lusia485 18.07.06, 11:24 Czym myc krocze po porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzia81 Re: Czym myc krocze po porodzie? 18.07.06, 11:28 Ja co prawda jeszcze przed porodem, ale inne lipcówki bardzo mi polecają tantum rosa, kupiłam 3 saszetki na próbę i zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
missjust Re: Czym myc krocze po porodzie? 18.07.06, 11:33 ja kupilam 6 i szare mydlo. Zobaczymy co lepiej dziala... j Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaaa6 Re: Czym myc krocze po porodzie? 18.07.06, 11:35 Mi lekarz i położne w szkole rodzenia poleciły szare mydło a tylko co jakiś czas tantum rosa. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Czym myc krocze po porodzie? 18.07.06, 12:08 Wiele osób poleca tantum(nie używałam).Zwykłe mydło i kalium hypermanganicum lub kora dębu.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: Czym myc krocze po porodzie? 18.07.06, 12:22 do mycia - to co używałaś w ciąży, a do podmywania - tantum rosa, Jest naprawdę rewelacyjne. Rozpuść saszetkę w butelce wody (0,5 l lub 0,75 l - takiej z dziubkiem, po mineralce czy napojach jak dla sportowców) i tym się polewaj przy każdej wizycie w toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa lizolem ;-DDD 18.07.06, 12:26 Autentyczne zalecenie z ksiazek medycznych z lat 50 -tych. Dawo temu, w liceum robilysmy z kolezanka referat na biologie i nam to wpadlo w oczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: lizolem ;-DDD 18.07.06, 14:27 W dzisiejszych postępowych czasach ci sami autorzy zaleciliby zapewne domestos... Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Czym myc krocze po porodzie? 18.07.06, 12:27 krótko myłam szarym mydłem, później w domu już żelem tym co zwykle , po mydle mam dyskomfort i szczypanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koftek Re: Czym myc krocze po porodzie? 18.07.06, 12:33 nadmanganian potasu - takie kryształki do rozpuszczania w wodzie, przciwzapalne. KAsia Odpowiedz Link Zgłoś
ainna79 Re: Czym myc krocze po porodzie? 18.07.06, 15:13 Ja polecam szare mydlo. Przed ciażą i p rzez cała ciąze podmywałam sie korą dębu a w szpitalu wrećż sobie pogorszyłam bo mi sie zaogniło i musiałam wrócić do szarego mydła i nim siepodmywałam jeszcze przez 3 tygodnei po porodze. Osobiscie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
iwkabieniek Kora Dębu 18.07.06, 15:18 Ja miałam płyn do higieny intymnej z kory dębu firma jakas polska(z apteki). Bardzo ładnie sie goiło i zapach jak dla mnie relaksujący. Cena jakies chyba 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś