Gość: Abdzia IP: *.* 22.08.02, 13:03 Czy,któraś z emam mogłaby mi powiedzieć czy bóle podbrzusza w pierwszych tygodniach to coś groźnego czy normalne objawy ciąży ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1402 Re: Bóle brzucha !!! Proszę o pomoc IP: *.* 22.08.02, 13:24 Cześć, ja też je miałam przez cały pierwszy trymestr, albo jeszcze dłużej. Brałam no-spę. Później same minęły, tzn. kiedy przestałam pracować, stresować się i spieszyć. Bardzo polecam! Może po prostu "zwolnij" trochę?Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika.L Re: Bóle brzucha !!! Proszę o pomoc IP: *.* 22.08.02, 14:52 Ja jestem w 7 tygodniu i też je mam. Delikatne kłucia, uczucie ciągnięcia. Czasami, tak przez chwilkę mocniejsze. Podobno to normalne, gdyż wszystko tam się teraz zmienia, powiększa, rozchodzi. Moja koleżanka miała (w połowie ciąży) potworne bóle w pachwinach i też jej powiedziano, że to naturalne. Poród miała bajecznie szybki, a dzidzia jest piękna. Lekarze w takich sytuacjach zazwyczaj (z tego co się zorientowałam) polecają nospę.Nic się nie martw, wszystko jest dobrze.PozdrawiamMika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asior Re: Bóle brzucha !!! Proszę o pomoc IP: *.* 22.08.02, 16:56 Abdzia, nie martw sie w ogole!!!mnie tez bolal caly trymestr, ktory teraz wlasnie sie skonczyl, no i czasem jeszcze boli. to jest takie podobne do bolu miesiaczkowego. poprostu najpierw dzidzia implantuje sie w macicy, a potem rosnie, wiec macica tez musi, w ogole wszystko musi sie przystosowac jesli tylko te bole nie sa naprawde bardzo silne, nie masz krwawienia, lub innych "dziwnych" objawow, to wszystko w porzasiu, nie wiem ktory to u ciebie tydzien, ale nie martw sie, naprawde najwazniejsze teraz jest, zebys byla spokojna i radosna, dzidzius to wyczuje i poczuje sie bezpiecznie a jak masz jakiekolwiek watpliwosci, idz do lekarza, lepiej zeby on cie uspokoil.a zazywania tabletek tak sobie bez porozumienia z lekarzem nie polecam ci. zastanow sie, czy jest to tak silny bol, ze chcesz siebie i maluszka faszerowac lekami?nawet witamin nie bierz sobie byle jak, byle kiedy. jestes teraz odpowiedzialna za malenstwo, ktore jest bardzo wrazliwe na wszystkie ingerencje.trzymaj sie cieplutko Asior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abdzia Re: Bóle brzucha !!! Proszę o pomoc IP: *.* 23.08.02, 07:52 Cześć, tu AbdziaDzięki wam Dziewczyny za posty. Ja już myślałam, że to ciąża pozamaciczna albo jakieś zaburzenia. Człowiek naczyta się mądrych książek i potem ma głupie myśli. U mnie to dopiero 4 lub 5 tydzień więc z lekarzem poczekam jeszcze kilka dni. Koleżanka poszła od razu po zrobieniu testu i kazał jej przyjść za 2 tyg. Cieszę się, że tu jesteście bo będziemy mogły porozmawiać na tematy poważne i te trochę mniej . Jeszcze raz dzięki za przywrócenie spokoju ducha. Do zobaczenia wkrótce. Trzymajcie się mamusie>Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majap Re: Bóle brzucha !!! Proszę o pomoc IP: *.* 23.08.02, 14:25 Abdziu!!Jeszcze jeden post pocieszający) W takim samym okresie (4 lub 5 tyd) miałam potworne bóle brzusia (teraz jestem w 30). Uczucie jakby ktos mnie solidnie rąbnął w jego sam srodek. Nie wiedzielismy z mężem o ciązy więc po dwóch dniach zawiózł mnie do szpitala, gdzie .... po prostu przestało boleć tak o!Po usg dowiedzieliśmy sie że będziemy rodzicami)) I stwierdzilismy że po prostu Maluch chciał o sobie dać znać.Bóle pojawiały się szczególnie po większym wysiłku, albo za szybkim chodzeniu, ale w minimalnych dawkach, a lekarz przepisał no-spę na wszelki wypadek.Pozdrawiam i gratuluje!!!!!Maja+ Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abdzia Re: Bóle brzucha !!! Proszę o pomoc IP: *.* 27.08.02, 09:48 Zgadza się , to właśnie taki rodzaj bólu - jakby mocne kopnięcie w brzuch. Strasznie boli. Idę dziś na 14.00 do lekarza i cała się trzęsę z nerwów. Do mojego umysłu nie dociera jeszcze ta cudowna nowina, że będę mamą. To chyba dopiero dotrze do mnie jak potwierdzi to lekarz - chociaż po wykonaniu 3 testów ciążowych ( oczywiście 3 x 2 kreski ) i szeregu innych dolegliwości można mieć pewność. Chyba się wykończę do tej 14.00 Odezwę się po powrocie od lekarza. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam . Abdzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abdzia Re: Pierwsza wizyta u lekarza IP: *.* 30.08.02, 10:16 Sorry,że tak późno piszę, ale nie miałam dostępu do Internetu. Byłam u "mojej" pani doktor i ona na razie nic nie może powiedzieć. Kazała czekać mi jeszcze 4 tygodnie, żeby się upewnić ( ???????? ). Niewiem, czy tak długo wytrzymam i nie pójdę do innego lekarza . Moim dwóm kolezankom lekarze wykryli ciążę jak były w 4 tygodniu ( wg mnie jestem obecnie w 3,5 tygodniu) Poradzcie mi czy dla pewności czekać jeszcze te 4 tygodnie, czy już za tydzień iść do lekarza ?? Bużki. Abdzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majap Re: Pierwsza wizyta u lekarza IP: *.* 30.08.02, 18:52 Abdziu mi właśnie wykryli ciąże w 4 tygodniu, ale drogą usg i to dopochwowego. Nie wiem jakie sa praktyki, chyba powinni Ci zbadać krew. Pocieszę Cie,że mimo tak niezbitych dowodów moja pani doktor tez czekała miesiąc żeby założyc mi karte ciązy. Widocznie takie sa praktyki.Nie przejmuj sie tylko ciesz, że będziesz mamcia!!Jeszce raz gratulacje i cierpliwości))Maja i Albi Odpowiedz Link Zgłoś