Dodaj do ulubionych

Skurcze lydek-co robic

11.07.06, 10:44
dziewczyny od jakis 3 dni mam skurcze ludek, caly dzien mnie strasznie
ciagna, nie pomagahja zimne prysznice, moczenie nog w misce z woda, lezenie z
nogami do gory. W nocy dwa razy sie budzilam bo zlapal mnie skurcz.Wczoraj
maz zrobil mi masaz lydek i troche pomoglo.
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Skurcze lydek-co robic 11.07.06, 10:47
      magnezsmile
      • higa Re: Skurcze lydek-co robic 11.07.06, 10:56
        a konkretnie magnez z potasem bo stąd biarą się skurcze (z niedoboru) polecam
        bez recepty aspargin (magnez plus potas) kosztuje kilka złotych i po problemie
        zaręczam. lekarz powie ci to samo. ewentualnie pij sok z pomidorów - tam tez
        jest dużo potasu.
        • marmalada Re: Skurcze lydek-co robic 11.07.06, 11:05
          ja wprawdzie ciazowych skurczow lydek nie mam ale od mamy wiem ze dobry jest
          magnez i potas.
          a jak juz cie zlapie skurcz to szybko trzeba zlapac za paluchy i wygiac je do
          gory i tak trzymac az skurcz minie. potem troche to rozchodzic - to wiem z
          doswiadczen sprzed ciazy - casem mi sie zdarzaly skurcze.
    • suzii8 Skurcze lydek- Asprargin 11.07.06, 11:57
      Ja tez mialam skurcze i biore Aspargin juz od miesiaca. Na poczatku dwie tabl
      na dzien, ale teraz wystarcza mi jedna profilaktycznie. W wynikach badan mialam
      tez dosc niski poziom magnezu, wiec napewno mi nie zaszkodzi.
      Slyszlam tez choc nie wiem na ile to prawda, ze magnez pomaga tez na dobry
      humorsmile U mnie chyba dzialasmile))

• samanta05 Re: Skurcze lydek- Asprargin 11.07.06, 12:11
        ja biore 2 tabletki dziennie magne b6, a skurcze nadal mnie chwytaja sad(( to co
        zwiekszac dawke? i tak mi sie wydaje ze to duzo.
    • ladydaisy Re: Skurcze lydek-co robic 11.07.06, 12:11
      kasiuchna, tak samo jak poprzedniczki mogę polecic magnez. Ja biore od początku
      ciąży slowmag b6, nie jest tani, ale działa i wystarcza na ponad miesiąc. Na
      szkole rodzenia połozna poleciła nam jeszcze jedno fajne cwiczenie,
      rozciągające mięśnie nóg. Jak złapie cię skurcz, wyporostuj tą nogę i postaraj
      się podciągnąc palce nóg i całą stopę do siebie do góry, tak żeby wszystkie
      mięśnie z tyłu nogi się napięły. To możesz potestowac na jednej i drugiej nodze
      nawet jak siedzisz przy komputerze, noga prosto i stopę podciągasz do siebie
      mając nadal wyprostowaną nogę. naprawdę pomaga.
      pozdrawiam
    • deela Re: Skurcze lydek-co robic 11.07.06, 12:48
      mnie lapaly od ok 24 tc teraz jestem w 29 i nie wiem co to skurcz
      jak sobie z ustrojstwem poradzilam????
      co najmniej jeden kubek mocnego kakao dziennei, dokonale uzupelnia mikroelementy big_grin moze tobie tez pomoze?
    • klnga Re: Skurcze lydek-co robic 11.07.06, 12:56
      Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby na skurczach łydek ćwiczyć oddychanie przy
      porodzie. Jak tylko czuje że mnie łapią to biorę głębioki wdech a potem dwa razy
      dłużej wypuszczam powietrze i znowu wdech. Mijają tak szybko że nie bardzo mogę
      się wprawić w ćwiczeniu. Prawie żałujęsmile
    • kerun Re: Skurcze lydek-co robic 11.07.06, 15:05
      moja ginka poradziła na moje skurcze Aspargin
      do tej pory brałam magne b6 ale nie pomagało - nie ma tam potasu
      odstawiłam magne zaczęłam brać Aspargin i przeszło
      polecam
    • maxima11 Re: Skurcze lydek-co robic 11.07.06, 15:45
      ale magnez obniża ciśnienie i nie każdy może go brać. Biorąc go nie pij kawy z
      kofeiną, bo kofeina wypłukuje magnez i kuracja nic nie da
    • skopkas1 Re: Skurcze lydek-co robic 11.07.06, 16:17
      Z naturalnych środków na skurcze pomogą zielone warzywa (szpinak, brokuły) , ogórki i kapusta kiszona, kakao, ciemna czekolada, sok pomidorowy, albo godowe tabletki lub musujące zawierające właśnie potas i magnez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka