Dodaj do ulubionych

Buty na obcasach

20.10.06, 14:22
czy wiecie coś w jakich butach chodzić - płaskie czy mogą być 3-4 cm - czy ma
to jakieś znaczenie ?
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Buty na obcasach 20.10.06, 14:31
      Ma to znaczenie dla twojego kręgosłupa, żylaków, obrzęków nóg, ogólnie - wygody
      a nawet dla stabilizacji sylwetki - łatwiej się potknąć, czy stracić równowagę
      na obcasach niż na płaskiej podeszwie, a to w ciąży nietrudno, bo zmienia się
      środek ciężkości.
    • anneczka78 Re: Buty na obcasach 20.10.06, 14:38
      To zależy do czego jesteś przyzwyczajona. Ja na płaskim nie potrafię
      chodzić, "lecę do tyłu"... 3-4 cm to jest taki optymalny obcas, nie obciąża
      kręgosłupa.
    • cheetah_m Re: Buty na obcasach 20.10.06, 14:42
      Ja chodze na wysokich, na plaskich nie umiem...
      Pytałam lekarza czy można (bo ktoś mi powiedział że NIE), obśmiał się ze mnie
    • ominika Re: Buty na obcasach 20.10.06, 15:00
      Będe chodzić na obcasach dopóki dam radę wink
    • drosophilka Re: Buty na obcasach 20.10.06, 18:29
      Na obcasach chodziłam jeszcze tydzień temu. Niestety mimo, ze przytyłam tylko
      5kg (30 tydzień)i nie mam dużego brzucha, chyba muszę wyższe buciorki odstawić
      na bok, albo wkładać je tylko raz na jakiś czas. Zauważyłam, że po dłuższym
      spacerze zaczynał boleć mnie krzyż. Też nie potrafię chodzic na płaskim...trzeba
      się jednak nauczyć wink Wydaje mi się, że kręgosłup sam da Ci znać, kiedy i czy w
      ogóle się przestawić na coś zdrowszego dla niego smile
      A 3-4 cm to malusieńki obcasik
      • cheetah_m Re: Buty na obcasach 20.10.06, 18:51
        Drospohilka naprawdę prztylas tylko 5 kg? Ja bylam dzis u gina i oakzalo sie ze
        przez ostatnie 4 tyg nie przytylam w ogole (teraz 18 tydz, 2 kg do przodu)
        i troche mu sie to nie podobalo, powiedzial ze zobaczymy jak bed\zie po 20
        tyg, ale widze ze chyba Twojego rekordu nie pobije... Podnioslas mnie troche na
        duchu.
        • 1mmmm1 Re: Buty na obcasach 20.10.06, 19:06
          Ja Cię na razie wyprzedzam. Jestem w 18 tc (od poczęcia) i mam niecały kilogram
          do przodu. Niepokoiło mnie to, ale ginekolog nie ma zastrzeżeń, wyniki badań są
          dobre.
          • laur18 Re: Buty na obcasach 20.10.06, 19:27
            co sie tyczy tycia to wam zazdroszcze. jestem w 36tc. mam anemie lekko
            wystajacy brzuchi poniżej 8 cm na obcasie nie schodze nie umiem na niższych.ale
            przed ciaza wazylam 51 kg a teraz 74 wiec niby przytylam 23 kg. tylko że nie
            bardzo wiem gdzie one sa a to trzecia ciaza wiec powinnam bys pulchniejsza, im
            wiecej jem tym mniej mnie widac,
            • agnesa-72 Re: Buty na obcasach 21.10.06, 15:58
              31 t.c. i 13 kg. do przodu,o obcasach już zapomniałam.Było mi strasznie
              niewygodnie.
        • drosophilka Re: Buty na obcasach 21.10.06, 19:39
          Nawet niecałe smileI tyć zaczęłam właściwie dopiero z miesiąc temu. Teraz przybywa
          ok 0,5 kg na tydzień. Na samym początku chudłam 3 kg (dziwne, bo wymiotów nie
          było, mdłości też niewiele, a na apetyt nie narzekałam). Te 5 kg nie liczę od
          odrobienia 3 kg tylko od momentu ich zrzucenia. W pewnym momencie moja lekarka
          na wizycie powiedziała: "Mogłaby już pani zacząć tyć"....i ja tyć posłusznie
          zaczęłam wink Nic sobie nie odmawiam, słodyczy jem spore ilości (przed ciążą nie
          jadłam ich w ogóle), późna kolacja ok 23.00...sama nie wiem dlaczego nie tyję
          więcej. Może dlatego, że "szczupaczkiem" przed ciąża przestałam być i byłam tak
          na granicy szczupłości i przy moim wzroście kg niedługo mogło już być za dużo wink
          Do niedawna jeszcze martwiłam się, że za mało kg na plusie, ale Córa rozwija się
          prawidłowo, w 29 tyg. ważyła 1260g). Widać taka moja natura... a jak wspomniałam
          dr który robił USG połówkowe, że coś chyba za mały brzuszek i za mało tyję,
          zaczął się ze mnie śmiać i powiedział, ze powinnam się cieszyć, bo mniej do
          zrzucenia po porodzie będzie...więc teraz nie marwtię się już zupełnie smile
          Nie martw się...całe tycie jeszcze przed Tobą... Jak Dzieciątko zacznie w
          tłuszczyk przed porodem obrastać smile
          Pozdrawiam
    • luciii całą ciążę przechodziłam na 7cm obcasach i jest ok 22.10.06, 03:33
      zależy jak sama się czujesz i czy lekarzw późniejszym stadium nie widzi
      zagrożenia dla układu krążenia ;P
    • mama2007 Re: Buty na obcasach 26.10.06, 14:17
      dziękuję za komentarze
      na razie będę chodziła w takich jak lubię
      • angelika666 Re: Buty na obcasach 26.10.06, 15:01
        Ja chodzę tylko na wysokich obcasach, a to już 33 tydzień, kupiłam sobie jedne
        na płaskim, ale już po kilku minutach ból kręgosłupa jest ogromny - całe życie
        chodzę na wysokich obcasach. Poza tym noga i cała sylwetka wygląda dużo ładniej.
        • angelangel Re: Buty na obcasach 26.10.06, 16:02
          Zupelnie plaskie buty sa niezdrowie, glownie chodzi o krazenie
          Optymalna dla zdrowia wysokosc obcasa to 4 cm.
          www.feetforlife.org/cgi-bin/item.cgi?id=634&d=11&h=24&f=46&dateformat=%25o-%25B-%25Y
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka