gigo2002 02.12.06, 15:52 jestem 10 dni po cc. od czasu porodu odczuwam bol przy siusianiu. nie moge zrobic od razu za jednym zamachem, ale partiami. inaczej boli, najbardziej przy koncu siusiania. czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lena_211 Re: bol pecherza mocz po cc 02.12.06, 17:16 Witaj.Jestem 20 dni po cc i miałam taką samą dolegliwość przez pierwsze dni po cc. Przez kilka dni nie mogłam normalnie się wysiusiać (tzn. opróźnić cały pęcherz od razu, musiałam robić przerwy, bo bardzo mnie bolało). Przeszło samo. Za kilka dni nie powinnaś już czuć bólu. Pytałam mojego lekarza o to czy to normalne. Powiedział, że w końcu przeszłam operację i rana jest jeszcze świeża i ma prawo boleć, ale minie. I miał racje. Nie martw się niedługo w ogóle zapomnisz że byłaś cięta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
muszka.owocowka Re: bol pecherza mocz po cc 02.12.06, 18:29 Podczas siusiania kurczy się macica i dlatego odczuwasz ból w podbrzuszu. Niedługo skurcze będą słabsze i mniej odczuwalne, a potem macica wróci do rozmiaru sprzed ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
gigo2002 Re: bol pecherza mocz po cc 02.12.06, 19:51 dziekuje wam bardzo za odpowiedz. bardzo mnie uspokoilyscie. Odpowiedz Link Zgłoś
weea zrób badanie ogólne moczu 02.12.06, 22:07 i oddaj mocz na posiew, bo równie dobrze mogli CIę zakazić cewnikiem przy cc...możesz mieć zakażenie pęcherza!! mojej mamie też mówili, że to normalne itp, a potem...jak zakażenie się rozprzestrzeniło 10 dni w szpitalu na silnym antybiotyku. zrób te badania jak wyjdą ok - czego Ci serdecznie życzę, to wtedy się uspokajaj jak lekarz nie da skierowania to zrób prywatnie - to nie jest duży koszt. nie piszę tego, aby Cię straszyć, ale nieleczone zakażenie pęcherza moze mieć poważne konsekwencje. badanie moczu jak oddasz rano - to wynik powinien być tego samego dnia posiew za kilka dni życzę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: zrób badanie ogólne moczu 02.12.06, 23:28 popieram, mi w takiej sytuacji od razu w szpitalu zbadali mocz, ponieważ było ok, to powiedzieli, że tak mogę się czuć po cewniku. przeszło samo. Odpowiedz Link Zgłoś