superaisa 27.10.06, 16:04 Wpisalam pomiary z ostatniego badania do kalkulatorka pomiarow. Z pomiaru glowki wynika ze jestem w 40tyg ciazy, z kosci udowej 34tydz, z brzuszka 37tydz. Sama nie wiem czy to dobrze, czy nie.. pomocy!!!! Zgory wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliza.gr1 Re: Pomiary plodu. 27.10.06, 16:05 www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=994&highlight=fa%B3d zerknij jeszcze tu Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: Pomiary plodu. 27.10.06, 16:22 gdyby cos bylo nie tak lekarz by ci powiedzial, a jak masz watpliwosci to sie go zapytaj, my tu nie jestesmy ekspertami. u mnie sa odchylenia ale mniejsze, z tym, ze to wszystko jest orientacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
superaisa pineska 27.10.06, 17:27 Gdybym mogla sie zapytac, to bym sie zapytala cwaniaro!!!! Jestem we Francji i nie znam francuskiego! Ale dzieki za pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Pomiary plodu. 27.10.06, 17:30 ale nadal nie wiemy,w ktorym jestes tc rzeczywiscie,wiec co mamy mowic? Odpowiedz Link Zgłoś
jutrynka22 Re: Pomiary plodu. 27.10.06, 21:05 Witam Cię,chcę Cie uspokoić latego,że ja po wrzuceniu wymiaów mojego maluszka do kalkulatora mam nastepujące wyniki (36 tydzień) - obwód główki 38 tyg, brzuszek 35 tyg a kość udowa 33 tyg. Pytałam i lekarza wykonującego USG i położną czy takie rozbieżności mogą wystepować i oboje powiedzieli mi to samo, ze na tym etapie rozwoja dziecka wymiary różnią się tak jak różnią sie wszystkie dzieci i dodatkowo trzeba wziąć pod uwage granicę błędu wykonania pomiaru, także bądź spokojna. Ja również denerwowalam sie zamim poczytałam na ten temat i zapytałam lekarza i położnej. Pozdrawiam!!! Dużo szczęscia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
superaisa Uff. 27.10.06, 23:43 No to mnie uspokoiłaś.. nie ma nic gorszego jak komplikacje za granicą.. Jestem w 37tyg.. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
dzwoneczek-malutki Re: Pomiary plodu. 27.10.06, 23:56 No nie,właśnie czegoś na ten temat szukam, bo mam tak samo )) Jestem w 33 tc, główka ma już 31,92HC(obwód) i 8,43 BPD(średnica) co odpowiada 36 tyg. ciąży. Własnie wyszperałam, ze w tym wieku ciążowym jest intensywny rozwój mózgu i główka powinna się teraz powiększyć.Tak wiec jest to prawidłowe zjawisko. A propos, gdzie mogę znaleźć stronę z wielkością płodu i wymi wszystkimi skrótami?Co to jest OFD Jeanty? Odpowiedz Link Zgłoś