antilocapra 17.07.06, 18:31 Powiedzcie mi czy 2 kg dziecko jest normalne i czy będzie sie dobrze rozwijać. Lekarze twierdzą że jest wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakubisia Re: Czy to normalne -2 kg dziecko 17.07.06, 19:03 oczywiście ,że tak znam wiele kobiet w tym moją przyjaciółkę która w tamtym roku w styczniu urodziłam córeczkę z wagą 2 kg i 47 cm ciąża donoszona bez problemów.Mała rozwija się super nie odróznia się od swoich rówieśników etc.. Jeżeli lekarze mówią że wszystko ok to czym się martwisz.Mam nadzieję że ta waga nie jest przyczyną palenia bo wiem że to często obniża wagę dziecka. nie martw się niczym czekaj szczęśliwie na poród. Odpowiedz Link Zgłoś
mirella321 Re: Czy to normalne -2 kg dziecko 17.07.06, 19:13 A który to tydzień ciąży? I czy to ciąża bliżniacza? Bo jesli tuż przed porodem i ciąża pojedyńcza to wydaje mi się że raczej za mało. Dziecko prawdopodobnie zostanie zakwalifikowane jako wcześniak. Ale, jeśli lekarz twierdzi że wszystko w porzątku, to przede wszystkim słuchaj lekarza. Takie maluchy równiez rozwijaja się prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
annus_annus Re: Czy to normalne -2 kg dziecko 17.07.06, 19:41 Witaj, właśnie - nie napisałaś który to tc ja jestem w 35 tc i właśnie moja dzidzia waży teraz 2kg - też się martwię bo to mało (nie palę) robiłam dzisiaj usg - 3d dokładne pomiary: główka,brzuszek,dł.kości udowej i to wychodzi zanizone tak na 31,32,33 tc przepływy,serduszko ok nie wiem czy ma to wpływ ale moja ma położenie miednicowe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Czy to normalne -2 kg dziecko 17.07.06, 20:54 Wyluzuj. Norma dla dziecka urodzonego o czasie zaczyna się od 2500g. Przez 3-6 tygodni, które zostały do porodu, dziecko może jeszcze sporo przybrać. Moja córka urodziła sie z wagą 2600 na 3 dni przed terminem z OM, dziś ma 16 miesięcy, jest fajowa. Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: Czy to normalne -2 kg dziecko 17.07.06, 20:43 Ja urodzilam coreczke 2295 g , chudziutka zdrowiutka sliczna , teraz ma 11 miesiecy wazy ok 8 kg ( mniej od rowiesnikow) jest szczuplutka ale nic jej nie dolega Odpowiedz Link Zgłoś