Dodaj do ulubionych

Swędząca skóra

IP: *.* 09.01.02, 13:06
Jest w 20 tygodniu ciąży. Mimo stosowania oliwki na przemian z tłustym kremem mam bardzo tłustą skórę, szczególnie na brzuchu. Być może to przez to, że akurat na brzuchu skóra najwięcej się rozciąga, ale nie wiem już co robić. Macie jakieś sprawdzone preparaty?Sylvia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Swędząca skóra IP: *.* 10.01.02, 09:35
      Cześć, miałam to samo, pomogła mi oliwka Bambino, 2 razy dziennie, ale piszesz, że używasz... hmmm. Mój lekarz polecał opróscz smarowania: łyżkę oleju lnianego Gal dziennie - doustnie i kompiele. Kompałam się w haskosanie, ale jest też coś trochę droższego - Balneum Herbal, czy jakoś tak, spytaj w aptece. Arwena (37 tydzień)
    • Gość: Maszczuha Re: Swędząca skóra IP: *.* 10.01.02, 10:08
      Czesc :-))Ja smaruje swoj 24 tygodniowy brzuszek Penatenem przeciw rozstepom... Na razie nic nie swędzi. Krem ma dosc gęstą konsystencję, wiec przy okazji mam delikatny masaż. A i jeszcze codziennie masuje brzucho pod prysznicem w letniej wodzie...PozdrowieniaIwona
    • Gość: Olunia Re: Swędząca skóra IP: *.* 10.01.02, 18:43
      Cześć!Też tragicznie swędziała mnie skóra na brzuszku. Oliwka nie pomagała, aż zaczęłam stosować krem PENATEN przeciw rozstępom. Dla mnie rewelacja, przestało od razu swędzieć! Polecam, pozdrawiam, trzymaj się! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka