baby2104 07.10.06, 22:33 Mam silną potrzebę (szpital) wygolenia miejsc intymnych. Niestety nie sięgam tam i zaczęłam się ciąć... Boję się, że mój chłop teżmnie potnie. Czy można używać w ciąży kremów, pianek?? Jak się pozbyć włocholi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia0000 Re: golenie... :/ 07.10.06, 22:45 Można iść do kosmetyczki na profesjonalną depilację. Wiele kobiet w ciąży to robi i starcza na dłużej niż po chlastaniu żyletką lub zabawie z pianką... Odpowiedz Link Zgłoś
webby Re: golenie... :/ 07.10.06, 22:46 A w szpitalu cię nie ogolą?U nas robią to gdy przyjmują(jeśli ktoś nie zrobił tego sam z podobnych powodów jak Twój) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: golenie... :/ 07.10.06, 23:01 webby napisała: > A w szpitalu cię nie ogolą?U nas robią to gdy przyjmują(jeśli ktoś nie zrobił > tego sam z podobnych powodów jak Twój) Tak, możesz poprosić położną, nadmieniam jednak, że warto zabrać własną golarkę i żel do golenia. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: golenie... :/ 07.10.06, 23:04 Ja tam golilam sie sama z pomoca lusterka - w noc porodu wlazlam do wanny i dalam rade - bo stwierdzilam, ze musze dac, nie bedzie mnie jakas pigula golila...nadmieniam, ze moj bebzun byl olbrzymi. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta2881 Re: golenie... :/ 07.10.06, 23:31 Dziewczyno nie wierzę żeby twój mąż Cię pozacinał, jestem pewna ze zrobi to o wiele lepiej i przyjemniej niż położna. Ja jestem w 36tc ( olbrzymi brzuch) i jakoś sobie radzę Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: golenie... :/ 07.10.06, 23:32 phantomka napisała: > Ja tam golilam sie sama z pomoca lusterka - w noc porodu wlazlam do wanny i > dalam rade - bo stwierdzilam, ze musze dac, nie bedzie mnie jakas pigula > golila...nadmieniam, ze moj bebzun byl olbrzymi. No ja zrobiłam dokładnie to samo, w dzień przed pójściem do szpitala Ale brzuch miałam niewielki (mimo to lusterko było niezbędne), no i wprawę w sumie mam dużą Aaa, i jeszcze pedicure sobie zrobiłam przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: golenie... :/ 07.10.06, 23:41 reninka72 napisała: > A po co sie golic? A na przykład do cesarskiego cięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
baby2104 Re: golenie... :/ 07.10.06, 23:53 U mnie pielegniary sie smieja z wlocholi... W sumie ok. Ale z lusterkiem nie daje rady... Tne sobie małą. Już i się jakaś infekcja wdała (z jej powodu zreszta mam isc do szpitala na ciecie ropienia na małej). A faceta mam tak zdolnego... Sam sie tnie, to akurat mi małej nie potnie... Może w Wawie macie takie kosmo od cipek. Wyobraźcie sobie, że u nas w Psiej Wólce nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: golenie... :/ 08.10.06, 21:25 mama_kotula napisała: > reninka72 napisała: > > > A po co sie golic? > > A na przykład do cesarskiego cięcia. > Do cesarskiego ciecia?! Przeciez przy cc wykonuje sie poprzeczne ciegie a nie pionowe. Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: golenie... :/ 09.10.06, 09:40 reninka72 napisała: > mama_kotula napisała: > > > reninka72 napisała: > > > > > A po co sie golic? > > > > A na przykład do cesarskiego cięcia. > > > > Do cesarskiego ciecia?! Przeciez przy cc wykonuje sie poprzeczne ciegie a nie > pionowe. Nie rozumiem. Czego nie rozumiesz? Do każdej operacji trzeba zgolić włosy w miejscu cięcia, nieprawdaż? Tak więc do cc obowiązkowe jest wygolenie wzgórka łonowego. A ja zawsze depiluję się całkowicie, co po cięciu miało tę wielką zaletę, że - gdy leżałam obligatoryjne 24h na płasko po znieczuleniu, podmywały mnie położne, kilkakrotnie, i łatwiej im było dokładnie umyć krocze. Zresztą jedna z nich normalnie mi dzięki składała za całkowitą depilację DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ad57 Re: golenie... :/ 08.10.06, 08:45 używam kremów do depilacji na opakowaniu nic nie jest napisane że w ciąży nie można Odpowiedz Link Zgłoś
ooelmi Re: golenie... :/ 08.10.06, 09:59 mnie mój mąz ogolił ale nie do końca-nie pozwoliłam mu.ale nożyczek musiał już użyć.reszte dopełnią w szpitalu!niczym sie nie pzrejmuje Odpowiedz Link Zgłoś
aguska25 Re: golenie... :/ 08.10.06, 11:34 dziewczyny , ja mialam straaaszny brzuchol , do czasu golilam sie z pomoca lusterka pozniej maz pomagal , przed samym porodem milam malutenkie owlosienie i zostawilam na polecenie lekarza- w przypadku zarowno naturlanego porodu gdzie wykonuje sie nacinanie i w przypadku ciecia cesarskiego niebezpieczne sa przy gojeniu ran- male zapalenia skorne wywolane delikatnym zacieciem .....wiec trzba naprawde bardzo uwazac....... Odpowiedz Link Zgłoś
agnwil Re: golenie... :/ 08.10.06, 11:32 mnie golił M średnio co 1,5 - 2 tygodnie no i oczywiście miałam na początku stresa że mnie pozacina... ale nardzo się wczuł... i ślicznie mu to wychodziło.. grunt to zaufanie... Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon_f1 maszynka do obcinania włochów :) 08.10.06, 19:28 a ja kupiłam sobie maszynkę do obcinania włosów-taką na prąd jak u fryzjera. tylko że teraz jak w ciąży konieczne jest użycie nakładki na 3mm, bo rzeczywiście można sie zaciąć. maszynka jest tylko moja i używam tylko tam nie swędzi przy odrastaniu, kłaczki nie wrastają w skórę itd. taka maszynka to bardzo wygodne rozwiązanie. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: maszynka do obcinania włochów :) 08.10.06, 21:05 Ja zapytalam sie mojego lekarza prowqdzacego ciaze o golenie bo tez nie wiedzialam ,powiedziala mi ze jak bedzie trzeba to oni to robia ale nie polecala golenia bo to grozi infekcja czasami i przy odrastaniu bardzo swedzi, robia w tedy kiedy to naprawde konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Chlop nie potnie 08.10.06, 21:09 Ja nawet jak nie patrze, to sie nie tne. A jak cos to moge mojego pozyczyc - ona nie zatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aintha Re: Chlop nie potnie 08.10.06, 22:28 "ona nie zatnie" Nowoczesny model rodziny?? ------------------------------ Nasza Fasolka Fasolkowo-Filmowo Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: Chlop nie potnie 09.10.06, 09:43 To powinno isc tak: Jak ona nie da, to on nie zatnie. Ja mojemu ufam i wierze, ze potrafi byc delikatny. Ostatnio nogi mi golil pod prysznicem jak sie ruszac/schylac nie moglam. Duma mnie rozpiera. Odpowiedz Link Zgłoś