caroleck 10.10.06, 21:22 moja córcia codziennie kilka razy na dzień ma czkawkę... Nie za często? w ogóle dlaczego czka? (jestem w 33 tc) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybusie Re: czka i czka.. 10.10.06, 21:36 Nie jestem pewna ale związane to jest z połykaniem wód płodowych.To nie jest groźne(ale na kolejnej wizycie możesz coś wspomnieć lekrzowi),moja córeczka też czkała mniej-więcej od 31tc,czkała nawet 4-6 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
geospiza Re: czka i czka.. 10.10.06, 22:18 To podobno normalne zjawisko. Związane głównie z ćwiczeniem przepony - tak czytałam. Nie przejmuj się, mó synek też czka kilka razy na dzień, czasem bardzo długo Odpowiedz Link Zgłoś
chochols Re: czka i czka.. 11.10.06, 09:15 mój Mały tez tak czkał, ale jakoś trochę mu przesżło. Czkał kilka-kilknanście razy dziennie aż mi brzuch skakał. Dopiero jak się spotkałam kilkakrotnie z moimi kumpelami co już urodziły, zobaczyłam, że noworodki po karmieniu potrafią czkać dokłądnie tak samo i nic się wtedy nie robi, tylko przeczekuje. Trenuj już teraz ))) mam 3 dni do porodu i teraz bąbel czka 1-3 razy dziennie i krócej. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: czka i czka.. 11.10.06, 10:30 witaj , ja jestem w 36tc, mój sunus tez czka i dosc czesto>lekarz powiedział ze to jest normalne, wiec sie nie przejmuj. Powodzenia, Odpowiedz Link Zgłoś
pati44 Re: czka i czka.. 11.10.06, 12:20 moja mała tez czka i czka po kilka razy dziennie (35 tydzień). To zupełnie normalne aczkolwiek połozna ze szkoły rodzenia mówiła że maluchy które dużo czkają w brzuchu mają większe tendencje do częstych czkawek po urodzeniu. Ale tak czy inaczej to nic niepokojacego. Samo przejdzie w kilka tygodni po urodzeniu. Nie zauważysz nawet kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
hodos Re: czka i czka.. 11.10.06, 17:12 Moja czkała przynajmniej raz dziennie.. i teraz też czka, już poza brzuszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ewaj75 Re: czka i czka.. 14.10.06, 22:05 Oj, moje dzieci w brzuszku też czkały, nie pamiętam jednak aby czkały dużo jako noworodki. Zauważyłam że czkały czasem jak odkryłam brzuch, mogło im się zrobić zimno? ... Odpowiedz Link Zgłoś
superktosia Re: czka i czka.. 14.10.06, 22:32 wiecie co o czkawce jest conajmniej raz w tygodniu post. a moze by tak korzystac z wyszukiwarki?? Odpowiedz Link Zgłoś