ss.grzymala1309 17.07.06, 11:08 Gdzie polecacie zrobić usg w Warszawie. I które lepiej 2D czy 3D? Słyszałam ,że dobry jest dr Osóbka - Morawski. Co o nim sądzicie? Z gory dziekuję za odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dragonia Re: Badanie 3D w 20 tc 17.07.06, 11:18 Być może jestem jedną z nielicznych ale uważam ze 3D i 4D to mocno przereklamowane nowości. Niby fajnie jest pooglądać małolata w trzech wymiarach ale nie jest to warte moim zdaniem takiej kasy jaką za to wołają. W moim przypadku lekarz i tak dokonywał wszystkich najważniejszych pomiarów i tak na zwykłym USG 2D a potem co fajniejsze ujęcia przełączał na 4D. Przyzwyczaiłam się do zwykłego USG i prędzej tam cos widziałam , a na 4D chwilę trwało zanim zrozumiałam gdzie patrzeć i co widzę. Poza tym przy bliźniakach zdecydowanie odradzam 4D, maluchy mają duzo ciaśniej niz przy jednym dziecku, więc i o dobry obraz (czytelny) jest trudno. Aha płeć jednego dziecka i tak lekarz określał przez 2D, na 4D potwierdził, a płeć drugiego dziecka nie była widoczna ani na jednym ani na drugim . Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: Badanie 3D w 20 tc 17.07.06, 11:46 polecam ci www.babkamedica.pl/ , a zwłaszcza dr marcina zioło :o)) koszt - chyba 180 pln. badanie jest diagnostyczne w 2d, a na jakiś czas lekarz przełącza na 3d żeby zrobić przyjemność rodzicom :o)). dostajesz dvd z nagraniem i dokładny opis. joaśka i kalina Odpowiedz Link Zgłoś