Dodaj do ulubionych

brak mdłości i wymiotów - normalne?

15.01.07, 11:37
witam, jestem w 10 tygodniu ciąży, jest to moja pierwsza ciąża i nie mam
żadnych mdłości ani wymiotów. Martwię się tym, bo oglądałam program w TV
Style "Mamo już jestem" i tam powiedzieli, że trzeba się cieszyć jak się
wymiotuje, bo statystycznie u takich osób jest mniejsza sznasa na poronienie
i na wcześniejszy poród. Mam kilka koleżanek w ciąży i wszystkie wymiotuja
jak koty za przeporoszeniem. W 6 tygodniu miałam plamienie i jestem na
duphastonie i na zwolnieniu, muszę leżeć i do tego martwię sie brakiem tych
nieprzyjemności ciążowych. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i mimo
wszystko urodziła dziecko bez problemów? Pozdrawiam Aga
Obserwuj wątek
    • magducha78 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 11:42
      ja tez nie mialam, mialam podobne problem co ty a jestem juz w 18tc. moja
      kolezanka nie miala zanych objawow a ma zdrowego synka. nie martw sie
    • eyes69 N o r m a l n e 15.01.07, 11:42
      Nie szukaj na sile powodow do niepokoju.
      Nie ogladaj TV i nie czytaj gazet.
      • malgosiek2 Re: N o r m a l n e n/t!!!!!!!! 15.01.07, 17:01

• mynia0 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 11:46
      nie martw się, ja w pierwszej ciązy też nie miałam mdłości, ciaza była
      zagrożona , brałam odpowiednik duphastonu i urodziłam zdrowe dziecko po
      terminie.

za to teraz haftuję od 10 tygodni, mdłości dawno powinny przejść / jestem w 15
      tyg./, ale niestety, nie chcą. więc teraz mam mdłości za obie ciąże...wink

a w komentarzu do programu - rzeczywiście, brak objawów ciązowych sugeruje
      przede wszytskim problemy z poziomem hormonów, dlatego sie czasem mówi, że jak
      sa mdłości, to hormony pracują , jak trzeba. ja jestem jednak dowodem, że to
      nie całkiem prawda - miałam mdłości, a jednak dostałam plamień i wciąż biore
      duphaston.

jak widzisz - reguł brak.
      • doral2 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 11:49
        cóż za masochizm...
    • malg71 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 11:52
      Ja nie miałam żadnych mdłości ani wymiotów. Od początku ciąży czuję się
      świetnie, teraz jestem w 31 tc, wyniki mam dobre i nie mam zamiaru martwić się
      tym. Tobie radzę to samo, nie słuchaj za dużo tego co mówią w telewizji.
    • kiniasek Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 12:15
      tak normalne..ciesz się,że masz luzik i nie masz takich wątpliwych atrakcji
      ciążowych big_grinDDD
      • melissa79 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 12:21
        uspokoiłyście mnie trochę, bo mi też nic nie jest i już się zaczynałam obawiać
        czy ja aby na pewno jestem w ciązysmile
        • kura17 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 16.01.07, 13:11
          Melissa, ale Ty przeciez jestes dopiero w 5tc! za wczesnie na mdlosci! mdlosci
          zaczynaja sie (statystycznie) kolo 8-10 tc smile wiec masz jeszcze czas smile

``````````````````
          kurczak: 03.03.05
    • lomre Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 13:01
      Rozumiem cie, ja tez się tym niepokoilam. Nie mialam żadnych mdlości (nic a
      nic), teraz jestem w 29 tyg. ciąży i jak dotychczas wszystkie wyniki dobre.
      Ciesz się, że nie masz - łatwiej ci się żyje, prawda?
    • jorom Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 13:04
      Cześć,

jestem po raz drugi w ciąży i nie wymiotuję. W pierwszej ciąży też ani razu nie
      wymiotowałam, a mam energicznego i zdrowego 6-latka, urodzonego o czasie.
      Trzymaj się ciepło.
    • an_qa Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 14:01
      a ja myslalam ze jak czlowiek sie dobrze czuje o jest ok, a jak zle to wtedy
      mozna sie martwic. A mdłosci i wymioty sa czestym objawem, ale nie wystepuje u
      100% kobiet w ciazy. Ja bym wolala przejsc ciaze bez mdlosci i wcale bym sie
      nie martwila. Niestety przez prawie trzy miesiace nie moglam ruszyc sie z domu
      bo moje samopoczucie mi nie pozwalalo. Nic nie moglam zjesc ani napic sie nic
      innego poza gorzka herbata lub zwykla woda... Dziewczyny cieszcie sie ze nie
      musicie kleczec nad sedsem przez 1/3 ciazy. Zazdroszcze wam.
    • mia44 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 17:54
      Jak najbardziej normalne. Ja od początku do końca poza zgagą i puchnięciem nóg
      nie małam żadnych objawów i przedwczesny poród mi nie grozi. Jestem szczęśliwie
      w 30 tyg i Jagoda urodzi się na wiosnę.
      • martabg Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 22:06
        Normalne, nienormalne, ja nie miałam żadnych objawów ciąży poza zatrzymaniem
        okresu.
        Mimo bardzo wysokiej (i o dziwo rosnącej) Bety okazało się w 12 tyg., że ciąża
        jest martwa.
        Więc nie ma reguł, pytałaś, odpowiedziałam.

Ale głowa do góry, i niech Ci nawet do głowy nie przychodzi pytać o takie
        rzeczy na "Poronieniu" np. To forum nie dla Ciebiesmile))

BloguBlogu
    • bj32 ReZazdroszczę Ci:) n/t 15.01.07, 18:25

• iv1979 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 15.01.07, 23:12
      Nie przejmuj sie.Ja rowniez w pierwszej ciazy nie mialam mdlosci, wymiotow a urodzilam coreczke w 41tygodniu ciazy (to bylo 7 lat temu).Dzis jestem w drugiej ciazy to moj 10 tygodzien i znowu brak "nieprzyjemnosci ciazowych"smile.Glowa do gory wszystko bedzie dobrze.Oszczedzaj sie i wypoczywaj jak najczesciejsmile
    • kachna79 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 16.01.07, 09:13
      ja w pierwszej ciazy wymiotowalam codziennie przez trzy miesiace. Teraz wogole
      nie mam mdlosci (no gora dwa razy sie zdazylo) i ciesze sie z tego niezmierniesmile
    • tonia2005 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 16.01.07, 10:15
      Nie wymiotowałam, nie miałam mdłości a urodziłam zdrowe dziecko w 41 tyg ciąży , niczym się nie martw i ciesz się swoim stanem smile.
    • borsuk48 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 16.01.07, 15:54
      Zupełnie normalne. Moja mama nie miała, moja siostra też 2 razy nie, a ja teraz
      16tc i też zupełnie bez żadnych sensacji porannych czy popołudniowych.
    • mb261 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 16.01.07, 19:48
      Ja jestem w 26 tygodniu ciąży i oprócz bolących piersi nie miałam ani jednego
      dnia w którym czułam się źle, słabo czy wymiotowałam. Grunt to pozytywne
      myślenie. Powodzenia smile
    • hirta Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 16.01.07, 21:33
      Hej!
      Nie miałam nudności, brałam duphaston, urodziłam zdrowego synka po terminie. Myślę, że tych dwóch spraw (brak wymiotów i zagrozenie ciąży) nie należy łączyć bo to tylko działa destrukcyjnie na psychikę przyszłej mamy. A poza tym jest tyle różnych przypadków, do których na siłe mozna dopisywać filozofie...Zatem nie przejmuj się i ciesz sie z kazdego dnia! Mi to bardzo pomagało smile
    • gmajerek Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 16.01.07, 21:47
      bardzo wiele kobiet nie przechodzi tych rewelacji - ja osobiscie znam kilka,
      ktore urodzily zdrowe bobasy. Ja jestem juz 5 dni po terminie i czekam az moj
      maluszek w koncu sie zdecyduje na opuszczenie swojego cieplutkiego lokum, dodam,
      ze niedoswiadczylam wymiotow i ciaza przebiegala bardzo dobrze i bez zadnych
      komplikacji no i mam nadzieje, ze synek urodzi sie zdrowiutki. Pozdrawiam
      serdecznie
    • daisy233 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 17.01.07, 12:51
      witaj, ja właśnie zaczęłam 13 tydz., jest to moja trzecia ciąża (dwie
      poprzednie to było poronienie i niedawno obumarła). Jak do tej pory też nie mam
      żadnych wymiotów, mdłości, jedynie ból piersi który powoli ustaje i senność.
      Bardzo się też tym martwiłam, biorę duphaston, lecz nie mam żadnych plamień ani
      innych dolegliwości. Martwiłam się do dzisiaj dopóki nie zobaczyłam na usg
      mojego maleństwa!!!! żyje, wszystkie wskaźniki w normie, przezierność karkowa
      ok, kość nosowa widoczna, serduszko pięknie bije. Cudowny widok, te maleńskie
      rączki, nóżki...maleństwo ma 66 mm- kruszynka taka. Piszę po to, abyś się nie
      martwiła, jesteśmy w tej grupie kobiet które omijają te przykre dolegliwości
      jak widać smile. Pozdrawiam serdecznie i odezwij się
      • boss50 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 17.01.07, 14:11
        Witaj! Jestem w 12 tyg. ciąży i również od samego początku czuję się b. dobrze.
        Minimalne mdłości na początku, ustawały kiedy coś zjadłam, ale nigdy nie
        wymiotowałam. Wczoraj byliśmy na usg genetycznym i maluch ma dobre wyniki. Też
        bardzo martwiłam się tym brakiem objawów ciążowych ale lekarz je rozwiał i
        kazał się cieszyć. Nie zgadzam się z tym że nie powinnaś czytać ani oglądać TV,
        im więcej wiemy tym lepiej, a im więcej czytamy im łatwiej wyłapać nam fałszywe
        informacje jak ta podana w TVN Style (widziałam ten odcinek). Myślę, ze ta
        filozofia, którą tam przedstawiono ma pocieszyć panie, które obejmują się z
        klozetem kilka razy dziennie. Tak więc czytaj czytaj jak najwięcej abyś sama
        mogła ocenić czy dana redakcja ma pojęcie co mówi czy najzwyczajniej w swiecie
        bredzi. Pozdrawiam Cię serdecznie smile
        • kwiatek-21 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 17.01.07, 14:53
          ja tez nie mniałam zadnych z tych rewelacji może przez całą cięże góra 5 razy i
          urodziłam w 39 tyg zdrowego chłopaka o wadze 3690 i wzroście 56 też mniałam
          plamienia na początku brałam duphaston i luteine
          głowa do góry
    • klaudyna1985 Re: brak mdłości i wymiotów - normalne? 17.01.07, 14:54
      To wcale nie prawda że trzeba się martwić jeśli się nie ma mdłości i wymiotów
      wręcz przeciwnie. Ja rownież nie miałam żadnych objawów. Słyszałam do tego że to
      bardzo dobrze że się nie wymiotuje bo maluszek dostaje tyle pożywienia ile
      potrzebuje a do tego nie niszczą się zęby. Ja nie wymiotowałam i 18 września
      2006 roku urodziłam zdrowego synka Bartuśia.
      Pozdrawiam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka