marcelin4 11.07.06, 18:55 Od dwóch dni popołdniami i wieczorami mam opuchniete stopy. Piję dużo, moczę nogi w letniej wodzie, ale to ulga tylko na chwilę. Macie jakieś sprawdzone metody?? Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika2821 Re: co na opuchnięte stopy?? 11.07.06, 20:59 Wydaje mi sie,ze przy takich upalach nie da sie tego zlikwidowac.Taki urok ciazy w tym okresie. Warto ograniczyc sol, ktora zatrzymuje wode w organizmie.Ja dodatkowo czesto mocze nogi w bardzo zimnej wodzie,ukladam je wyzej serca, smaruje kremem.Warto ograniczyc chodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: co na opuchnięte stopy?? 11.07.06, 22:11 ja trzymam moje wysoko i tzrymam je tez tak 3 razy dziennie w zinnej wodzie - troche pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: co na opuchnięte stopy?? 11.07.06, 22:30 Nie pocieszę Cię zbytnio,ale mnie nic nie pomagałoChodziłam jak słonica od końca 7-go miesiąca i w ogóle cała byłam opuchnięta.Nie miałam zatrucia ciążowego,ale może lepiej sprawdź czy Twoje badania są ok?Ciśnienie krwi,poziom kwasu moczowego,mocznika... Odpowiedz Link Zgłoś
klebek0 Re: co na opuchnięte stopy?? 13.07.06, 15:12 Nogi w góre i zimne kąpilene nóg!!!Mi pomagał jeszcze krem musteli na opuchnięte nogi,robił chlodek i rzeczywiscie opuchlizna schodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
ania140880 Re: co na opuchnięte stopy?? 13.07.06, 15:15 Mam ten sam problem co Ty, dodatkowo walczę z nadcisnieniem. Byłam tydzień temu u mojego gina i zalecił dietę niskosodową, ograniczyć przyprawy, leżeć z nogami w górze, duzo odpoczywać w czasie upałów,dodatkowo dostałam preparat z wiesiołka Oeparol (mozna kupić w aptece bez recepty-kosztuje ok 20 zł),działa wspomagająco przy opuchliznach bo są to problemy krążeniowe. Mi to bardzo pomogło i widzę wreszcie własne kostki Odpowiedz Link Zgłoś