Dodaj do ulubionych

Mdli mnie -to chyba dobrze?

16.11.06, 20:06
Moja ciąża jest bardzo młoda(7tyg) i niestety zagrożona.Niedługo idę do
lekarza,zobaczymy czy sie małe rozwija -niestety obsesyjnie myślę o tym czy
aby nie mam poronienia zatrzymanego.
Ale od paru dni pojawiły sie mdłości,w zasadzie trwaja cały dzień ,tylko rano
jest w miare dobrze -jak myślicie,chyba to znak ,ze dziecko żyje?
Obserwuj wątek
    • eyes69 Mnie tez mdli... 16.11.06, 20:13
      Ale z innego powodu.

Ja nie mialam wcale mdlosci, a moje dziecko zyje.
      • natasha77 Re: Mnie tez mdli... 16.11.06, 20:20
        Jezuu,jakaś ty miła,czy ja sugeruję,ze to jedyny znak żywotnosci płodu?
        Stresuję się i szukam informacji które podniosą mnie na duchu i myślę sobie,ze
        jak pojawiają sie objawy dosć typowe dla ciąży to chyba jest to dobry znak.Tyle.
      • moni_30 Re: Mnie tez mdli... 16.11.06, 20:21
        Mdłości to bardzo dobry sygnał, że ciąża się rozwija. Lekarz mi tłumaczył, że
        mdłości są skutkiem wysokiego poziomu HCG czyli hormonu, który żywi rozwijające
        się jajo płodowe. Ja też mam okropne mdłości, na które lekarz przepisał mi
        diphergan i troszkę przeszły, a przy okazji jestem senna i dużo śpię (a to dobre
        warunki do rozwoju wczesnej ciąży). Trzymam kciuki pa
        • olensia Re: Mnie tez mdli... 16.11.06, 20:26
          No pewnie ze dobrze, ja wymiotowalam codziennie przez 4 miesiace i lekarz zawsze
          mi powtarzal ze to jest dobry znak. Masz podwyzszony hormon ktory utrzymuje
          Twoja ciaze....
          • aga_lub_marcin Re: Mnie tez mdli... 16.11.06, 21:51
            ja zaczynam 7 miesiąc i dalej rzygam;-/
    • zuzia125 Re: Mdli mnie -to chyba dobrze? 16.11.06, 23:46
      jasne że żyje!! ja jestem w 9 tyg i mdli mnie od rana do nocy.... to znaczy że
      wszystko jest ok. ciesz sie. życze zdrówka.
    • llilly Re: Mdli mnie -to chyba dobrze? 17.11.06, 00:22
      Mdłości oznaczają mdłości i tyle, jednego mdli, drugiego nie, jeden rzyga dalej
      niż widzi drugi w ogóle.I ze stanem płodu nie ma to nic wspólnego.
      • margo_kozak Re: Mdli mnie -to chyba dobrze? 17.11.06, 06:01
        jak kobieta wymiotuje to znaczy ze organizm z toksyn sie oczyszcza
        • asiekok Re: Mdli mnie -to chyba dobrze? 17.11.06, 06:48
          Piszesz, ze: Niedługo idę do
          lekarza,zobaczymy czy sie małe rozwija
          Troche mnie dziwi, ze w tak wczesnej ciazy mowi sie o jej zagrozeniu. Z
          zacytowanego tekstu wnioskuje, ze bylas juz u lekarza w 5-6 tygodniu i robilas
          usg. Przeciez na tym etapie niebardzo mozna jeszcze okreslic czy ciaza sie
          rozwija czy nie. Chyba ze zagrozenie wynika z innego powodu.
          Wszystko beddzie ok, nie stresuj sie.
          Mdlosci tez mnie uspokajaly na poczatku i wszystko jest ok smile Wiec badz dobrej
          mysli.
          • mynia0 Re: Mdli mnie -to chyba dobrze? 17.11.06, 07:06
            Asiu, zagrożenie ciąży może być od samiutkiego początku, termin tu nie ma nic
            do rzeczy. jak lekarz ma dobre usg, można już w 4 tygodniu określić, czy ciąża
            rozwija się prawidłowo - czyli, czy pęcherzyk jest odpowiednich rozmiarów. z
            każdym tygodniem informacji przybywa.

możliwe, że
            kłopoty autorki wynikają z niedoborów hormonalnych, wtedy są objawy dość
            szybko, i z reguły kobiety martwią się brakiem objawów, czyli choćy mdłości. i
            choć one niestety, nie są wyznacznikiem, czy ciąża rozwija się prawidłowo,
            wskazują, że poziom hormonów podtrzymujących ciążę jest prawidłowy. i chyba o
            to chodziło.

sama mam identyczny problem, kończę 6 tydzień, a od 4 leżę w domu z
            zagrażającym poronieniemcrying i kuracją hormonalną. w pierwszej ciąży było
            identycznie i pierwsze, co mnie zaniepokoiło to własnie brak typowych objawów
            ciąży. jak się okazało - słusznie się martwiłam. kilka dni później zaczęłam
            plamić i wylądowałam w szpitalu. na szczęście, skończyło się dobrze, mam
            nadzieję , że teraz też tak będzie, czego sobie i autorce gorąco życzęwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka