Dodaj do ulubionych

bóle głowy w 6 m-cu

07.02.07, 17:24
Hej!! witam serdecznie

Bóle głowy mam od 4 m-ca, wciąż i nieprzerwanie z pewnymi dniami wyjątku.
Czym moga być spowodowane?? może ja cos żle robię?? teraz przestaje pracować
może to pomoże?? Mam naprawde dosyc budzenia sie z tym samym bólem kazdego dnia.

pozdraiwma
Obserwuj wątek
    • agabelkner2 Re: bóle głowy w 6 m-cu 07.02.07, 20:20
      witam ja juz jestem w 24 tygodniu a głowa bolała mnie od 14 tygodnia do 21 tygodnia wstawałam rano boli kładłam sie spac boli i tak cały dzien najbardziej dokuczł mi ból w dnie oka
      lekarz pozwolił mi brac apap c 1/2 tabletki musującej i pomagało
      po 21 tyg. samo przeszło
    • aksa00 Re: bóle głowy w 6 m-cu 14.02.07, 12:46
      ja jestem w 13tc i od jakiegos tygodnia te bóle głowy sie wzmagają. na początku
      były tylko wieczorami, a teraz już czuję prawie cały dzień. meczę w pracy 8 godz
      a rano wstaję niewyspana. mam nadzieję, że to normalne, bo przed ciażą prawie
      nigdy nie mialam bóli głowy.
      • roza86 Re: bóle głowy w 6 m-cu 14.02.07, 14:34
        Ja obecnie jestem w 20 tyg ciązy i głowa boli mnie od samego początku ciązy az
        do teraz, choć troszke mniej, ale musze przyznac, ze mozna sie wykonczyc tym
        bardziej, ze nic mi nie pomaga, a w domu mam jeszcze 3,5 letnia córeczke, którą
        musze sie zająć, ale mam nadzieje, ze niedługo samo jakoś przejdzie.
        • id.kulka Re: bóle głowy w 6 m-cu 14.02.07, 18:51
          Z mojego doświadczenia wynika, że warto sprawdzić, czy ból głowy nie jest
          spowodowany nadciśnieniem, które czasem pojawia się w ciąży i - nieleczone -
          może być szkodliwe. Bez paniki smile Ale warto pomierzyć przez jakiś czas
          ciśnienie, najlepiej 2 razy dziennie.
          Pozdrawiam i życzę zdrowia smile
          Monika.
          • aqua_77 Re: bóle głowy w 6 m-cu 15.02.07, 16:27
            Dziewczyny sa dwie mozliwosci: jedna to po prostu ten bol nic nie oznacza i
            cierpicie na moigreny w ciazy. Ale bol glowy jest tez jednym z objawow zatrucia
            ciazowego (mialam w poprzedniej ciazy i lekarz teraz na kazdej wiycie mnie pyta
            czy mam bole glowy). Na wszelki wypadek, tak jak ktos pisal zmierzcie sobie
            ciasnienie (to inny objaw zatrucia ciazowego) i skonsultujcie to z ginem.
            No i oby to nic nie oznaczalo (choc kontrolowane zatrucie ciazowe to nic
            strasznego - urodzilam super, zdrowego synka smile))
            • kasiapfk Re: bóle głowy w 6 m-cu 15.02.07, 16:35
              przy zatruciu ciążowym jest zwykle nadciśnienie, a ono samo (zwłaszcza przy
              skokach ćisnienia) wywołuje bóle głowy o róznym stopniu nasilenia. Warto mierzy
              ciśnienie 2xdziennie przez kilka dni. A z wynikami udac isę choćby do lekarza
              pierwszego kontaktu. Da leki i po sprawie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka