Dodaj do ulubionych

Termin na styczeń a ruchów brak :-(

IP: *.* 31.08.02, 13:03
Witam :hello:Jestem tu od niedawna. Czytałam sobie właśnie posty mam styczniowych i smutno mi się znów zrobiło. Jestem w 21 tygodniu, jurto zaczynam 22, a moja prawdopodobnie córeczka coś wcale nie rusza mi się odczuwalnie. Ostatnie usg robiliśmy w 18 tygodniu i wszystko było ok, wierciła się, jak należy i według pana doktora była książkowo zdrowiutka. Ale czas leci, a ja nie czuję ruchów, mimo, że należę do kobiet bardzo szczupłych. Nie wiem już, co sobie myśleć. Ciągle sobie mówię - "cierpliwości", ale zaczyna mnie to wszystko już niepokoić.Może ktoś mnie oświeci? Może ktoś miał to samo? Pozdrawiam wszystkich serdecznieAgnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: korsetka Re: Termin na styczeń a ruchów brak :-( IP: *.* 01.09.02, 10:47
      Jeśli się niepokoisz zgłoś się do szpitala na izbę przyjęc( nie w celu przyjęcia broń Boże!)na poczekaniu przyłoża ci do brzycha aparacik który rozwieje wątpliwości i szybko cię uspokoi ( a w tym stanie spokój jest najważniejszy).Ja też jestem chudzielec i nerwus i w brzuchu bulgotało mi przez 21 tyg wszystko tylko nie dzidziuś aż wreszcie w 22 tyg po spożyciu większej ilości łakoci,usiadłam do komputera i dostałam do zrozumienia, że mam się nie garbić bo komuś tam na dole jest niewygodnie.
    • Gość: AnnaB Re: Termin na styczeń a ruchów brak :-( IP: *.* 01.09.02, 13:08
      Witaj , to jest cytat lekarza:Są kobiety, które bardzo długo nie odczuwają ruchów płodu. Jest to spowodowane mała wrażliwością zakończeń nerwowych. Taka sytuacja nie jest w żadnym wypadku objawem jakiejś nieprawidłowości w rozwoju ciąży. Zdarza się ze kobieta zaczyna czuć ruchy dopiero około 30 tygodnia ciąży. Jeżeli badanie usg jest prawidłowe i tętno płodu slyszlne to oznacza, że należysz właśnie do tej grupy kobiet. Wiec mysle , ze nie masz sie czym martwic , skoro usg pokazuje ze wszystko w porzadku.Pozdrawiamanna
    • Gość: agax3 Re: Termin na styczeń a ruchów brak :-( IP: *.* 02.09.02, 08:40
      Ja także mam termin na styczeń (31) i kilka dni temu poczułam ruchy. Ale to moja trzecia ciąża więc wiedziałam czego się spodziewadź. Pierwsze ruchy bardzo łatwo przegapić, są delikatne i raczej nie wyczuwalne na zewnątrz. Najlepiej je poczujesz gdy po obfitym posiłku położysz się na dłuższą chwilę.Bądź cierpliwa! Pozdrawiam.
    • Gość: 15186 Re: Termin na styczeń a ruchów brak :-( IP: *.* 05.09.02, 09:33
      Bardzo Wam wszystkim dziękuję :)KTG miałam robione przy ostatniej wizycie, wszystko jest ok. Zresztą nawet przy przyłożeniu ucha podobno słychać bardzo wyraźnie, nie moje, troszkę szybsze, ale miarowe tętnienie ("Główny Ekspert" - Mąż).A najważniejsze jest to, że jednak zaczęła się ruszać. Zaledwie parę dni temu, za to z każdym dniem czuję to wyraźniej.Także jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie:hello:Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka