klimaska1 23.11.06, 10:49 Takie pytanie: czy któraś z Was zaszła w ciążę przed ślubem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olamad Re: ciąża+ślub 23.11.06, 11:11 Oczywiście. Pierwsze dziecko urodziłam prawie 6 lat temu. A slub wzięłam we wrześniu tego roku - zresztą w ciąży z drugim bejbikiem będąc. Jakby nie patrzył - kolejna panna młoda w ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
principessa11 Re: ciąża+ślub 23.11.06, 12:00 ja również ale o tym nie wiedziałam... dowiedziałam się dwa tygodnie po ślubie i weselu że jestem w trzecim miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: ciąża+ślub 23.11.06, 12:12 Mysmy slub mieli zaplanowany od stycznia ze pobierzemy sie w sierpniu tego roku. W ciaze zaszlam w maju. Na slubie bylam w 3m-cu Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: ciąża+ślub 23.11.06, 15:46 Ja identycznie jak principessa ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
damuu Re: ciąża+ślub 23.11.06, 13:45 i ja rowniez, slub wstepnie planowalismy w przyszlym roku latem lub jesienia (jak widac wstepne plany), wczoraj zrobiam test i jestem w szoku - udalo sie wiec teraz nie wiem czy slub przyspieszyc czy moze lepiej poczekac az dziecko sie urodzi (chodz to poczatek 5 tyg wierze , ze wszytsko bedzie dobrze) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka07 Re: ciąża+ślub 23.11.06, 14:12 Tak - jestem w 8-mym miesiącu ciąży, a w przyszłym miesiącu weźmiemy ślub cywilny, żeby uniknąć sądowego uznawania ojcostwa. Dodam, że jesteśmy ze sobą ok. 12-tu lat,a mieszkamy razem od 8 lat. Nic dodać nic ująć. Może dlatego traktujemy ten ślub wyłącznie jak formalność - czyli idziemy podpisać papiery do urzędu... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatulineska Re: ciąża+ślub 23.11.06, 16:31 sadowe uznanie ojcostwa? a nie wystarczy to ze tatuś zlozy oswiadczenie o uznaniu dziecka w urzedzie stanu cywilnego? Prosze o osiwiecenie bo niedlugo to nas czeka. Rodzimy na swieta a slub moze za rok Odpowiedz Link Zgłoś
kpopialo Re: ciąża+ślub 23.11.06, 16:43 Owszem Mieszkamy ze soba lat 5, slub byl na poczatku czerwca, a pod koniec kwietnia zaszlam w ciaze Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
edzinka Re: ciąża+ślub 23.11.06, 17:00 Ja mam dwu letnią córcie a ślubu ni widu ni słychu ponieważ mamy problemy a nie potrzebne nam podpisywanie paktu z państwem. Co do ojcostwa to zanim mała sie urodziła poszliśmy do USC i mała urodziła się juz z nazwiskiem ojca,papier ten wtedy potrzebny jest w szpitalu i po urodzeniu moze iść dziecko zgłosić jeden rodzic. Można też to załatwić to po urodzeniu dziecka ale wtedy muszą być oboje rodzice Odpowiedz Link Zgłoś
badalala ja też! 23.11.06, 17:54 ślub brałam we wrześniu tego roku, będąc w 27 tygodniu ciąży zaręczona byłam od świąt bożego narodzenia 2005.. Odpowiedz Link Zgłoś
aga0107 Re: ciąża+ślub 23.11.06, 21:29 nasza historia jest taka: spotykaliśmy się ponad 4 lata, mieszkaliśmy ze sobą prawie rok już i w maju b.r. okazało się że jestem w ciąży, więc wzieliśmy na razie ślub cywilny a w 2008 bierzemy kościelny Najważniejsze, żeby dziecko miało kochających rodziców, którzy potrafią dać mu "z siebie" to co mają najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2211 Re: ciąża+ślub 23.11.06, 21:46 miesiac przed slubem okazalo sie, ze jestem w ciaz, a po 2 tyg. poronilam Odpowiedz Link Zgłoś