Dodaj do ulubionych

pytanie o skurcze

11.09.06, 15:06
mam pytanie jestem w 37tc i jestem ciekawa czy skurcze do porodu moga być
nieregularne, bo ja własnie takie mam i nie wiem co robić
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: pytanie o skurcze 11.09.06, 15:09
      zapytać lekarza a nie przypadkowych osób na forumie...
      • ginna_rossi Re: pytanie o skurcze 11.09.06, 15:09
        o matko i już jakaś niewyspana napisała, po to jest forum żeby sie pytać!!
    • deka.dentka Re: pytanie o skurcze 11.09.06, 18:32
      jestem w 36 i też mam nieregularne i przy tym nie bardzo bolesne i nie sądzę,
      żeby to były porodowe smile
      wmawiam sobie, że to przepowiadające i czekam aż minął smile
      pozdrawiam smile
      • deka.dentka Re: pytanie o skurcze 11.09.06, 18:34
        *miną smile
        • bialczak Re: pytanie o skurcze 11.09.06, 20:29
          dziś miałam ktg i dowiedziałam się ,że mam skurcze pani doktor kazała jechać do
          domu i wsłuchiwać się w siebie.Niemartw się ja też wole pytać na forum aby nie
          panikować niepotrzebnie niestety niewszyscy to rozumieją.To forum to jedyna
          forma kontaktu z kobietami w ciąży na żywo często są niedo zniesienia.Po
          jakiego diabła zaglądają i wypowiadają się te które niechcą pomóc a jedynie
          pomądrzyć się.Pozdrawiam.Najlepiej weż numer do swojego gina i zadzwoń.
    • ginna_rossi Re: pytanie o skurcze 11.09.06, 22:45
      dzieki za "normalne" odpowiedzi, pozdrawiam!
      • kanga_roo Re: pytanie o skurcze 11.09.06, 23:41
        zgadzam się z doral, mnie się wydawało, że mam skurcze nieregularne i słabe
        wogóle, myślałam, że to przepowiadające, nie chciałam panikować....ledwo
        zdążyłam do szpitala smile
        • 24lena Re: pytanie o skurcze 12.09.06, 00:18
          moje byly regulerne,ale niebolesne.pojechalam na ktg i okazalo sie ze mam 5 cm
          rozwarcia,7 godzin pozniej tulilam synka...
          • krztyna Re: pytanie o skurcze 12.09.06, 08:08
            Ponoć, jeśli skurcze przechodzą po lekkiej kąpieli lub zmianie pozycji (np. w
            leżeniu) to przepowiadające a nie porodowe. A jeśli trwają mimo wszystko, to
            lepiej sprawdzić u lekarza...

------------
            Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy
            Czekamy na Ciebie
            • kiro13 Re: pytanie o skurcze 12.09.06, 09:07
              mi gon [powiedzial ze nie da sie skurczy prawdziwych nie zauwazyc.... no prosze
              a tu mozna tak potem w biegu rodzic wink i dobrze swiadczy to oo tym ze bol nie
              jest jednak tak straszny... ja dzis mam termin i tez nie raz mialam skurcze
              moga takowe byc wiem jednak jak potrafia byc stresujace bo ja za kazdym razem
              mam tysiac zawalow wink)
            • aleksandra19811 Re: pytanie o skurcze 12.09.06, 15:14
              Ja miałam tae bóle 37 tyd i nie przechodziły, ani po spacerze ( chyba nigdy mój
              mąz się tyle ze mna nie nachodzic, zakupy to wymiękły)ani po kapieli, przeszły
              po czopkach Skopolan i no-spie i cóż czekam dalej na rozwiązanie
    • deka.dentka Re: pytanie o skurcze 12.09.06, 09:54
      jeszcze dodam, że u mnie skurcze potrafią się utrzymywać przez większą część
      dnia, ale w nocy przechodzą, są niebolesne, ale SĄ mimo no-spy, w pogotowiu mam
      nr tel do gina i jeszcze jestem w miarę spokojna, ale za 2 tyg to już może będe
      panikować smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka