Dodaj do ulubionych

kiedy moga sie pojawic rozstepy ?

15.11.06, 19:48
Od ktorego tygodnia ciazy tak mniej wiecej ?

Pozdrawiam !!
Obserwuj wątek
    • eyes69 Zalezy 15.11.06, 19:55
      To kwestia jak bardzo elastyczna czy nieelastyczna masz skore.
      Moga byc niewidoczne w trakcie ciazy, dopiero po porodzie moga stac sie
      widoczne.
      Moze ich wcale ni byc, a jesli masz sklonnosci do tego, to pojawia sie tak czy
      siak, kiedy im sie bedzie podobalo.

Krepy przeciw rozstepa zaleca sie stosowac od 4mc.
    • malgosiek2 Re: kiedy moga sie pojawic rozstepy ? 15.11.06, 19:56
      Najczęściej pojawiają się pod koniec ciązy czyli 8-9 mies.,ale nie zawsze i nie
      u każdej kobiety.
      Pzdr.Gosia
    • gosiik Re: kiedy moga sie pojawic rozstepy ? 15.11.06, 20:00
      hej, u mnie się w ogóle nie pojawiły - to chyba geny, bo kremów za często nie
      używałam
    • monikaa13 Re: kiedy moga sie pojawic rozstepy ? 15.11.06, 20:27
      nie pamietam dokladnie, ale stosowalam Fissan od 4 miesiaca i dlugo nic nie
      bylo, myslalam ale fajnie, az tu nagle pewnego razu sie pojawily, na piersaich,
      udach, no to zaczelam sie smarowac dwa razy wiecej zeby to jakos zatrzymac i
      co... nic teraz jestem juz po terminie mam full rozstepow wszedzie gdzie sie
      da, nma brzuchu teraz ciagle mi wyskakuj anowe, bo dzidzia duza, olewam to
      smarowanie, cala jestem w pregach, z plazy nici na zawsze chyba
    • masumi2006 Re: kiedy moga sie pojawic rozstepy ? 15.11.06, 20:30
      Na piersiach zrobiły mi się bardzo wcześnie,bo już w 2-3 miesiacu!A na brzuchu
      pod koniec 8-go miesiaca.Jak urodziłam zrobiło się ich jakby więcej,ale to
      tylko dlatego,że na napiętym brzuchu nie wszystkie widziałam jednocześnie:
      (Teraz mój brzuch przypomina pomarszczone ze starości jabłuszkosad
      • anulaaa Re: kiedy moga sie pojawic rozstepy ? 15.11.06, 21:24
        do ok.30tc nie miałam ani jednego-potem w ciągu jednego dnia zaorało mi cały
        brzuchsad
        ale teraz nic nie widaćsmile
    • megi1974 Re: kiedy moga sie pojawic rozstepy ? 15.11.06, 21:50
      U mnie nic nie zapowiadało rozstępów. W ciąży do 7 miesiąca wcale nie przytyłam
      (schudłam na początku 6kg), 8 miesiąc też był ok, no ale w 9 jakieś 2 tygodnie
      przed porodem, to co zobaczyłam na moich nogach to był koszmar. Najgorsze jest
      to, że wcale nie czułam, że coś jest nie tak. Pojawiły się nagle i w takiej
      ilości i głębokości, że szok (lekarze, gdy badają mój brzuch najczęściej
      pytają, czy te blizny są pozostałością po jakiejś operacji brzucha. Wyglądają
      jak blizny pooperacyjne). Ogólnie w ciąży przytyłam tylko 7 kg (+6 stracone
      wcześniej). Znam kobiety, które przytyły po 30 kg i nie mają żadnych rozstępów.
      Tak więc wydaje mi się, że jest to sprawa indywidualna. Moja mama miała
      dokładnie tak samo. Naturalnie najgorzej jest latem lub na basenie. Ja już się
      przyzwycziłam, ale początkowo był to dla mnie duży problem. Teraz mam to
      gdzieś, że ludzie się na mnie patrzą. Mój mąż też mówił mi zawsze, że to nie
      jest takie istotne, że najważniejsze, że mamy dziubulka i tylko to się liczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka