tabl. anty.)Mam schize bo w lutym mialam laparoskopie (ciaza
      pozamaciczna)
      • alicja513 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.08.06, 16:55
        Myślę, że to mogło być za wcześnie, bo ja robiłam w 30 dniu-ujemny, a w 43 już
        dodatni.
        • poranna_zorza Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.08.06, 17:40
          Mi dwa testy (które niby wykrywają 6dniową ciążę) wyszły negatywnie)jeden 2 dni
          przed @ a drugi 6 dni po terminie spodziwanej @, 12 dni po spodziewanej @
          wyszedł pozytywnie ale nie mogłam uwierzyć i zrobiłam drugi też pozytywny.
    • karolina218 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 07.08.06, 18:22
      dziewczyny pomozcie!!!
      robiłam dzis BHCG wyszedł ujemny wynik z moczu to samo mimo tego lekarz
      stwierdzil ze mam powiekszona macice i zaokraglona objawy takie jak w ciazy a
      wynik wywzedł ujemny??przeciez z krwi jest pewny !!!to co jest grane okres mi
      sie spoznia juz 6 dni !!boje sie strasznie lekarz jeszcze dodal ze jak z krwi
      wyjdzie ujemny to musi mi wywolac miesiaczke !!dziewczyny mimo ujemnego wyniku
      z BHCG moge byc w ciazy ??

pozdrawiam
      • annles1 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 29.09.06, 13:45
        Dziekuje za skierowanie mnie na ten watek

Tak sobie poczytałam co napisałyście i u mni etest ciążowy był negatywny rano w
        33 dniu cyklu.
        ja mam od zawsze regularne co 28dni.Byłam u gina w 35dniu cyklu i nawet USG
        dopochwowe nic nie wykazało i mam przyjść w przyszły piatek.
        Objawy wszystkie wskazuja na ciąże ale podobno to za wcześnie(ten 35 dzień
        cyklu) żeby nawet na USG zobaczyć ten pęcherzyk.
        Wiem że moge zrobić tye badania z krwi ale one u nas kosztuja 30zł wiec ze
        wzgledu na $ nie zrobie ich.
        Postanowiłam że test ciązowy zrobie sobie przed pójściem do gina czyli środa lub
        czwartek.
        • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 30.09.06, 12:11
          Ja byłam u gina chyba jakoś tak w 35 dniu cyklu i też nie powiedział mi nic - bo
          nic na usg nie widział, pojechalam do drugiego zbadał mnie tylko "odręcznie" wink
          i powiedział że jestem ale karty ciąży nie założył, i tak naprawde potwierdzoną
          ciąże miałam gdzies w 7 tygodniu jej trwania bo dzięki niekompetencji tegoż
          drugiego lekarza trafiłam do szpitala z krwawieniem i lekarka która mnie
          przyjeła po badaniu gin. powiedziała że nie ma pewności że jestem w ciąży i
          dopiero po usg dowiedziałam się w 100% smile Takie to zagmatwane było.
    • alis82 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 30.09.06, 12:21
      Ja robiam pierwszy test w 29 dc, potem w 40. Oba negatywne, ale w 52dc
      zobaczylam dwie grube kreseczki!!! Botem beta, która wskazywaa na 3/4 tydzień
      ciąży. Powodzenia. Cuda się zdarzająsmile
      • iwka80 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 01.10.06, 09:14
        Jejku, naprawdę tak u Ciebie było??? Ja mam dzis 41 dzień cyklu, okresy nadal
        brak,betę robiłam w 37 dniu i wyszła negatywna.Moge mieć nadzieję jeszcze??
    • bahamadia Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 30.09.06, 18:13
      a ja mam taka sytuacje,ze ostatni @ 15lipca,do tej pory nicm,beta robion 2 dni
      temu wyszlo 0.319 a mimo wszystko @ brak,piersi bola jak na @ ale dopiero od 2
      dni,i jajniki tak,ze myslalam wczoraj ze mnie rozerwie,temp 37 i powyzej.nie
      wiem juz co sie dzieje..
      • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 30.09.06, 19:17
        hmm poczekaj jeszcze kilka dni, moze nawet tydzien i powtórz test albo wizyte u
        gina... Mi wyszedł pozytywny dopiero drugi test a prawda jest taka ze u każdej
        może wykazać po innym czasie.
        • bahamadia Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 30.09.06, 19:28
          tak,ale ja zrobilam z krwi,to chyba juz powinien wykazac co?zastanawia mnie ten
          okropny bol jajnikow,dzis nie,ale wczoraj myslalam,ze mi wszystko ze srodka
          wypadnie sad
          • kala1985 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 30.09.06, 22:13
            Hmm sama nie wiem, ja nie robiłam badania z krwi bo nie miałam na to kasy. A co
            do jajników, to może zaziębiłaś coś?
    • yela1 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 01.10.06, 10:41
      Hej dziewczyny
      może wy mi coś podpowiecie
      od kilku dni mam mdłości zwł wieczór i rano, boli mnie czasami brzuch.
      Ale jestem właśnie przy moim pierwszym opakowaniu tabletek anty i w dodatku
      przeziębiłam się.
      W zeszłym miesiącu istniała możliwość zajścia w ciąże (przed zaczęciem
      tabletek) i teraz tak się zastanawiam czy to może być jednak ciąża czy skutki
      uboczne tabletek?
      Wiem że troche poplątałam ale bardzo się denerwuję i nie wiem czy odstawić
      tabletki czy nie?uncertain
      • annles1 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 02.10.06, 09:51
        a co u mnie...
        nadal brak@ i to juz 40dzień cyklu ale test ciązowy zrobie w czwartek rano bo w
        piątek do gina lece na umówione USG.Coraz badziej wierze ze jestem w ciązy
        bo....od kilku dni jestem senna i tak jakoś na @ się czuje w podbrzuszu a przy
        pierwszej ciązy też tak miałam no i zero mdłości jak kiedys.Do tego dziś mam
        takie samopoczucie ze normalnie sie nie poznaje sad

