Dodaj do ulubionych

ciąża na leżąco

19.02.07, 19:29
witam - jestem w 26tc i właśnie dowiedziałam się że mam niewydolność szyjki macicy.poradźcie coś.może któraś przeszła ciążę na leżąco!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: ciąża na leżąco 19.02.07, 19:34
      Ja z powodu skurczy i rozwarcia.
      Dużo spałam,bo ze mnie śpioch okropny,czytałam książki i bardzo mnie to
      odpowiadało,oglądałam zaległe nagrane na dvd filmy.
      Nie miałam głowy do mocno inteligentnych rzeczysmileproste bez zagłębiania się i
      było dobrze.
      A uczyłam się haftu krzyżykowego,ale moja cierpliwość się szybko kończyła.
      Pzdr.Gosia
    • niuska231 Re: ciąża na leżąco 19.02.07, 19:35
      ja od 12 tyg lezalam moglam tylko do wc pod prysznic i z powrotem do lozka.potem
      w 27tc doszly skurcze chodzilam tylko po domu,ruszylam sie po 32tc na co
      niedzielne wypady na obiad do tesciowej ale to autem i jazda z 6 minut wiec bez
      przeciazania.Po 36tc juz prawie normalnie chodzilam bo dzidzia mogla sie
      rodzic.urodzilam w 40tc zdrowego synka ktory 22,02 konczy 2 miesiace i jest
      najcudowniejszym wynagrodzeniem moich poswiecem.Dasz rade.Dal zdrowia dziecka da
      sie wszystko wytrzymac
    • justek20 Re: ciąża na leżąco 19.02.07, 19:55
      Hej smile

u nas obecnie 20 tc a lezymy z dzidziolątkiem od 4tc. Ciąża zagrożona z powodu
      b. dużego mięśniaka. Od niedawna moge wstawać na ciut dalsze wypady niż
      lazienka , ciut dalsze czyli pod blokiem smile))) W zasadzie mozna wytrzymac w
      lozku tyle czasu, tv, ksiazki, net i glaskanie brzucha .
      pozdrawian
      • nocek1 Re: ciąża na leżąco 19.02.07, 21:54
        witaj - właściwie to kliknęłam na to forum przypadkiem i wpadł mi w oko tytuł
        Twojego wątku - nie martw się - da się przeżyć, chociaż przyznaję wytrzymać ciężko
        Ja o niewydolności szyjkowo-ciśnieniowej dowiedziałam się w 20 tyg. pierwszej
        ciąży i musiałam leżeć plackiem do konca ( w tym miesiąc w szpitalu) że będę
        leżeć w następnych ciążach to już wiedziałam i założenia planowałam porody
        wiosną (za pierwszym razem przeleżałam całe upalne lato) We wszystkich trzech
        ciążach miałam zakładany szew w 24 tyg. druga i trzecią ciążę leżałam od 15 -16
        tygodnia, tylko ja miałam dodatkowo przedwczesne skurcze - no a teraz Cię
        pocieszę - mimo tych kłopotów mam trójkę zdrowych dzieci - urodzonych zaledwie -
        tydzien, dwa i trzy przed terminem smile i najlepszą frekwencje w pobliskiej
        bibliotece wink - Mama mi wymieniala książki - więc głowa do góry leż i czytaj -
        nie Ty jedna ... pozdrawiam - Nocek
    • kosmitka06 Re: ciąża na leżąco 19.02.07, 22:41
      Ja przeleżałam od 4,5 mies ciązy.
      Było ciezko to fakt- zwłaszcza gdy za oknem budziła się do życia przyroda i
      wogóle wszystko było fajniejsze od leżenia w łóżku.
      Ja leżałam z powodu zgładzonej szyjki i rozwarcia. Miałam pod łóżko podłożoną
      belkę a pod głową jedynie koc- po prostu musiałam miec pupę wyżej wink I własnie
      z tego powodu męczyła mnie straszna zgaga!
      Najczęsciej spałam do godz. 10-ej pozniej szybki prysznic i oglądanie tv,
      czytanie książek, leżenie w necie wink z laptopem w ręku, chyba wszystkie
      czasopisma miałam w jednym palcu, które z resztą czytałam wielokrotnie.
      Czasami mąż się wepchał do łóżka i tak sobie razem leżeliśmy... oczywiscie
      całkowity zakaz sexu!
      Najbardziej denerwowało mnie to jak mąż sprzątał, gotował, prał jednym słowem
      wszystko za mnie robił- bardzo mi go wtedy było szkoda sad
      I tak szczęsliwe przeleżałam do 38tc a pozniej stwierdziłam że WSTAJĘ wink
      I tak równo za tydzien urodziłam śliczną dziewczynkę smile O wadze 3350 i 56cm.
      Dzisiaj nasza Różyczka ma skonczone 9 mies i jest najcudowniejszym naszym
      skarbem.
      Pozdrawiam i życzę cierpliowsci bo napewno przyjdą chwilę zwątpienia!
      Ale pamiętaj że robisz to dla swojej kruszynki.
      Pozdrawiam smile
    • maskipii Re: ciąża na leżąco 20.02.07, 11:28
      czesc.ja leżałam od 28 tc z powodu skurczy, skracajacej się szyjki i
      zagrażającego porodu przedwczesnego.mogłam wstawać jedynie do toalety.moją
      jedyną rozrywką były tony książek i tv oraz długie rozmowy przez
      telefon.aktualnie jestem mamą czteromiesięcznego już rozrabiaki. pozdrawiam cię
      ciepło, myśl pozytywnie awszystko będzie ok.trzymam kciuki
      • agaaga14 Re: ciąża na leżąco 20.02.07, 20:11
        Leżałam 5 ostatnich miesięcy.
        Wiem, że teraz jest Ci ciężko. Polecam książki, dobre filmy....
        Trzymam kciuki.
        • iza-bel Re: ciąża na leżąco 21.02.07, 09:31
          Witaj!
          Leżenie da się przeżyć!
          Leżałam od dnia zrobienia testu przez 10 tygodni, a potem od 25 tygodnia do
          porodu - plackiem, z łóżkiem uniesionym wyżej od strony nógsmile
          pozostały czas mocno się oszczędzałam.
          ratowały mnie książki, TV, filmy, i komputer przy łóżkusmile
          Czasem było ciężko, ale teraz często z nostalgią wspominam ten czassmileWypoczywaj
          i delektuj się.
          Cięzko jest po porodzie, bo traci się kondycję.
          • 100ania Re: ciąża na leżąco 21.02.07, 12:43
            od 19tc do 31tc.
            poleżałabym dłużej, ale łożysko się odkleiło
            • ulka43 Re: ciąża na leżąco 21.02.07, 19:05
              aż się boję. Jestem w 6 tyg.
              Widoczne jest odklejenie kosmówki - lekarz się tym nie przejmuje (a naczytałam
              się o tym sporo), czasami mam skurcze, 2 tyg. temu było plamienie - zapytałam
              czy mogę jeździć rowerem i zgodził się!!!!!!
              Zmienić lekarza?

Czy ten maluszek ma szansę?
    • olus1984 Re: ciąża na leżąco 21.02.07, 20:34
      Witamsmile kiedy rodzilam swoja dzidzie, w szpitalu lezala dziewczyna, ktora
      obchodzila swoj 100 dzien w szpitalu. Nie mogla wstawac w ogole, nawet usiasc
      bo jakikolwiek wyczynek moglby sie przycznic do utraty dziecka. Pielegniarki
      robily za nia wszystko, myly, ubieraly,nie mogla wyjsc nawet do toalety.
      Wszystkie na oddziale podziwialysmy ja za wole walki o maluszka. Nie wiem co
      teraz u niej,ale zycze Jej wszystkiego najlepszego. Tak samo i Wam, drogie
      Mamy, ktore musza lezec. Trzymam kciukismile
      • dalloway Re: ciąża na leżąco 21.02.07, 23:25
        Ja leżę 6 tydzień. Już mam dość, ale brak widoków na poprawę. Nie wiem jak Was,
        ale mi od leżenie wysiada kręgosłup. Jestem rozleniwiona i ogłupiała i wcale nie
        robnię tych rzeczy, o których myślałam, że będę je robić, jesli każą mi leżeć -
        np. nie nadrabiam braków w literaturze i filmach. Siedzę w sieci, oglądam
        prymitywne programy w TV i czytam czasopisma średnio wysokich lotów...
    • isaura1403 Re: ciąża na leżąco 22.02.07, 10:49
      Witam, na początku bedzie ci trudno pżeleżeć całą ciąże ale póżniej daje sie
      przyzwyczaić,ja osobiście leże od samego początku ciązy na początku było mi
      trudno zwłaszcza ze nie mogłam wogle chodzić bo miałam wycinaną szyjkę macicy
      ale teraz już sie przyzwyczaiłam pocieszam sie tym ze jeszcze 20 tygodni i bede
      mogła przestać sie martwić....Pozdrawiam Dasz Rade
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka