izab26 24.10.06, 09:20 Cześc powiedzcie mi proszę bo wczoraj byłam u swojego lekarza i powiedział mi że mam rozwarcie na 2 cm i że za dwa tygodnie urodzę (jestem w 37 tyg) czy to tak długo trwa czy może to byc za kila godzin ,która z was tak miała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotil1 Re: Rozwarcie na 2 cm 24.10.06, 11:41 hej! ja z takim rozwarciem chodziłam 3 tyg potem w szpitalu prawie tydzien poleżałam po terminie. Ale torbe możesz spakować bo różnie to bywa! powodzenia i cierpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
aguska25 Re: Rozwarcie na 2 cm 24.10.06, 11:47 Mnie lekarz oznajmil to samo rozwarcie male moge pochodzic z nim jeszcze jakis czas albo urodzic lada dzien byl u mnie 37 tc u lekarza bylam a piatek wieczorem wyszlam .....i sie zaczely bole .....coraz mocniejsze mocnejsze.....czekalam w domu az odejda wody ....nie doczeakalam sie bole bylu juz nie zniesienia i pojechalismy do szpitala ....wyladowalam na porodowce......porodu opisywac nie bede inna historia....syn zdrowy ..teraz ma 20 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: Rozwarcie na 2 cm 24.10.06, 14:12 ponoc moze byc roznie, czasem kobiety maja rozwarcie juz w polowie ciazy, a udaje im sie donosic, a czasem szyjka zaczyna sie rozwierac dopiero w czasie porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1982 Re: Rozwarcie na 2 cm 24.10.06, 20:15 Ja miałam rozwarcie na 2 cm od 35 tc i lekarz kazał mi sie oszczędzać żebym wcześniaka nie urodziła. A ja dotrwałam do 42 tc rodziłam naturalnie tylko że po terminie Odpowiedz Link Zgłoś