Dodaj do ulubionych

skrócona szyjka

02.12.06, 13:35
czesc dziewczyny, witam po raz pierwszy smile mam pytanie, wczoraj po badaniu moj
gin powiedzial ze szyjka skrocila mi sie do ok 20mm ale jest zamknieta z tym
ze zmiekczona, to poczatek 35 tygodnia, no i troche mecza mnie skurcze przy
czym jak duzo odpoczywam i jem nospe to sa w normie. kazal sie oszczedzac i
dal zwolnienie, na szczescie nie kazal lezec plackiem, taka dlugosc to bardzo
malo??? i co moge robic a czego na maxa unikac???
Obserwuj wątek
    • niunka24 Re: skrócona szyjka 02.12.06, 17:51
      ja mam taką już od jakiegoś czasu, a dopiero wchodzę w 29 tyguncertain Więc w Twoim
      tygodniu, z tego, co mówił mi ginm,ale ja ta,m specem nie jestem,więc lepiej
      jeszcze skonlsutuj z lekarzem, to nie jest aż tak mało i nie jest tak źle. ta
      szyjka i tak się skraca do porodu.

Przede wszystkim, nie stresuj sięsmile Nie przemęczaj, nie noś ciężkich rzeczy,nie
      sprzataj,leż ile się da, a na nospę uważaj - bo ona zmiękcza szyjkę, więc też
      nie wolno przeginać. odpoczywaj i traktuj siebie jak królowąsmile))
      Im więcej leżysz,tym lepiej. Aha i leż z czymś pod biodrami, podobno pomaga,tak
      radziła mi położna. Długottrwałe stanie i siedzenie też jest niedobre. Dlatego
      nie siedź dużo przed kompem, nie myj garów, nie gotuj jakiś wyrafinowanych
      potraw.... Staraj się jak najmniej przebywac w pozycji stojącej i leżącej. Tak
      mi radzili lekarze i położnasmile)) Będzie dobrze
      Pozdrawiam,
      powodzenia
    • ejulka1983 Re: skrócona szyjka 02.12.06, 19:23
      nospe kazal brac lekarz 3 razy dziennie i 3 razy magnez choc przyznam ze czasem
      wezme i 4 ale raczej rzadko. a ze dzidzia coraz wieksza to sie bardzo rozpycha i
      czasem mam wrazenie ze twardy brzuch z jednej strony to wlasnie maluszek a nie
      skurcz smile jak na razie obserwuje, ucze sie i mam nadzieje ze mam racje z tym
      rozronianiem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka