Dodaj do ulubionych

Oddam Fenoterol i Isoptin

IP: *.* 08.02.02, 09:43
Kochane przyszle mamy majace problem z przedwczesnymi skurczami, mam do oddania Fenoterol (pewnie ok. 1 opakowania) i Isoptin (ciut wiecej). Urodzilam w pazdzierniku i teraz te prochy nie sa mi juz potrzebne. Jesli ktoras z Was, tak jak ja musi to lykac to prosze o kontakt na priva - justok@poczta.onet.pl - tam napisze dokladnie, ile mam do oddania (wczesniej sprawdze w szafcesmile i jak mozemy sie umowic. Mieszkam w Warszawie na Dolnym Mokotowie. PozdrawiamJust
Obserwuj wątek
    • Gość: Justi Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 08.02.02, 09:52
      Z całkiem innej beczki, ja tez biore Fenoterol i Isoptin - u Ciebie pomagało, urodziłaś w terminie czy wcześniej??
      • Gość: Just Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 08.02.02, 12:20
        Urodzilam 10 dni przed terminem, ale wczesniej wyladowalam w szpitalu z powodu nadcisnienia i mialam wywolywany porod. Tak wiec nie dostalam skurczow od razu po ostawieniu Fenoterolu. W ktorym jestes tygodniu? Pozdrawiam Ciebie i Twoj Brzuszeksmile
    • Gość: Justynka_K Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 08.02.02, 12:53
      Ja tez biore te leki od 24 tyg. Teraz jestem w 29, ale skurcze nie ustaly, sa codziennie raz wiecej raz mniej. A jak jest/bylo u was ?Just a jak duzy byl twoj dzidzius ? po fenoterolu ponoc rodza sie wieksze. A czy musicie lezec ?Dzieki za propozycje ale ja raczej nie skorzystam bo jestem niemobilna teraz i za daleko od ciebie mieszkam(Zielonka)Justi a w ktorym jestes tyg ?
      • Gość: Kaka Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 09.02.02, 22:07
        ja tez biore jedno i drugie i skurcze mi wcale nie ustaly. Naprawde po tych lekach dzieci rodza sie wieksze? Teraz jestem w 29 tygodniu, wiec tak samo, a na kiedy masz termin. Ja na 29/04! I gdzie rodzisz?Karolina
        • Gość: Justynka_K Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 10.02.02, 14:57
          Wyslalam mail"a na twoj adres prywatny.Prosze napisz do mnie,Justyna
    • Gość: olasek2000 Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 09.02.02, 23:59
      Po fenoterolu dzieciaczki są trochę większe, bo f. powoduje lepsze ukrwienie łożyska. Moja Ola wazyła 3750 g. (ja przed ciążą 48,5 w porywach) i mój lekarz mówił, że to właśnie po f. jest stosunkowo duża. Ja brałam f. od 24 do 37 tyg. i urodziłam w 39.Aha, i też już nie potrzebuję fenoterolu i isoptinu, mam też salbutamol na zbyciu jakby ktoś reflektował.pozdrawiam cieplutkozarka
      • Gość: Just Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 10.02.02, 10:35
        Moja Ula wazyla 3200 g, a Fenoterol bralam juz od 20 tygodnia. Nie martwcie sie skurczami - jesli rzeczywiscie beda czeste to zgloscie sie do szpitala. Mnie niestety przetrzymali ok 26 tygodnia na pol miesiaca i mialam podawany Fenoterol dozylnie. Cale szczescie Ulatko urodzilo sie w terminie (10 dni przed planowanym) wskutek wywolania. Skonczylo sie cesarka (Malej grozila zamartwica). Glowki do gory!!! Trzymam za Was kciukismile
      • Gość: Justynka_K Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 10.02.02, 15:00
        Olasek,a porod rozpoczal sie samoistnie w 39 tyg ? Tez bym bardzo chciala wytrwac do tego czasu. A leki odstawia sie na poczatku czy po skonczeniu 37 tyg ?A na co jest salbutamol ?
        • Gość: Justi Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 11.02.02, 09:11
          Ja zaczęłam brać oba leki w 29 tygodniu, dziś zaczęłam 31, a termin mam na 19-04. Muszę przyznać, że gdy rzeczywiście się oszczędzam to skurcze są mniejsze, co innego gdy znowu przecholuję w pracy. Pocieszyłyście mnie, tym że nie urodziłyście znacznie przed terminem :)
          • Gość: Just Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 11.02.02, 10:53
            Justi, to nie dostalas zwolnienia? Ja wlasciwie przez cala ciaze lezalam, wiec moze skoro nie jestes na zwolnieniu to nie masz sie czym martwic. Chyba lekarz jest osoba odpowiedzialna i przy powaznym zagrozeniu zakazalby Ci pracowac? Pozdrawiamsmile
            • Gość: Justi Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 11.02.02, 12:08
              Jestem na zwolnieniu, dostałam na razie na 1 ms, chodze do pracy na 3 h i wracam do domu leżeć, nie wysiedziałabym na pupie cały dzień
        • Gość: olasek2000 Re: Oddam Fenoterol i Isoptin IP: *.* 12.02.02, 00:39
          Justynko, mój poród był samoistny (chyba żeby liczyć pięciokilometrowy spacerek dzień wcześniej), ale od 20 do 38 tyg. bardzo się oszczędzałam (potem dałam sobie luz) bo miałam już od 20 "poród przedwcześnie zagrazający" i 5 razy byłam z tego powodu w szpitalu (w 32 dawali mi nawet cośtam na rozwój płuc dziecka a mój lekarz nie dawał mi szans na doczekanie 38 tyg,)A salbutamol też jest przeciwskurczowy tylko trochę słabszy od fenoterolu, miałam go od 20 tyg a potem f.(i też się go bierze z isoptinem).zarka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka