marzenta84 15.03.07, 15:19 za pare dni na swiat ma przysc moja mala pociecha, wyczytalam ze nie jest wskazane stosowanie pudrow do dupci dla dziewczynki, czy to prawda i co w takim razie stosowac? prosze p porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: czy mona stosowac puder do dupci u dziewczynk 15.03.07, 15:40 Można, tylko trzeba uważać, żeby do środka nie nasypać, najlepiej zasłaniać palcami wargi sromowe. Zresztą i tak sypie się właściwie głównie w pachwinki i między pośladkami na okolice odbytu. Ale puder jest kiepski, bo pod wpływem wigloci robią się wałeczki które mogą podrażniać skórę. Polecam oliwkę. Ja kupiłam i puder i oliwkę ale w końcu tylko oliwki uzywałam. Lepiej chroni skórę przed wilgocią. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_s Re: czy mona stosowac puder do dupci u dziewczynk 15.03.07, 16:00 Na początku używaliśmy oliwki a później smarowaliśmy kremem Ziajka Odpowiedz Link Zgłoś
antosiczek Re: czy mona stosowac puder do dupci u dziewczynk 15.03.07, 22:13 Smaruję pupę córci wyłącznie bepanthenem- maść. Nie ma odparzeń, jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Forum "Niemowlę"polecam 15.03.07, 22:59 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=572 Odpowiedz Link Zgłoś
meeg23 Re: czy mona stosowac puder do dupci u dziewczynk 16.03.07, 09:35 ja odradzam pudersama zobaczysz jak zastosujesz pare razy lepiej jakis krem sudokrem lub linomag albo z nivei przeciw odpazeniom Odpowiedz Link Zgłoś
betina119 Re: czy mona stosowac puder do dupci u dziewczynk 16.03.07, 09:40 jeśli nie ma odparzen to ja stosowałam zwykłą skrobie ziemniaczaną bardzo dobra i stara metoda,gdy były jaqkieś zmiany skórne to zwyczjnie gotowałam krochmak ze skrobi ziemniaczanej i w tym kąpałam dziecko przynajmniej nie było alergii pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
amel22 Re: czy mona stosowac puder do dupci u dziewczynk 16.03.07, 11:16 Ja na samym początku stosowałam linomag ,a potem sudocrem i nic się nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś