Dodaj do ulubionych

RATUNKU!!! PUCHNĘ...:-(((

IP: *.* 31.07.02, 09:18
Hej dziewczyny! Znacie może jakiś rewelacyjny sposób na opuchliznę? Od 3 dni delikatnie zaczęły puchnąć mi ręce. A ja - sierota nie pomyślałam, aby zdjąć obrączkę, no i teraz mam za swoje. Dziś rano wstałam z łapkami jak poduchy i okropnym bólem dłoni. Najbardziej boli mnie prawa ręka i ten paluch z obrączką, myślę, że mam problemy z dopływem krwi. Co mogę zrobić, aby zmniejszyć trochę tę opuchliznę, żeby udało mi się ściągnąć obrączkę?... Pozdrawiam serdecznie i BŁAGAM o pomoc...-Iwona
Obserwuj wątek
    • Gość: Aluc Re: RATUNKU!!! PUCHNĘ...:-((( IP: *.* 31.07.02, 09:58
      pij dużo płynów i ogranicz sól, solone potrawy i różne świństwa z konserwantamiw taki upał każdy puchnie :D
      • Gość: 2004 Re: RATUNKU!!! PUCHNĘ...:-((( IP: *.* 01.08.02, 07:10
        Nie chodzi mi o takie normalne puchnęcie. Wiem, że to normalne i nawet sie już przyzwyczaiłam, ale to co mi się przydarzyło jest naprawdę koszmarne... Spuchłam jak bania, nie dopływała mi krew do palca, a przy okazji cała ręka była jakby sparaliżowana. Miałam wrażenie, że obrączka wrasta mi się w palec, bolało koszmarnie... Próbowałam wszelkich sposobów, aby jakimś cudem ściągnąć tę obrączkę, ale niestety, przesuwała się tylko kawałek, a potem paluch mi siniał i dalej ani rusz... W końcu wylądowałam u złotnika na cięciu mego krążka. Chciałam jakoś tego uniknąć, ale zostałam doprowadzona do ostatecznościsad Dziś powróciłam już do "normalnej" opuchlizny - bolą mnie palce przy zginaniu i prawie nie mieszczę się w butach, ale wierzcie mi, to naprawdę nic takiego w porównaniu do tego jak czułam się wczoraj. Chciałabym przy okazji ostrzec wszystkie dziewczyny: PAMIĘTAJCIE!!! Jeśli za oknem jest ponad 30 stopni przez kilka dni i macie zamiar puchnać, to zdejmijcie obrączki na jakiś czas, zanim będzie za późno... To wszystko zaczęło się kilka dni temu, ale naiwnie wierzyłam, że nie będzie tak źle, że po co niby mam "pozbywać się" obrączki, jeśli nie będę mogła jej zdjąć, to nic takiego się nie stanie, zaczekam, aż palce powrócą do normalnego stanu itd. Po prostu ciężko mi było rozstawać się z moją ulubioną "ozdobą" na palcu. Ale niestety... Pozdrawiam wszystkich!!!-Iwona
    • Gość: Aleksandra_T Re: RATUNKU!!! PUCHNĘ...:-((( IP: *.* 31.07.02, 12:54
      Witaj!Spróbuj obłożyć palca lodem, potrzymać rękę w górze przez jakieś 15-20 minut, posmaruj olejem i spróbuj ściągnąć obrączkę. Jeżeli nie pomoże to radzę przejechać się do najbliższego szpitala na chrurgię i tam przetną obrączkę. Pozdrawiam, Ola
    • Gość: wiosna Re: RATUNKU!!! PUCHNĘ...:-((( IP: *.* 31.07.02, 17:19
      Proponuję wypić wody, ale jak najwięcej - nawet ponad 2 litry dziennie, dużo pomidorów i arbuza. Poza tym powinnaś potrzymać dłoń w górze i schłodzić. Potem, jak dziewczyny radziłu - nasmaruj oliwką i próbuj odczekać.Na razie bym nie panikowała - jest taki upał, ze ja też spuchłam w ciągu ostatnich dwóch dni. Już tak kiedyś było, odczekałam na inną pogodę i obraczka zacząła schodzić normalnie...wiosna
      • Gość: vaana Re: RATUNKU!!! PUCHNĘ...:-((( zadnego picia IP: *.* 01.08.02, 22:50
        Dziewczyny, co Wy wypisujecie z tym piciem? Wyjatkowo wlasnie w ciazy, kiedy tak strasznie puchniemy mamy OGRANICZAC wszystko co zawiera duzo plynow i sol, zadne arbuzy i pomidory, nie ma mowy o dwoch litrach wody :( Opuchlizna, ktora mamy jest wynikiem zatrzymania plynow w organizmie, dodanie ich nie przyspieszy wydalenia, lecz spowoduje kompletny zastoj, nerki nie wytrzymuja takiego obciazenia. Oczywiscie woda jest zbawienna, ale tylko wtedy kiedy organizm sobie z nia radzi, dlatego normalnie jak najbardziej wskazane jest przyjmowanie duzej ilosci plynow.Pozdrawiam, podobno te upaly maja sie zmniejszac od niedzieli ...Malgorzata i Krzys (38t)
    • Gość: bobas Re: RATUNKU!!! PUCHNĘ...:-((( IP: *.* 01.08.02, 05:49
      Ja też niestety mam ten problem.Jak to jest, byłam u lekarza i zalecił mi malo soli i... mało picia. A mnie też się wydawało, że w ciąży trzeba dużo pić wody.POZDRO Zosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka