Dodaj do ulubionych

ZYRTEC a ciąża

28.04.03, 13:17
To są tabletki odczulające.
Czy któraś z Was brała je w ciąży?
Na ulotce pisze, żeby decydował lekarz, ale do wizyty jeszcze daleko, a
chciałabym to już zarzywać, bo bardzo swędzi mnie skóra prawdopodobnie po
pomarańczach.
Obserwuj wątek
    • sylwiakrol Re: ZYRTEC a ciąża 28.04.03, 21:52
      A próbowałaś brać pierw wapno?Można je zażywać w czasie ciąży.Może po nim Ci
      przejdzie?
      • zosia888 Re: ZYRTEC a cišża 03.05.03, 18:57
        Jestem bardzo mocno uczulona na pylki roslin i przeprowadzilam gruntowne dochodzenie w kwestii lekow na alergie. Wszyscy sa zgodni co do tego, ze nie nalezy w ciazy stosowac reklamowanych lekow doustnych typu: zyrtec, alertek, cet-alergin czy jakos tak. Nie znam dobrze tych wszystkich nazw. Ta grupa lekow, zreszta ma jakas wlasna specyficzna nazwe, ale nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Jedynie czym sie mozemy ratowac to krople do nosa, oczu i gardla, ale tez nie wszystkie. Koniecznie idz do lekarza, zeby przepisal Ci cos bezpiecznego. Nie chce tutaj doradzac, bo wrzucilam kiedys na wyszukiwarke podobny problem i dziewczyny napisaly przynajmniej z 10 nazw roznych lekow bezpiecznych w czasie ciazy, z lekami homeopatycznymi wlacznie. A mi lekarka przepisala jeszcze cos innego. Na ulotce jest napisane, ze nalezy ostroznie stosowac jedynie w 3 pierwszych miesiacach ciazy. Potem stosowanie leku jest juz bezpiecznie dla dziecka. I mysle, ze skoro tak juz napisali na ulotce tak musi byc, bo wiecie jak firmy farmakologiczne lubia sie ubezpieczac, ze wszystkich stron. Takze szczerze radze wizyte u lekarza. Jeszcze apropo's wapna. Mi lekarz nie przepisal, dlatego ze po pierwsze samo wapno na moja alergie, to pewnie niewiele pomoze, a po drugie nadmiar wapna w ciazy tez nie jest wskazany. Jego przyjmowanie nalezy tez skonsultowac z lekarzem.
        Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka