karolla33 23.09.06, 20:00 witam. przytyłam w ciązy 20 kg i wszyscy mi mówią że mam duży brzuch , czy to oznacza że będe miała dużą dzidzię . Od czego to zależy.pomocy czy któraś też tak miała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martap10 Re: duży brzuch 23.09.06, 20:08 Hej Ja przytyłam w ciąży 23 kg Urodziłam dzidzię 4300. Moja koleżanka przytyła tyle samo, urodziła synka ok. 3100 CHyba nie ma reguły. Ja 4 miesiące po porodzie ważyłam o 2 kg mniej niż przed ciążą, koleżanka schudła równie szybko. Ja karmiłam, ona nie. Nie martw się. Ja czytałam, żeby tyle nie tyć, ale był to najprzyjemniejszy okres w moim życiu - jadłam co chciałam. A co! Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: duży brzuch 23.09.06, 20:28 Ja jestem potwierdzeniem tego że te dwie rzeczy nie maja ze sobą nic wspólnego (co potwierdziła moja ginekolog). Przy pierwszej ciąży też przytyłam 20kg i urodziłam zdrową donoszoną dzidzię o wadze 2750. Przy wyjściu ze szpitala ważyła 2500. Ale była i jest bardzo zdrowym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko_02 Re: duży brzuch 23.09.06, 21:39 miałam wielki brzuch...przytyłam ok 23 kg...dzidzia 3560... miałam "morze" wod płodowych Odpowiedz Link Zgłoś
przytulanka77 Re: duży brzuch 23.09.06, 22:22 Witajcie Ja tez mam jak to mili znajomi mówią,, wielki brzuch''. Jestem w 38 tyg a z USG wychodzi ze dzidzia juz way 4400 - az sie boje jak to bedzie przy porodzie. Czytałam, ze wielkosc dzidzi uwarunkowana jest genetycznie nie zaleznie od gabarytów kobiety. Badania potwierdzaja ze jezeli sa rodzice wyocy to dzieci rodza sie wieksze niz norma (3600). Wielkosc duzych dzidzi tez jest spowodowana zmodyfikowana zywnoscia, ktora kobiety spożywają teraz (hormon wzrostu) Trzymajmy sie razem duze brzuchy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
webby Re: duży brzuch 23.09.06, 22:38 też przytyłam 23 kilo i wielki brzuch miałam.Karina urodziła się 3200 Odpowiedz Link Zgłoś
tuniatunia Re: duży brzuch 24.09.06, 07:55 Jestem w 35 tc, mam juz na koncie dramatyczne 24 kg tez ciagle slysze, ze mam ogromny brzuch (gadaja tak juz mniej wiecej od 6 mc) i ze to chyba ciaza mnoga itd, itp. Tymczasem z USG wychodzi, ze malenka wazy tylko (?) ok. 2400. No wiec do olbzymow nie nalezy, choc i ja i maz jestesmy "duzymi ludzmi" a poza tym w mojej rodzinie wzrost ok. 1,90 m nikogo ni dziwi i jest az nader czesty. Wiec - jak juz ktos stwierdzil - nie ma regul. Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
slawa05 Re: duży brzuch 24.09.06, 20:44 Witam Ja jestem w 8 tygodniu ciązy, a brzuch mam od żołądka wystający jak piłka do koszykówki. Martwie sie tym bo w 8 tygodniu nie powinno nic być widać. Widocznie mam taką urodę. Z pierwszym dzieciątkiem przytyłam 30 kg, też mialam duzy brzuch, synek miał 4200 kg. I nie oszczedzałam się, jadłam wszystko na co miałam ochote. Teraz trzymam dietę, żeby nie przytyć jak za pierwszym razem i nic z tego nie wychodzi, i tak tyję. Może to być wina Materny, którą zażywam? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malina9920 Re: duży brzuch 25.09.06, 10:44 witam,a czy 103cm w obwodzie brzuszka i 12 kg na plusie to waszym zdaniem duzo?? Jestwm w 33tc.napiszcie co o tym myslicie i jak to u was wyglada??? Odpowiedz Link Zgłoś