Dodaj do ulubionych

pościel dla dzidziusia

IP: *.* 22.11.01, 20:55
Dziewczyny, jestem ciekawa, czy którejś z Was udało się znależć kołderkę (lub komplet z poduszką) dla niemowlaka, wypełnione bawełną. Ja wszędzie widzę tylko z wypełnieniem poliestrowym. Może to i antyalergiczne, ale ja sama nie znoszę spać w takiej pościeli. Co o tym sądzicie? Zwracacie na to uwagę? A może po prostu włożyć w poszewkę bawełniany kocyk?Pozdrawiam,Magdzi
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: pościel dla dzidziusia IP: *.* 23.11.01, 08:52
      Ja kupiłam kołderkę wełnianš. Służy nam już 6 lat i mam nadzieję, że posłuży jeszcze następne 3 bo trzeci dzidziu? w drodze. Jednak z wełnš trzeba uważać - podobno może uczulać. Na szczę?cie nam się to nie przydarzyło.PozdrawiamMarta
    • Gość: guest Re: pościel dla dzidziusia IP: *.* 23.11.01, 20:22
      Gdy jeszcze byłam w ciąży kupiłam Emilce komplecik pościeli (z poliestru) i do tego dwa zestawy poszewek, które przed pójciem do szpitala pracowicie poprałam i poprasowałam. Nawet pościeliłam łóżeczko, żeby położyć tam Dzidzię jak tylko wrócimy do domu.Efekt jest taki, że w tej chwili kołderka leży złożona na poduszce na jednej połowie łóżka a Emilka leży "zakocykowana" na drugiej (chyba, że jest noc, to śpi ze mną). I (przynajmniej dla mnie) kupno pościeli tak małemy dzidziusiowi okazało się wydatkiem całkowicie zbędnym.Pozdrawiam,Ania i Emilka (7 tygodni)
    • Gość: guest Re: pościel dla dzidziusia IP: *.* 23.11.01, 21:59
      Tak, mam 100% bawełnianą dziecięcą pościel. Jest bardzo, bardzo fajna - polecam. Składa się ona z dwóch części: są to jakby dwie pościele spinane ze sobą napami. Jedna jest grubsza (zakłada się ją na jesień i wiosnę) natomiast druga jest cieniutka - odpowiednia na lato (Maja urodziła się latem - było b. gorąco, a pościel ta sprawdziła się wyśmienicie). Po spięciu tych dwóch części mamy pościel na zimę (używam jej teraz). Mankamentem jest tylko to, że kupiłam ją z niemieckiego katalogu wysyłkowego (jeżeli bardzo Ci zależy, a nie dostaniesz tego w Polsce, może mogłabym pomóc Ci ją zdobyć). Pozdrowienia, Kasia.
      • Gość: guest Re: pościel dla dzidziusia IP: *.* 24.11.01, 14:01
        Dla takiej maleńkiej dzidzi najlepszy jest becik zasuwany z jednej strony ja miałam firmy jacardi i był super do 4 m-ca.Póżniej kupiłam pościel Gluck zapinaną kołdrę do prześcieradła na suwak. Jest super bo dzieciaki się nie rozkopują i wiem, że nie marzną.
      • Gość: guest Re: pościel dla dzidziusia IP: *.* 24.11.01, 23:27
        Kasiu, baardzo mi się ta Twoja pościel podoba. Spróbuję popatrzeć w sklepach takich jak Mothercare itp., może będą mieli coś fajnego. Jakoś ten poliester mi nie pasuje, wolę już wydać wiecej pieniędzy i mieć naturalną.Jeśli nigdzie nie znajdę, zgłoszę się do Ciebie po pomoc.Dzięki i pozdrawiam,Magdzi
    • Gość: guest Re: pościel dla dzidziusia IP: *.* 24.11.01, 23:30
      Dziewczyny, wszystkim bardzo dziękuję za rady. Może rzeczywiście na poczętek wystarczy becik albo kocyk. Pościel jednak w końcu kiedyś bedzie potrzebna, mam nadzieję że do tego czasu znajdę.Pozdrawiam,MagdziP.S. Gdyby jeszcze ktoś miał inne opinie, albo widział bawełnianą pościel gdzieś w Warszawie, czekam na posty!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka