Dodaj do ulubionych

fenoterol, KTG

IP: *.* 13.08.02, 17:07
WitamMam pytanko do wszystkich biorących fenoterol, w "encyklopadii leków" jest napisane, że powinno się podczas brania tabletek wykonywać regularnie badania KTG płodu. Czy lekarz wspominał o tym którejś z was? Mi nie i trochę się niepokoję, może powinnam zrobić takie badanie?pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiaz Re: fenoterol, KTG IP: *.* 14.08.02, 11:20
      Czesc, Jestem juz mama prawie 5-mies. chlopca ale podobnie jak Ty w czasie ciazy bralam fenoterol (od 20-ego tyg do porodu). Z tego co wiem istotna jest kontrola Twojego serca a nie tetna dziecka. Fenoterol bowiem sprawia, ze mozesz miec przyspieszone bicie serca a nawet czuc sie "podminowana". Ja takich objawow nie mialam, na wszelki wypadek mialam przepisany isoptin, ktory niestety obniza cisnienie (ja i tak mialam niskie). ktg zas mialam robione standardowo pod sam koniec ciazy.Pozdrawiam Kasia
    • Gość: czarnotka Re: fenoterol, KTG IP: *.* 27.08.02, 20:37
      Cześć! Jestem teraz w 26 tyg. i biorę Fenoterol od dwudziestego tygodnia. Ostatnio moja lekarka badała tętno dziecka i było na szczęście OK. Dzidziuś może mieć przyspieszone tętno, ale tylko w czasie zażywania Fenoterolu, potem wraca do normy i niczym nie grozi. Za to ja miałam niezłe przyspieszenie tętna i dostałam na to Isoptin. Niczym się nie przejmuj, bo przecież Fenoterol ratuje Twojego maluszka ! Pozdrawiam - Agnieszka
    • Gość: danussia Re: fenoterol, KTG IP: *.* 28.08.02, 18:36
      dziewczynysmilea jak czeste macie te skurcze i jakie bierzecie dawki fenoterolu na dobeja 3 tabletki na dobe i skurczy mam okolo 7-8 czasami nawet mam po 3 dziennie :)danusia +28 tyg synek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka