Dodaj do ulubionych

w czym przywieżć dzidzie ze szpitala?

06.09.06, 16:07
mam pytanko-do domu ze szpitala mamy około 25 km.zastanawiam sie w czym lepiej
przewieżć dzidzie w nosidełku czy gondoli z wózka.co lepsze do
samochodu???tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20061014/dt/6/k/4a18/preg.png" border="0" alt="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20061014/dt/6/k/4a18/preg.png">
[/url]
Obserwuj wątek
    • amwaw Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 16:07
      F.O.T.E.L.I.K.U!
      • krokre Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 16:14
        Fotelik samochodowy!!!!!
    • figrut Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 16:17
      Jak wyżej !
    • abneptis Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 16:27
      a może w samochodowym hamaku??
    • morelka80 w foteliku samochodowym 06.09.06, 16:29
      wrzuć hasło w wyszukiwarkę, ten temat był już sto razy.

Dziecko przewozi się w FOTELIKU obojętnie czy mieszkasz 100km czy 2km od
      szpitala.
    • kropeczka27 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 16:30
      JESTEśCIW WROGIE sad,kazda może mieć zaćmienie....
      • morelka80 dlaczego wrogie?? 06.09.06, 16:33
        zadałaś pytanie, to Ci na nie odpowiedziałyśmy
    • miska77 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 16:52
      FOTELIKU !!!
    • malgosiek2 R: w Foteliku 06.09.06, 17:10
    • kaasma Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 17:19
      najlepszy i najbezpieczniejszy będzie fotelik!
      pozdrawiam
    • elza78 a o gondolach do wozenia w samochodzie 06.09.06, 17:34
      towarzystwo nie slyszalo?? tylko od razu sie z krucjata fotelikowa rzuca??
      sa takie gondole, z pasami dla dziecka w srodku i zaczepami do wpiecia w
      samochodzie, tylko moze jeszcze do niektorych nie dotarlo ze wynalazek taki
      istnieje juz od paru lat smile
      • shamsa Re: a o gondolach do wozenia w samochodzie 06.09.06, 18:09
        gondole tez przerabiali
      • figrut Re: a o gondolach do wozenia w samochodzie 06.09.06, 18:20
        Jeśli autorka wątku zastanawa się "gondola czy nosidełko", to ja rozumiem, że
        żadne nie jest przystosowane do jazdy w samochodzie.
      • malgosiek2 Re: a o gondolach do wozenia w samochodzie 06.09.06, 18:45
        Towarzystwo słyszało!!!!
        I wie o ich istnieniu
        fotelik.info/gondola_czy_fotelik.html
      • atra1 Re: a o gondolach do wozenia w samochodzie 06.09.06, 18:46

Złyszało, ale jeżeli się koleżanka zastanawia czy gondola (przsytosowana) czy nosidło (zrozumiałam jako fotwlik), to zdecydowanie fotelik. Większa "przeżywalność" gdyby coś się stało.

Sarkazm uważam nie na miejscu, jak i napadanie na autorkę wątku. Można polecić wyszukiwarkę, zaćmienie mamy prawo mieć przecież, a w ciązy to raczej cvzęste (ja mam przynajmniejsmile)
        • wyrodna_matka_huberta zaćmienie 07.09.06, 22:25
          na zaćmienie polecamy lampkę. Montuje się ją do hamaka samochodowego. i dzidzi
          bedzie sie mialo czym bawic przy okazji. same plusy. polecam, moj syn bral taka
          lampke do raczki juz dobe po urodzeniu!!
      • kropeczka27 Re: a o gondolach do wozenia w samochodzie 06.09.06, 21:03
        do Elzy-DZiekuje za wsparcie biorąc pod uwagę inne głupie i bezmyślne pytania na
        forum!!! smile
    • neonatus51 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 18:55
      W foteliku?I jeszcze może zapiąć pasy noworodkowi?
      • malgosiek2 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 19:01
        ?????
        Nie bardzo rozumiem co masz na myśli.
        Pzdr.Gosia
        • neonatus51 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 19:06
          Ja rozumiem że fotelik jest OBOWIĄZKOWY,korzystamy z niego oczywiście teraz,ale
          jakoś nie wyobrażam sobie przewieźć w nim noworodka.
          Dziwne to trochę jak widzęwink
          Pozdrawiam
          • malgosiek2 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 19:09
            No dziwnie to widzisz nie da się ukryćsmile
            Foteliki mają wkładki dla noworodków i pasy,które się reguluje do dziecka.
            A ja z kolei nie wyobrażam sobie bez fotelika i zapięcia go pasami.
            Gosia
          • owianka Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 19:09
            Chciałam odpowiedzieć, ale zabrakło mi słów. Antyka, ratuj!!!
      • atra1 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 19:03
        A przepraszam jak, niby? Na kolanach? Polecam wątek, który osiągnął tasiemcową długość, wyszukiwarka znajdzie.
        Foteliki są od 0-13 kg czyli od zero dziecka, przez dziecko półkilowe po dziecko 13kg. Zabezpieczyc dobrze i juz.
    • basiuniagp Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 19:12
      tylko i wyłącznie w fotleiku
      chyba, zę masz specjalna gondolę, w której mozna przewozić dzieci
      • antyka ratunek :D 06.09.06, 20:05
        poczytaj sobie... i nie zadawaj wiecej durnych pytan

Ku przestrodze IP: *.*
        Gość: Aneta_ 14.08.02, 11:55 zarchiwizowany

Chcialam przestrzec wszystkich, ktorzy woza swoje dzieci w samochodzie nie w
        foteliku. Niestety w piatek zginelo dziecko mojej kolezanki w wypadku.
        Wielka tragedia.
        Jechali z dwojka dzieci, jedno bylo w foteliku a drugie wyjela "tylko"na 5
        minut z fotelika, poniewaz bardzo plakalo (mialo tylko 5 miesiecy).
        Jechali z predkoscia 50km/h, zaczeli hamowac przed swiatlami i samochod za nimi
        poprostu nie zdazyl wyhamowac i wjechal w nich. Dziecko matce wypadlo z rak i
        uderzylo w deske rozdzielcza (umarlo w drodze do szpitala). Nikomu innemu nic
        sie nie stalo, oczywiscie drugiemu dziecku przypietemu w foteliku "nawet wlos z
        glowy nie spadl". Niestety jak stwierdzili policjanci byla to tylko wina
        rodzicow, ze nie przewozili dziecka w foteliku.
        Teraz ja chyle nisko glowe przed mezem, ktory nigdy nie pozwolil mi wyjac Oli z
        fotelika w czasie jazdy.
        Drodzy rodzice miejscie to rowniez na uwadze. Przeciez tak nie wiele trzeba....

I ta też:
        NOWA TRAGEDIA NA DRODZE!!! IP: *.*
        Gość: Magda72 21.08.02, 05:58 zarchiwizowany

Dziewczyny, wciąż drżą mi ręce!! Trzy dni temu znajomi zaproponowali mnie i
        synkowiwyjazd wgóry. Odmówiłam, bo nie mam fotelika,a oni mnie trochę wyśmiali,
        bo w końcu jeden wypadek to nie powód do histerii, a oni Robusa wożą zawsze na
        kolanach i nic sie nie dzieje. Mały ma już 2,5 roku.Namawiali i omal sie nie
        poddałam, ale jednak miałam stale w umyśle post Anety. POjechali.
        Wczoraj wieczorem dostałam wiadomość, że Robuś zginął w wypadku, a oni żyją,
        bo... każde było przypięte pasami, tylko mały nie. Z bocznej drogi wyjechał
        samochód i walna w boki BMW i nawet takie auto nie wytrzymało uderzenia. Alka
        siedziała na tylnym siedzeniu przypięta i miała małego na kolanach, więc siła
        uderzenia wybiła go przez boczne przeciwległe okno prosto pod koła
        nadjeżdżającego z przeciwka samochodu. Zginą na miejscu!!. Niestety w
        samochodzie sprawcy też było maleńkie dziecko na rękach u mamy i też jest
        poturbowane ze złamanym kręgosłupem szyjnym i potwornym wstrząsem mózgu walczy
        o życie na OIOMie. A ja mogłam być z synkiem w tym ich samochodzie. Wciąż
        wymiotuje ze strachu i przerażenia!!. Nie mogę dojść do siebie!! Dziewczyny,
        takie rzeczy są!!
        • majah1 gondola z atestem na dluższą trase 06.09.06, 21:32
          mi polecono gongole do przewozenia na dluższą trase (powyzej 1,5 godziny). ma
          ona specjalne zaczepy do pasow i lezy bardzo stabilnie.
          na krotkie dystanse fotelik bedzie OK
          • ajk10 Re: gondola z atestem na dluższą trase 06.09.06, 22:14

nie wiem, czy wiesz, ale te gondole fatalnie wypadają w testach zderzeniowych. Ktoś podawał kiedyś linka do wyników takich testów, ale nie wiem, czy będe potrafiła go odnależć. Jeżeli mi sie uda, to wkleję.
            Fotelik nadaje się na każdy dystans, dziecko jest w nim w pozycji jak najbardziej odpowiedniej dla niemowlęcia.
            • ajk10 linki do testów gondoli: 06.09.06, 22:17
              www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=535
              www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=527
        • kropeczka27 Re: ratunek :D 07.09.06, 14:21
          do kogo było to stwierdzenie???
      • kropeczka27 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 14:21
        wiem że sa rózne możliwości,moja znajoma przewiozła dzidzie ze szpitala w
        gondoli z wózka miała 10 minut do domku,jej mąż jest policjantem i nie widzieli
        w tym nic złego.a ja mam nosidełko z wkładem na maleństwo,z którego potem robi
        się fotelik samochodowy, które ma specjalne mocowanie do samochodu ale nie wiem
        jak w takim rożku zapne pasy??dlatego pytałam i prosiłąm o rade,--to pytanie to
        naprawdę pestka w porównaniu z głupimi pytaniami na forum np:KRWAWIE CO MAM
        ROBIć??BOLI MNIE BRZUCH CO MAM ROBIć itd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!myśle
        że siedzieć przed komputerem dalej smilesmileczy to mądre pytania????
        • atra1 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 14:38
          Wiesz, nad tym rozkiem tez sie zastanawiałam - i robię tak - rodze w styczniu i po prostu zapakuje młodego w kombinezon, lekko za duzy. Ja mam do domu pare minut, ale nawet gdybym miała 30 kilometrów, to juz wolę, zeby młody przypłacił podróz dyskomfortem a ja bólem głowy od ryków, niż przyczynic, się do tego, że "żył szybko, umarł młodo" (bo jazda bez fotelika i ewentualny wypadek to tego by się sprowadził). Brrr....
        • ajk10 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 15:10
          kropeczka27 napisała:

> wiem że sa rózne możliwości,moja znajoma przewiozła dzidzie ze szpitala w
          > gondoli z wózka miała 10 minut do domku,jej mąż jest policjantem i nie widzieli
          > w tym nic złego.

nie chcę Cie martwić, ale to, ze ktoś jest policjantem jeszcze o niczym nie świadczy.

a ja mam nosidełko z wkładem na maleństwo,z którego potem robi
          > się fotelik samochodowy, które ma specjalne mocowanie do samochodu ale nie wiem
          > jak w takim rożku zapne pasy??

w jakim znowu rożku??? Po co Ci w ogóle rożek??? Ubierz dziecko normalnie, tak jak będziesz z nim chodziła na specery i normalnie zapnij pasy. Ja dziecko ubrałam w szpitalu, włożyliśmy do fotelika, zapięliśmy pasy i zanieśliśmy do samochodu. Prosto, sprawnie i wygodnie.
    • jola427 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 06.09.06, 21:51
      Fotelik.
    • kropeczka27 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 14:22
      a w ogóle nie bądzmy egoistkami każda ma swoje problemy a ten problem to pestka
      smilesmileto tylko pytanko smilesmilesmilesmile
      • antyka Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 15:12
        zawsze reaguje w przypadku bezmyslnosci rodzicow
        nie tylko ja z reszta...
        • doral2 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 15:36
          przesadzacie z tymi fotelikami... jak się dzieciakowi coś stanie zawsze można
          sobie zrobić drugie i wziąć następne becikowe...

wkładam kij w mrowisko...
          • majah1 Boże, ale sobie dogryzacie dziewczyny !!!!!!!!!!!! 07.09.06, 15:52
            Ludzie maja rożne problemy. Jak nie chcesz to nie odpisuj, albo nie czytaj
            danego postu. Głupio sobie tak dogadywać!
            To pytanie i tak nie jest takie bezpodstawne, znam gorsze. wg mnie;
            Numer 1 Czy golą krocze obowiązkowo w szpitalach, zresztą chyba teraz nie jest
            w modzie busz z lat 80-tych między nogami. I numer 2 lewatywa, tak.... lepiej
            obesr.. siebie, dziecko, położną i lekarza podczas porodu.
            3. Czy boli zakladanie wenflonu? , itp....
            Boże naprawde sa większe problemy w zyciu.

• amwaw Re: Boże, ale sobie dogryzacie dziewczyny !!!!!!! 07.09.06, 15:56
              lewatywa, tak.... lepiej
              > obesr.. siebie, dziecko, położną i lekarza podczas porodu

1.lekarz nie uczestniczy w porodzie
              2. położne odradzają lewatywę bo mają po niej tylko problemy( rozrzedzenie
              treści i niestety zamiast zwartek konsystencji dziecko może urodzic się w mazi)
              3. jak się w łazience załatwiasz to też zawsze się cała utytłasz?..

no rzeczywiście..ludzie to MAJĄ problemy
              • amwaw errata 07.09.06, 15:57
                zwarteJ
            • dorianne.gray Re: Boże, ale sobie dogryzacie dziewczyny !!!!!!! 07.09.06, 15:59
              Nie miałam lewatywy i jakoś nie bryzgałam kupą po porodówce smile))
              • amwaw Re: Boże, ale sobie dogryzacie dziewczyny !!!!!!! 07.09.06, 16:01
                tia ja też...

dziw nad dziwy widocznie

po naszych porodach nie dość, że cała salę powinni przecież dezynfekować to
                jeszcze powinna nas czekać zbiorowa kąpiel..
                • abneptis Zbiorowe mycie po porodzie dla amwaw i dorianne 07.09.06, 16:22
                  proponuje sie zrzucic na mycie DOKŁADNE dla amwaw i dorianne.gray
                  wstyd tak bez lewatywy do porodu... przecież mogłyście dzidziusiowi, bobaskowi,
                  fasolce na głowe narobic... a fee ;P
                  haha i znów mi dobry humor powrócił wink))))))))))
                  • ajk10 Re: Zbiorowe mycie po porodzie dla amwaw i dor 07.09.06, 16:24
                    abneptis napisała:

> proponuje sie zrzucic na mycie DOKŁADNE dla amwaw i dorianne.gray
                    > wstyd tak bez lewatywy do porodu... przecież mogłyście dzidziusiowi, bobaskowi,
                    >
                    > fasolce na głowe narobic... a fee ;P

to może i mnie przy okazji coś - nomen omen - skapnie? wink))
                    • amwaw Re: Zbiorowe mycie po porodzie dla amwaw i dor 07.09.06, 16:26
                      Ale tak bez lekarzy, choćby jednego ale w miarę wyględnego to zabawa na pół
                      gwizdkawink....
            • ajk10 Re: Boże, ale sobie dogryzacie dziewczyny !!!!!!! 07.09.06, 16:01
              majah1 napisała:

> To pytanie i tak nie jest takie bezpodstawne, znam gorsze. wg mnie;
              > Numer 1 Czy golą krocze obowiązkowo w szpitalach, zresztą chyba teraz nie jest
              > w modzie busz z lat 80-tych między nogami.

jasne, lepiej jest być na czasie jeżeli chodzi o fryzury intymne niż przepisy i rozwiązania dotyczące bezpieczeństwa dziecka.
              • majah1 jakie obrażalskie............... 07.09.06, 16:18
                troszke humorku..........

wiem, że mąż może w domu ogolić i wiem że nieraz dziewczyny mają naturalne
                rozwolnienie przed porodem w domu, i wiem że można sobie zrobic lewatywke w
                domu. I wiem że są porodu krótkie, bez powiklań i te bardzo skomplikowane,
                trwające po kilkanaście godzin, ale po co sie nakręcac, po co tyle złości.
                WSZYSTKO TO WIEM, NAPISALAM TYLKO TAK.

Ale reakcja była natychmiastowa, super!!!!!!!!
                • dorianne.gray Re: jakie obrażalskie............... 07.09.06, 18:39
                  Przerost ego wink
                  My się nie obraziłyśmy, my z Ciebie po prostu zwyczajnie łacha drzemy, jak to
                  się ładnie kiedyś mówiło wink
        • kropeczka27 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 20:08
          nie mam jeszcze dzieci i nie jestem rodzicem sad a na tą dzidzie czekalismy aż 6
          długich lat-dlatego sie wszystkim martwie na zapas,ale mam jeszcze miesiac
          czasu.....
          • moreno500 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 20:31
            i właśnie dlatego fotelik. możesz dodatkowo opatulić (po zapięciu pasami)
            kocykiem, rożkiem i czym tylko chcesz. a policjant przewożący dziecko w
            gondoli - jego sprawa, jego dziecko. szewc bez butów chodzi....
            • kropeczka27 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 20:58
              KIEDYś NIE BYłO NOSIDEłEK!!!!ANI FOTELIKóW,PRZEWOZONO TYLKO W TYCH GONDOLACH Z
              WóZKóW smilesmilesmilesmile,POZDRAWIAM
              • amwaw Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 21:04
                KIEDYŚ JADĄCY NAPRZECIWKO SAMOCHÓD(trabant, syrenka) NIE WYCIĄGAŁ 140KM/h
                KIEDYŚ NIE BYŁO TYLE SAMOCHODÓW.
                KIEDYŚ NIE GINĘŁO TYLE OSÓB W WYPADKACH!.
                Chryste..trochę wyobraźni...
                Trochę na drogach się zmieniło od tego czasu,prawda?
              • jana111 masz rację kropeczka! 07.09.06, 21:29
                Nas wożono w gondolach albo na siedzeniach, to czemu źle miałoby być naszym
                dziecią? Kto by się przejmował przepisami ruchu drogowego, chyba jakeiś
                bezdzietne głupki je układają. A jak policjant złapie, to przecież z dzidzią
                napewno póści. A dzidzi będzie wygodniej a nie taka wygięta w foteliku.
                Ja już mam swoją dzidzię i wiozłam ją w gondolce opatuloną w rożek, jak się
                jedzie ostrożnie i jest niedaleko, to z czego robić problem.
                Pozdrawiam
                Asia i Fabianek
                • amwaw jana...nie podpuszczaj.. 07.09.06, 21:39
                  wink)))))))))))))))
                  • antyka Re: jana...nie podpuszczaj.. 07.09.06, 21:46
                    ja tam terz uwarzam, ze dzidzi nie powinno sie przewozic w nosidelkach
                    - to jest wymysl lobby samochodowego - napewno sie zmuwili z producentami
                    fotelikow i teraz wciskaja ludzią ciemnotę.

takie malenstwo przecierz bedzie mialo niewygodnie w foteliku, gdy zacznie
                    plakac, trudno je przeciez bedzie pszytulic! bez sensu jest kupowac fotelik,
                    jesli ktos nie ma samochodu - jak sie pszejedzie taksowkom z dzieckiem kilka
                    razy do roku, to przecierz mu sie kszywda nie stanie????

okropne te forum!

tongue_outPPP
                  • jana111 nie bawie sie z tobom 07.09.06, 21:54
                    Zbieram zabawki i wracam na swoje podwórko.
                    Ty brzydulo, Tyyyyyy...
                    • antyka Jana! 07.09.06, 21:57
                      jak mozesz mi pisac, zem bszydka???
                      nie widzialas mojej wizytufki????
                      tongue_outPPP
                      • jana111 Re: Jana! 07.09.06, 22:09
                        Wcale nie pisałam do Ciebie,(patrz na drzewko patrz na drzewko),tylko do tamtej
                        fanki fotelików. Jeśli mnie źle zrozumiałaś to przepraszam.
                        Pozdrawiam
                        Asia i Fabianek
              • owianka Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 08.09.06, 08:41
                Kropeczko, kiedyś przeżywało co trzecie niemowlę, bo reszta umierała przy
                porodzie, na krup albo na zapalenie płuc.
                Na szczęście już umiemy sobie poradzić z tymi paskudnymi chorobami, prawda? Nie
                chcielibyśmy raczej cofnąć się do tych czasów?

Kiedyś dzieci traciły życie w byle stłuczce, ale na szczęście wynaleźliśmy foteliki.

Już przystępniej nie potrafię wytłumaczyć smile
    • wyrodna_matka_huberta Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 22:27
      nie ma nic bezpieczniejszego niz kochajace rece mamusi. ani gondola ani fotelik
      tak nie utrzymaja dzidzi.
      • bozek30 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 22:36
        co za bzdury!!!
        kilka lat temu bylam na pogrzebie kolegi z pracy, tydzien pozniej byl pogrzeb
        jego kilkumiesiecznego synka. Obydwaj zgineli w wypadku samochodowym. Ojciec
        kierowca, a synek byl wlasnie w ramionach matki, bo sie spieszyli i zamiast
        zatrzymac sie zeby nakarmic dziecko, to w czasie jazdy wyjela dizecko z
        fotelika i karmila w samochodzie. Malutki wyladowal na asfalcie przez przednia
        szybe.
        Przepraszam ze to taki wstrzasajacy post, ale mnie porwal strasznie ten wpis o
        najbezpieczniejszym ramionach matki....
        wyrodna_matka_huberta napisała:

> nie ma nic bezpieczniejszego niz kochajace rece mamusi. ani gondola ani
        fotelik
        > tak nie utrzymaja dzidzi.
        • malgosiek2 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 23:05
          A czemu wyrodną_matkę_huberta wzięłaś na poważnie?
          Ona przecież poważnie nie pisałasmile
          Wystarczyło pomyśleć nad ironią tej wypowiedzi.
          Ech jic nie można napisać innego z przymrużeniem oka bo bzdury wmawiają.
          Pzdr.Gosia
        • antyka Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 23:17
          wiesz Bozek, jak nie da rady na powaznie, to trzeba ironia
          ale jak widac i to nie pomaga, skoro na nasze argumenty, ze tylko fotelik,
          bo to/ siamto/ owamto niektore cipowe foremki sie strasznie oburzaja

ja nie wiem jak dotrzec do tych zakutych lbow! przysiegam, nie wiem...
        • ajk10 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 08.09.06, 11:12
          bozek30 napisała:

> co za bzdury!!!
          > kilka lat temu bylam na pogrzebie kolegi z pracy, tydzien pozniej byl pogrzeb
          > jego kilkumiesiecznego synka. Obydwaj zgineli w wypadku samochodowym. Ojciec
          > kierowca, a synek byl wlasnie w ramionach matki, bo sie spieszyli i zamiast
          > zatrzymac sie zeby nakarmic dziecko, to w czasie jazdy wyjela dizecko z
          > fotelika i karmila w samochodzie. Malutki wyladowal na asfalcie przez przednia
          > szybe.
          > Przepraszam ze to taki wstrzasajacy post, ale mnie porwal strasznie ten wpis o
          > najbezpieczniejszym ramionach matki....
          > wyrodna_matka_huberta napisała:
          >
          > > nie ma nic bezpieczniejszego niz kochajace rece mamusi. ani gondola ani
          > fotelik
          > > tak nie utrzymaja dzidzi.

nie denerwuj się, oczywiście masz rację, że to bzdury, ale chyba przegapiłaś moment, kiedy ten wątek zaczął znikać w oparach absurdu smile))
      • utka2 Re: w czym przywieżć dzidzie ze szpitala? 07.09.06, 22:38
        nooooo!!!
        • olutek80 linki 07.09.06, 23:35
          takie tam, do poczytania.
          nic zobowiazujacego wlasciwie:
          www.klubpancernika.pl/
          www.pasybezpieczenstwa.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka