Dodaj do ulubionych

Szkoly rodzenia

IP: *.* 01.08.02, 10:34
Jak oceniacie szkoly rodzenia? co one wam daly? Czy po kursach czulyscie sie jakos pewniej w szpitalu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola.P Re: Szkoly rodzenia IP: *.* 02.08.02, 21:57
      Mi szkola rodzenia dala bardzo duzo i to nie tylko w kwestii samego porodu. Wraz z mezem doszlismy do wniosku, ze tym co najbardziej nam pomoglo byly zajecia dotyczace pielegnacji Maluszka. Wszystko krok po kroku. Przydalo sie!Pozdrawiam, Ola
      • Gość: magdako Re: Szkoly rodzenia IP: *.* 03.08.02, 11:14
        nie żałuję że chodziłam do szkoły rodzenia, było super, najważniejsze dla mnie było to, że poznałam od podszewki szpital i potem , jak przyszło rodzić, to nie bałam się bo byłam w juz znanym mi miejscu ze znanymi ludźmijedyne zastrzeżenie: często teoria serwowana w szkołach rodzenia dotycząca zwłaszcza pielęgnacji malucha ma sie potem nijak do rzeczywistościprzykład: nie dopajać, nie dawać smoczka, dziecko karmione z butli odrzuci pierś itp.życie pokazało, że może, a czasami nawet musi, być zupełnie inaczejpozdrawiam gorącomagda
    • Gość: mamaNikoluni Re: Szkoly rodzenia IP: *.* 03.08.02, 12:39
      hej :)Szkoła rodzenia to wspaniała rzecz. Ja na początku nie chciałam wogóle słyszeć o czymś takim, na co namówił mnie mój mąż..i nie żałuję.Dowiedzieliśmy sie wielu wspaniałych rzeczy, rozwiano nam wiele obaw i wątpliwości a przede wszystkim zajęcia były prowadzone w kameralnym i rodzinnym gronie, co stwarzało wsaniałą atmosferę,,, cóz żałuję że już nie mogę tam chodzic ... naprawdę warto skorzystać ze szkoły rodzenia , gorąco polecam.Wiola
    • Gość: axa Re: Szkoly rodzenia IP: *.* 04.08.02, 16:51
      może i rzeczywistość niektóre rzeczy werifikuje ale do dobrej szkoły (my chodziliśmy do takiej) warto pójść. Rozmowa z lekarzami czy psychologioem wiele rzeczy wyjsnia przyszłym rodzicom, a ćwieczenia - cóż pozwalją utrzymać się w dobrej formie. Ja szczególnie doceniam symualcje parcia, jakie "przerobiłam" w szkole rodzenia - na prawde się przydało!!!!Aneta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka