Dodaj do ulubionych

Prośba - skurcze

15.11.06, 18:08
Witam, jestem w 39 tg i mam cora
Obserwuj wątek
    • suzannka23 Re: Prośba - skurcze 15.11.06, 18:21
      Pzepraszam coś źle nacisnęłam. Chodzi o to jak mam odróżnic skurcze
      przepowiadające od tych właściwych? Mam coraz mocniejsze i bardziej bolesne
      skurcze, twardnieje mi brzuch prawie do gardła, nie mogę oddychać, i tak
      kilkanaście razy dziennie. Czytałam, że te właściwe to bolą w podbrzuszu jakby
      ktoś zaciskał tasmę, ale pewnie u każdek kobiety jest inaczej. Nie wiem jak je
      odróżnić żeby niepotrzebnie nie narobic paniki i nie jechać do lekarza bez
      sensu. Wiem, że teraz te skurcze mogą być częśtsze i bardziej bolesne, ale
      maprawdę boli jak diabli i przez 20-30 sekund nie mogę prawie oddychać z bólu.
      Z góry dziękuję za odpowiedź.
      • elivo Re: Prośba - skurcze 15.11.06, 18:29
        witam
        skurcze przepowiadajace mijaja...
        a te prawdziwe nasilaja sie i staja sie coraz czestsze
        owszem boli jakby cos sciskalo
        ja mialam wrazenie jakby ktos sciskal mi cos w srodku w okolicy spojenia
        lonowego
        pewnie i tak nic Ci to nie pomoze...
        zycze powodzenia smile
    • aga302006 Re: Prośba - skurcze 15.11.06, 18:39
      Witaj, dziś też zaczynam 39 tc i na Twoim miejscu skontaktowałabym się z lekarzem albo zadzwoniła do szpitala i skonsultowała się, albo po prostu pojedż do szpitala tam Cię zbadają i wszystko będzie wiadomo. Mnie lekarz powiedział że jak skurcze będą występować co 10 minut przez 2 godziny to mam się zbierać do szpitala. Bóle porodowe są dużo silniejsze od tych miesiączkowych, nasilają się i są regularne. Może boleć podbrzusze lub okolice krzyża. Byc może zaczyna się poród!!! Trzymam kciuki za Was!! i życzę szybkiego i łatwego porodu.
      • 20kruszynka Re: Prośba - skurcze 15.11.06, 20:36
        Słuchaj ja napiszę tak-weź prysznic i będziesz wiedziała-skurcze
        przepowiadające mogę być bolesne-ja takie miałam-ale po wejściu pod prysznic
        mijają bo mięśnie się rozluźniają-a skurcze porodowe pod prysznicem czy w
        wannie się nasilają i są bolesne ale zazwyczaj krzyżowe chociaż podbrzusze też
        może boleć-to zależy od kobiety-jeśli masz wątpliwości polecam wycieczkę do
        szpitala na ktg-pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka