karolcia67 27.09.06, 10:35 Napiszcie jakie macie pomiary brzuszka w stosunku do tygodni ciąży? ( chodzi mi o pomiar od pepka po spojenie łonowe) bo ja jestem w 29 tyg, a brzuszek wskazuje pomiar 30 cm i lekarz powiedział że może być duży maluszek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolcia67 Re: Pytanko 27.09.06, 12:07 żadnej z Was lekarz nie mierzy centymetrem brzuszka?????? Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur nie, po co? 27.09.06, 12:20 przeciez widzi wyniki badan, pojezdzi USG po brzuchu i sobie sam zobaczy czy to duze czy male w srodku siedzi a sama mierzyc sie nie bede-nie chce sie dolowac ze mam wymiary wieloryba Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Pytanko 27.09.06, 12:26 Nigdy nie miałam mierzonego brzucha przez lekarza, zwłaszcza w TYM wymiarze. Mierzyłam chyba sobie sama raz, ale raczej obwód, żeby sprawdzić czy ubranie będzie pasowało... Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: Pytanko 27.09.06, 14:13 Prawidłowo nazywa się to tak CYTUJE : Wysokość dna macicy - pomiar wysokości dna macicy w cm, mierzony od szczytu kości łonowej, informuje o wzroście macicy a pośrednio o prawidłowości rozwoju ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś