Dodaj do ulubionych

fenoterol i isoptin

IP: *.* 19.09.01, 10:38
Moze ktoras z Was brala fenoterol i isoptin. Moja lekarka kazala mi je brac do 38 tygodnia alr czy to nie opozni terminu porodu. Czy po odstawieniu tych lekow dlugo czeka sie na skurcze, czy od razu jest to reakcja organizmu na odstawienie. Z gory dzieukje.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: fenoterol i isoptin IP: *.* 19.09.01, 10:46
      Hej Anika! Także brałam fenoterol, troszkę wcześniej zaczęłam, niz Ty - od 32 tygodnia (ciąża bliźniacza). W 38 tygodniu ciąży już się strasznie denerwowałam, że jeszcze nie rodzę, tym bardziej,że miałam mieć cesarkę - byłam umówiona na konkretny termin - i już ciężko mi było z ogromnym brzuchem. Dzień przed planowaną cesarką odstawiłam leki - i po 24 godzinach odeszły mi wody. Pozdrawiam. Agnieszka
    • Gość: guest Re: fenoterol i isoptin IP: *.* 19.09.01, 13:28
      Witaj Aniko,W pierwszej ciąży od 28 tygodnia brałam oba leki, fenoterol 6 razy na dobę, isoptin 3 razy. Leki odstawiłam w 38 tygodniu ciąży. 10 dni po terminie, gdy dalej nie działo się nic, lekarz postanowił indukować poród. Pierwsza próba: 12 godzin, z czego dobrych 6 w niezłych bólach, nic nie dała. Oksytocynę odłączyli, dostałam leki na uspokojenie. Skuteczna była dopiero druga próba. Ale znam dziewczyny, którym fenoterol nie przeszkodził urodzić szybko i w terminie.Powodzenia!Kasia
    • Gość: guest Re: fenoterol i isoptin IP: *.* 19.09.01, 14:53
      Brałam oba leki od 20 tygodnia ciąży,leżąc w szpitalu ,fenoterol 9 razy na dobę raz całą raz półtora tabletki a ispotin 4 razy na dobę .Miałam cały czas skurcze i zagrożoną ciążę.Termin miałam na 16 stycznia br. odstawiłam leki 1 stycznia ,11 stycznia odeszły mi wody i zaraz potem pojawiły się skurcze (ostatecznie miałam cesarkę ale to inna historia), bez problemów urodziłam zdrowego i dużego synka. Nie jest regułą, że branie tych leków prowadzi do wywołania porodu lub opóźnia pojawienie się skurczy, choć mój lekarz mnie o tym ostrzegał.Moje koleżanki które leżały na patologii i brały te leki w mniejszych dawkach wszystkie urodziły w terminie bez wywoływania porodu i bardzo szybko.Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: fenoterol i isoptin IP: *.* 19.09.01, 19:17
      Brałam od ok.15 tygodnia.Odstawiłam w 38 w sobotę, a w nocy z niedzieli na poniedzialek urodził się Maciej. :hello:Maglena.
    • Gość: guest Re: fenoterol i isoptin IP: *.* 19.09.01, 19:35
      Ja bralam te leki od 26. tygodnia. Skonczylam wraz z koncem 37 tygodnia (termin ciazy donoszonej dla blizniat). Nastepnego dnia ledwo zdazylam na porodowke (8 cm rozwarcia).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka