mangos
23.08.06, 13:57
Witam. Wróciłam z wczasów ,miałam za granicą mnóstwo czasu na przemyslenia,a że jestem w 7 tc to nasunęło mi się wiele pytań. Może jakieś życzliwe dziewczyny znają odpowiedź,bądź same mają podobne dylematy.
1. Pytanie dot. włosów. Przeczytałam już,że farbowanie nie szkodzi. Strasznie wyjasniały mi włosy i planuję w najbliższym czasie zmienić kolor na ciemniejszy.Drugie pytanie dot. włosów: czy zapach lakieru do włosów szkodzi?
2. Sex. Początkowo miałam delikatne plamienia, ustały po progesteronie i mija 3 tydzień względnego spokoju. Czy współżyć normalnie czy raczej starać się zachowywac ostrożność?
3. Praca. Pracuje w szkole, w gimnazjum. Nie bawi mnie jakoś użeranie się z cudzymi dziećmi ,gdy w brzuchu mam swoje-wazniejsze. Mamy -nauczycielki, jak było u Was z L-4?
4. Choroby. Mimo witaminy C,która zapisał mi gin ,i którą brałam regularnie po powrocie z "tropików" do zimnej, deszczowej Polski odezwał się mój nos i gardło ( nos zatkany, w gardle drapie). Piję herbatkę z cytryna, jem czosnek ale czy oprócz domowych metod zwalczania przeziębienia mogę zazywać jakieś leki?
5. Objawy. Czy brak typowych ciążowych dolegliwości jak np. mdłości, nadwrazliwości na zapachy, metalicznego posmaku w ustach to normalny objaw i powinnam sie tylko cieszyc? Czy byc moze za wczesnie jeszcze na jakiekolwiek przejawy złego samopoczucia?
Z góry przepraszam,jesli moje pytania wydadzą się komuś infantylne.
Pozdrawiam
Małgosia