aha miałam pisac ze co do bólu jajjników to ja tak miałam przy pierwszej ciąży
        ..wjeden dzień a raczejw ieczór jak mnie zaczeło kuć to myślałąm że oszaleje to
        było jakos 2 sdni po planowanej @ która i tak się nie pojawiła.smile

Wiecie co marzy mi sie taka sama ciąża jak ta pierwsza..bez mdłości i żadnych
        lekow poprostu wzorowa-aż gin był zaskoczony smile
        Tego tez zycze każdej z WAS.
        • kuleczka44 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 02.10.06, 12:57
          Jak fajnie ze tu trafilam... wink
          mam odpowiedz na swoje pytania.

Dzis mam 36dc, test ostatni robilam w sobote czyli w 34dc i wynik byl ujemny.
          ja jednak mysle ze jestem w ciazy wiec po prostu poczekam kilka dni i znowu
          powtorze test. mam nadzieje ze w koncu wyjdzie pozytywny.
          Szkoda ze nie mieszkam w Polsce bo bym poszla na bete. Ale w sumie z tym tez
          czasem roznie bywa. No coz, czekam.
    • wer03 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 03.10.06, 11:38
      To może i ja mam jeszcze szansę? Jest 35 dc, okresu nie ma. W 25 dc test
      ciążowy negatywny, a w 30 dc beta 0,12. Może jednak, jak myślicie?
      Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie.
      Agnieszka
      • kuleczka44 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 03.10.06, 11:47
        Dzis robilam kolejny test, jest juz druga kreska, blada ale jest!
        Okresu nadal nie ma wink
        Czekam dwa dni i powtarzam test. jesli wyjdzie pozytywny to ide do lekarza.
        Pozdrawiam!
        Trzymam kciuki!
        • fufcia26 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 03.10.06, 11:56
          hejka ja wlasnie jestem w trakcie oczekiwan na okres sad mam obecnie 31 dzien
          cyklu, bolace sutki i dookola sutkow, zgage od czasu do czasu no i oczyiscie
          brak okresu, mial przyjsc okolo 28 dnia a tu guzik z petelka i to taka duza,
          bola mnie plecy,na dole,okresu w zasadzie ani sladu robilam test w 27 dniu
          cyklu i wyszedl negatywny, czy mam na cos liczyc?? chyba raczej nie jak zwykle
          bedzie negatyw, mam ochote na drugi test
          • kuleczka44 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 03.10.06, 14:43
            Ja robilam w sumie 3 testy, 2 wyszly negatywne.
            1 w 30dc, drugi w 34 a trzeci dzis rano - 37 i pozytywny (mam nadzieje) wiec
            mozna miec nadzieje!
            • wer03 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 03.10.06, 14:50
              Gratuluję serdecznie smile). Poczekam do 40 dc i spróbuję jeszcze raz.
              • annles1 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 04.10.06, 09:55
                a ja test zrobiłam znowu dzis tj w 42 dniu cyklu-wyszedł ujemny.nie wiem co moze
                byc przyczyna braku @ i olbrzymiego łaknienia.Niemal cały czas jestem głodna-jak
                przy pierwszej ciązy.
                Czy któraś z was robiła tak późno test ciążowy i nadal nic nie miała a potem był
                pozytywny????
                w sumie to w piatek mam USG umówione...to sie okaże
                • kuleczka44 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 04.10.06, 10:18
                  Ja jestem zalamana.
                  Wczoraj pozytywny test choc blady a dzis negatywny...
                  Dzwonilam do lekarza, powiedzial ze moglam stracic ciaze. Nie robia tu raczej
                  badania krwi ale moze zrobia dla mnie wyjatek. Powiem sie ok 14.00. Trzymajcie
                  kciuki bo ja chce po prostu wiedziec sad((
                  • annles1 Re: Ujemne testy ciążowe, a mimo to ciąża? 06.10.06, 14:48
                    A już po wizycie
                    Miałam ochote nie iśc bo rano dostałam @ ale poszłam.
                    USG zrobione i wsyztsko jest oki ale w ciązy nie jestem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka