Dodaj do ulubionych

Chętka na piwo

09.01.07, 13:30
Od wielu moich koleżanek, znajomych itp. słyszałam, że w ciąży dopadała je
straszna ochota na piwo. Nawet te z nich, które wcześniej piwa do ust nie
brały, przyznają, że w ciąży smakowało im jak nigdy. Ja sama mam czasem
"napady piwne", które zapijam piwem bezalkoholowym, lub Karmi. A jak jest u
Was? Pijecie piwo? Piwo bezalkoholowe? Karmi?
Obserwuj wątek
    • zmudka1 Re: Chętka na piwo 09.01.07, 13:50
      Ja w pierwszej ciązy tez bardzo "lubiałam "piwo, musiałam sie napić tylko troche
      ale to wystarczyło - jeden łyk i było po krzyku - dodoam że było to lato i moja
      końcowka ciązy a lato było gorace smile Teraz nawet nie patrze na piwo - może dla
      mnie nie istnieć, nabrałam kiedyś ochoty na winko czerwone - kupiłam postawilam
      w lodówce i tak chyba za dwa miesiące dopiero sie łyczka napiłam. Dodam ze
      pierwszego mam synka a teraz ponoć ma być córka, i zupełnie inne zachcianki mam
      niż w pierwszej ciąży- może coś w tym jest smile
      Aha piłam normanle piwo alkoholowe - zabijało moje pragnienie smile
    • mniemanologia Re: Chętka na piwo 09.01.07, 13:54
      Ja pijam Karmi Choco, piwa bezalkoholowe i ewentualnie Lecha Light.
    • eyes69 Nie lubilam i nadal nie lubie 09.01.07, 14:01
      Taki los.
    • mangos Re: Chętka na piwo 09.01.07, 14:59
      Bardzo lubiłam przed ciążą- w lipcu pobiłam rekord w piwie, wiadomo-upały , wakacje.... Przeraziłam się,gdy się dowiedziałam o ciąży...czy nie zaszkodziłam w tych pierwszych tygodniach dzidzi?? Potem odstawiłam piwo całkiwicie, przez te 6,5 miesiąca prawie wypiłam łącznie kilka łyków. Od czasu do czasu zmoczę usta w winie, ale takie pół kieliszka rozkładam na kilka godzin. Smakuje ,ale juz nie tak jak przed ciążą. Widać od wszystkiego się można odzwyczaić.
    • baaasiiia Re: Chętka na piwo 09.01.07, 15:00
      Ja tak miałam w drugiej ciąży - baaardzo dużą ochotę na piwo. Szczególnie, że
      było upiornie gorące lato, a ja w 8 miesiącu. Kilka łyków takiego bardzo zimnego
      z lodówki załatwiało sprawę. Ale nie żadne karmi - tylko takie normalne smile
    • bj32 Re: Chętka na piwo 09.01.07, 15:50
      W pierwszej ciąży bywało. Teraz na samą myśl o trunku dowolnym i napojach
      gazowanych wstręt we mnie krzyczysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka