Dodaj do ulubionych

duży brzuch

23.09.06, 20:00
witam. przytyłam w ciązy 20 kg i wszyscy mi mówią że mam duży brzuch , czy to
oznacza że będe miała dużą dzidzię . Od czego to zależy.pomocy czy któraś też
tak miała.
Obserwuj wątek
    • martap10 Re: duży brzuch 23.09.06, 20:08
      Hejsmile
      Ja przytyłam w ciąży 23 kgsmile Urodziłam dzidzię 4300. Moja koleżanka przytyła
      tyle samo, urodziła synka ok. 3100smile CHyba nie ma reguły. Ja 4 miesiące po
      porodzie ważyłam o 2 kg mniej niż przed ciążą, koleżanka schudła równie
      szybko. Ja karmiłam, ona nie. Nie martw się. Ja czytałam, żeby tyle nie tyć,
      ale był to najprzyjemniejszy okres w moim życiu - jadłam co chciałam. A co!smile
    • marysiowamama Re: duży brzuch 23.09.06, 20:28
      Ja jestem potwierdzeniem tego że te dwie rzeczy nie maja ze sobą nic wspólnego
      (co potwierdziła moja ginekolog).
      Przy pierwszej ciąży też przytyłam 20kg i urodziłam zdrową donoszoną dzidzię o
      wadze 2750. Przy wyjściu ze szpitala ważyła 2500. Ale była i jest bardzo
      zdrowym dzieckiem.
      • sloneczko_02 Re: duży brzuch 23.09.06, 21:39
        miałam wielki brzuch...przytyłam ok 23 kg...dzidzia 3560... miałam "morze" wod
        płodowych
        • przytulanka77 Re: duży brzuch 23.09.06, 22:22
          Witajcie smile Ja tez mam jak to mili znajomi mówią,, wielki brzuch''. Jestem w 38
          tyg a z USG wychodzi ze dzidzia juz way 4400 - az sie boje jak to bedzie przy
          porodzie. Czytałam, ze wielkosc dzidzi uwarunkowana jest genetycznie nie
          zaleznie od gabarytów kobiety. Badania potwierdzaja ze jezeli sa rodzice wyocy
          to dzieci rodza sie wieksze niz norma (3600). Wielkosc duzych dzidzi tez jest
          spowodowana zmodyfikowana zywnoscia, ktora kobiety spożywają teraz (hormon
          wzrostu) Trzymajmy sie razem duze brzuchy smile Pozdrawiam
    • webby Re: duży brzuch 23.09.06, 22:38
      też przytyłam 23 kilo i wielki brzuch miałam.Karina urodziła się 3200
    • tuniatunia Re: duży brzuch 24.09.06, 07:55
      Jestem w 35 tc, mam juz na koncie dramatyczne 24 kg sad tez ciagle slysze, ze
      mam ogromny brzuch (gadaja tak juz mniej wiecej od 6 mc) i ze to chyba ciaza
      mnoga itd, itp. Tymczasem z USG wychodzi, ze malenka wazy tylko (?) ok. 2400. No
      wiec do olbzymow nie nalezy, choc i ja i maz jestesmy "duzymi ludzmi" a poza tym
      w mojej rodzinie wzrost ok. 1,90 m nikogo ni dziwi i jest az nader czesty. Wiec
      - jak juz ktos stwierdzil - nie ma regul.

Tunia
      • slawa05 Re: duży brzuch 24.09.06, 20:44
        Witam
        Ja jestem w 8 tygodniu ciązy, a brzuch mam od żołądka wystający jak piłka do
        koszykówki. Martwie sie tym bo w 8 tygodniu nie powinno nic być widać.
        Widocznie mam taką urodę. Z pierwszym dzieciątkiem przytyłam 30 kg, też mialam
        duzy brzuch, synek miał 4200 kg. I nie oszczedzałam się, jadłam wszystko na co
        miałam ochote. Teraz trzymam dietę, żeby nie przytyć jak za pierwszym razem i
        nic z tego nie wychodzi, i tak tyję. Może to być wina Materny, którą zażywam?
        Pozdrawiam
        • malina9920 Re: duży brzuch 25.09.06, 10:44
          witam,a czy 103cm w obwodzie brzuszka i 12 kg na plusie to waszym zdaniem duzo??
          Jestwm w 33tc.napiszcie co o tym myslicie i jak to u was wyglada???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka