abruda 19.02.07, 19:29 witam - jestem w 26tc i właśnie dowiedziałam się że mam niewydolność szyjki macicy.poradźcie coś.może któraś przeszła ciążę na leżąco!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: ciąża na leżąco 19.02.07, 19:34 Ja z powodu skurczy i rozwarcia. Dużo spałam,bo ze mnie śpioch okropny,czytałam książki i bardzo mnie to odpowiadało,oglądałam zaległe nagrane na dvd filmy. Nie miałam głowy do mocno inteligentnych rzeczyproste bez zagłębiania się i było dobrze. A uczyłam się haftu krzyżykowego,ale moja cierpliwość się szybko kończyła. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
niuska231 Re: ciąża na leżąco 19.02.07, 19:35 ja od 12 tyg lezalam moglam tylko do wc pod prysznic i z powrotem do lozka.potem w 27tc doszly skurcze chodzilam tylko po domu,ruszylam sie po 32tc na co niedzielne wypady na obiad do tesciowej ale to autem i jazda z 6 minut wiec bez przeciazania.Po 36tc juz prawie normalnie chodzilam bo dzidzia mogla sie rodzic.urodzilam w 40tc zdrowego synka ktory 22,02 konczy 2 miesiace i jest najcudowniejszym wynagrodzeniem moich poswiecem.Dasz rade.Dal zdrowia dziecka da sie wszystko wytrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
justek20 Re: ciąża na leżąco 19.02.07, 19:55 Hej u nas obecnie 20 tc a lezymy z dzidziolątkiem od 4tc. Ciąża zagrożona z powodu b. dużego mięśniaka. Od niedawna moge wstawać na ciut dalsze wypady niż lazienka , ciut dalsze czyli pod blokiem ))) W zasadzie mozna wytrzymac w lozku tyle czasu, tv, ksiazki, net i glaskanie brzucha . pozdrawian Odpowiedz Link Zgłoś
nocek1 Re: ciąża na leżąco 19.02.07, 21:54 witaj - właściwie to kliknęłam na to forum przypadkiem i wpadł mi w oko tytuł Twojego wątku - nie martw się - da się przeżyć, chociaż przyznaję wytrzymać ciężko Ja o niewydolności szyjkowo-ciśnieniowej dowiedziałam się w 20 tyg. pierwszej ciąży i musiałam leżeć plackiem do konca ( w tym miesiąc w szpitalu) że będę leżeć w następnych ciążach to już wiedziałam i założenia planowałam porody wiosną (za pierwszym razem przeleżałam całe upalne lato) We wszystkich trzech ciążach miałam zakładany szew w 24 tyg. druga i trzecią ciążę leżałam od 15 -16 tygodnia, tylko ja miałam dodatkowo przedwczesne skurcze - no a teraz Cię pocieszę - mimo tych kłopotów mam trójkę zdrowych dzieci - urodzonych zaledwie - tydzien, dwa i trzy przed terminem i najlepszą frekwencje w pobliskiej bibliotece - Mama mi wymieniala książki - więc głowa do góry leż i czytaj - nie Ty jedna ... pozdrawiam - Nocek Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: ciąża na leżąco 19.02.07, 22:41 Ja przeleżałam od 4,5 mies ciązy. Było ciezko to fakt- zwłaszcza gdy za oknem budziła się do życia przyroda i wogóle wszystko było fajniejsze od leżenia w łóżku. Ja leżałam z powodu zgładzonej szyjki i rozwarcia. Miałam pod łóżko podłożoną belkę a pod głową jedynie koc- po prostu musiałam miec pupę wyżej I własnie z tego powodu męczyła mnie straszna zgaga! Najczęsciej spałam do godz. 10-ej pozniej szybki prysznic i oglądanie tv, czytanie książek, leżenie w necie z laptopem w ręku, chyba wszystkie czasopisma miałam w jednym palcu, które z resztą czytałam wielokrotnie. Czasami mąż się wepchał do łóżka i tak sobie razem leżeliśmy... oczywiscie całkowity zakaz sexu! Najbardziej denerwowało mnie to jak mąż sprzątał, gotował, prał jednym słowem wszystko za mnie robił- bardzo mi go wtedy było szkoda I tak szczęsliwe przeleżałam do 38tc a pozniej stwierdziłam że WSTAJĘ I tak równo za tydzien urodziłam śliczną dziewczynkę O wadze 3350 i 56cm. Dzisiaj nasza Różyczka ma skonczone 9 mies i jest najcudowniejszym naszym skarbem. Pozdrawiam i życzę cierpliowsci bo napewno przyjdą chwilę zwątpienia! Ale pamiętaj że robisz to dla swojej kruszynki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maskipii Re: ciąża na leżąco 20.02.07, 11:28 czesc.ja leżałam od 28 tc z powodu skurczy, skracajacej się szyjki i zagrażającego porodu przedwczesnego.mogłam wstawać jedynie do toalety.moją jedyną rozrywką były tony książek i tv oraz długie rozmowy przez telefon.aktualnie jestem mamą czteromiesięcznego już rozrabiaki. pozdrawiam cię ciepło, myśl pozytywnie awszystko będzie ok.trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
agaaga14 Re: ciąża na leżąco 20.02.07, 20:11 Leżałam 5 ostatnich miesięcy. Wiem, że teraz jest Ci ciężko. Polecam książki, dobre filmy.... Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-bel Re: ciąża na leżąco 21.02.07, 09:31 Witaj! Leżenie da się przeżyć! Leżałam od dnia zrobienia testu przez 10 tygodni, a potem od 25 tygodnia do porodu - plackiem, z łóżkiem uniesionym wyżej od strony nóg pozostały czas mocno się oszczędzałam. ratowały mnie książki, TV, filmy, i komputer przy łóżku Czasem było ciężko, ale teraz często z nostalgią wspominam ten czasWypoczywaj i delektuj się. Cięzko jest po porodzie, bo traci się kondycję. Odpowiedz Link Zgłoś
100ania Re: ciąża na leżąco 21.02.07, 12:43 od 19tc do 31tc. poleżałabym dłużej, ale łożysko się odkleiło Odpowiedz Link Zgłoś
ulka43 Re: ciąża na leżąco 21.02.07, 19:05 aż się boję. Jestem w 6 tyg. Widoczne jest odklejenie kosmówki - lekarz się tym nie przejmuje (a naczytałam się o tym sporo), czasami mam skurcze, 2 tyg. temu było plamienie - zapytałam czy mogę jeździć rowerem i zgodził się!!!!!! Zmienić lekarza? Czy ten maluszek ma szansę? Odpowiedz Link Zgłoś
olus1984 Re: ciąża na leżąco 21.02.07, 20:34 Witam kiedy rodzilam swoja dzidzie, w szpitalu lezala dziewczyna, ktora obchodzila swoj 100 dzien w szpitalu. Nie mogla wstawac w ogole, nawet usiasc bo jakikolwiek wyczynek moglby sie przycznic do utraty dziecka. Pielegniarki robily za nia wszystko, myly, ubieraly,nie mogla wyjsc nawet do toalety. Wszystkie na oddziale podziwialysmy ja za wole walki o maluszka. Nie wiem co teraz u niej,ale zycze Jej wszystkiego najlepszego. Tak samo i Wam, drogie Mamy, ktore musza lezec. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
dalloway Re: ciąża na leżąco 21.02.07, 23:25 Ja leżę 6 tydzień. Już mam dość, ale brak widoków na poprawę. Nie wiem jak Was, ale mi od leżenie wysiada kręgosłup. Jestem rozleniwiona i ogłupiała i wcale nie robnię tych rzeczy, o których myślałam, że będę je robić, jesli każą mi leżeć - np. nie nadrabiam braków w literaturze i filmach. Siedzę w sieci, oglądam prymitywne programy w TV i czytam czasopisma średnio wysokich lotów... Odpowiedz Link Zgłoś
isaura1403 Re: ciąża na leżąco 22.02.07, 10:49 Witam, na początku bedzie ci trudno pżeleżeć całą ciąże ale póżniej daje sie przyzwyczaić,ja osobiście leże od samego początku ciązy na początku było mi trudno zwłaszcza ze nie mogłam wogle chodzić bo miałam wycinaną szyjkę macicy ale teraz już sie przyzwyczaiłam pocieszam sie tym ze jeszcze 20 tygodni i bede mogła przestać sie martwić....Pozdrawiam Dasz Rade Odpowiedz Link Zgłoś