Dodaj do ulubionych

ból krocza

16.10.06, 13:47
Przepraszam za dosłowność w temacie, ale od rana odczuwam taki właśnie ból
podczas ruchu.Chodzę jak kaczka, bo boli mnie całe łono. Jestem w 25 tc i nie
wiem co to może być.Miała któraś z Was tak?
Obserwuj wątek
    • moreno500 Re: ból krocza 16.10.06, 13:48
      wrzuć w wyszukiwarkę "spojenie łonowe"
    • listkp Re: ból krocza 16.10.06, 13:52
      Ja taki ból mam i okazało się, że mam żylaki krocza.
      • dorotakgg Re: ból krocza 16.10.06, 15:29
        ja tez mialam taki bol i byly to równieżżylaki krocza, cholernia bolało, ale po
        urodzeniu mija w kilka chwil. Widocznie dzidzius Ci sie tak ułożył, ze naciska
        na pewne naczynia i robią się zylaki.
        D.
    • sennen22 Re: ból krocza 16.10.06, 16:04
      Mnie tez krocze bardzo bolalo, szczegolnie wieczorami, po calym dniu i tez gin
      mi powiedzial,ze mam zylaki krocza... sad ale mialam dola, teraz jem tabletki na
      zylaki 2 x dziennie, do konca ciazy mam je brac sa bardzo drogie, nie wiem czy
      to minie kiedys? Brzmi okropnie...na lydce prawej tez mam juz mega zylaka, az
      wyszedl na wierch i jest caly fioletowy i boli... sad
      • listkp Re: ból krocza 16.10.06, 16:14
        Ja też biorę tabletki detralex 2x dziennie. Drogie bardzo. Jestem w 28 tygodniu
        więc jeszcze troche wydam. Wydaje mi się, że po nich troszke mniej boli. U mnie
        nahgorzej jest rano jak wstaję. Lekarka kazała mi dużo leżeć. Jak najmniej
        siedzieć. Boję się jak to będzie przy porodzie. I mam nadzieję, że tak jak
        pisało dużo dziewczyn potem znikną.
    • sepcia1 Re: ból krocza 17.10.06, 19:25
      Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wróciłam właśnie od lekarza i niestety okazało
      się że mam rozejście się spojenia łonowegosad(Trochę mnie to podłamało bo tak
      chciałam urodzić naturalnie a tu raczej nic z tegosad Mam nadzieję, że do jutra
      poprawi mi się humor. Miłego wieczoru
      • sous_sol Re: ból krocza 17.10.06, 22:34
        Czy możesz napisać w jaki sposób lekarz postawił diagnozę? Usg? Miałam to w 9-
        misiącu poprzedniej ciąży, czułam jak rano kości mi przeskakiwały, nie mogłam
        siedzieć, okropny ból. Urodziłam jednak naturalnie, nie wiem dlaczego moja pani
        ginekolog nie znalazła sposobu na zdiagnozowanie rozejścia...
    • lemurka3 Re: ból krocza 18.10.06, 08:45
      dziewczyny czy na tym etapie czyli 21 tc możliwe jest rozejscie spojenia czy to
      raczej żylaki? Strasznie mnie też tam wszystko boli a do tego okropnie boli
      odcinek lędźwiowy. Jutro mam wizytę wiec moze lekarz cos zdiagnozuje. Czy
      rozejscie spojenia wyklucza poród SN?
    • piszczus Re: ból krocza 23.10.06, 16:25
      nie wiem jak mam to rozumieć -żylaki krocza, co to takiego?owszem żylaki odbytu
      czyli hemoroidy , na tę przypadłość zażywa się detralex, ból krocza odczuwam
      tzn pachwin, rozrywający, krótkotrwały , wieczorny ból, ale ja jestem juz w 38
      tyg. więc chyba jest to normalne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka